Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Milyen karbantartási műveletekre kell figyelni gyakori városi autózásnál?

Motortér ellenőrzése

Nem olcsó mulatság egy autó fenntartása, főleg akkor, ha nem kerül sor rendszeresen a szükséges karbantartási műveletekre. Összegyűjtöttük, milyen karbantartási műveletekre kell figyelni gyakori városi autózás során.

A karbantartás nem elhanyagolható feladat – mi legyen mindig rendben az autón?

Nyilván nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, hogy az autó karbantartása nem elhanyagolható feladat. Fontos, hogy időnként sor kerüljön a szükséges műveletek elvégzésére. Elsősorban a fékek rendszeres ellenőrzésére kell időt szánni. A fékrendszer meghibásodásán akár életek is múlhatnak, szóval a fékbetétet, a fékolajszintet és a féktárcsát rendszeresen át kell vizsgáltatni. Emellett a gumiabroncsok állapotát is ellenőrizni kell bizonyos időközönként, nemcsak a téli gumiabroncsok nyárira való váltásakor. Fontos, hogy a gumi mintázatának mélysége ne legyen alacsonyabb 1,6 milliméternél. Ha alacsonyabb, akkor gumicserére van szükség, hiszen a kopott abroncsok növelik a féktávot. A gumi meghibásodása általi balesetek száma elég magas, szóval sajnos kevesen ellenőrzik rendszeresen autójuk abroncsainak állapotát. Ezen ideje változtatni!

Milyen további karbantartási munkálatok szükségesek?

Bizonyos időközönként ellenőrizni kell az akkumulátor állapotát. Ha nehézkesebb az indítás, gond lehet az akkumulátor töltöttségével. Amennyiben a töltést követően is fennáll a probléma, érdemes felkeresni egy szakszervizt, ahol kiderítik a hiba okát, majd orvosolják azt. Ha időben észreveszed az akkumulátor gyengébb működését, akkor megelőzheted azt, hogy egyszer csak a semmi közepén álljon meg az autó. Továbbá rendszeresen ellenőrizni kell a hűtőfolyadék szintjét és szükség esetén feltölteni. A feltöltés során ügyelni kell arra, hogy megfelelő minőségű hűtőfolyadék kerüljön a tartályba. Nemcsak a hűtőfolyadék ellenőrzése fontos, hanem az olajszinté is, méghozzá azért, mert az autó megfelelő kenésmennyiség nélkül történő működtetése hosszú távon akár javíthatatlan károkat is okozhat. Fontos, hogy az olajcsere minden esetben pontosan, az előírásoknak megfelelően történjen. Mindemellett a légkondicionáló átvizsgálására is időt kell szánni, amelynek legfontosabb lépése a szűrő tisztítása és fertőtlenítése. Ez a művelet rendkívül fontos, hiszen az autó utasai azt a levegőt fogják beszívni, ami átmegy a légkondicionáló szűrőjén keresztül. Mivel a kocsiban található klíma gázzal működik, annak mennyiségét is figyelni kell, szükség esetén pedig utántölteni.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata