Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Milyen karbantartási műveletekre kell figyelni gyakori városi autózásnál?

Motortér ellenőrzése

Nem olcsó mulatság egy autó fenntartása, főleg akkor, ha nem kerül sor rendszeresen a szükséges karbantartási műveletekre. Összegyűjtöttük, milyen karbantartási műveletekre kell figyelni gyakori városi autózás során.

A karbantartás nem elhanyagolható feladat – mi legyen mindig rendben az autón?

Nyilván nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, hogy az autó karbantartása nem elhanyagolható feladat. Fontos, hogy időnként sor kerüljön a szükséges műveletek elvégzésére. Elsősorban a fékek rendszeres ellenőrzésére kell időt szánni. A fékrendszer meghibásodásán akár életek is múlhatnak, szóval a fékbetétet, a fékolajszintet és a féktárcsát rendszeresen át kell vizsgáltatni. Emellett a gumiabroncsok állapotát is ellenőrizni kell bizonyos időközönként, nemcsak a téli gumiabroncsok nyárira való váltásakor. Fontos, hogy a gumi mintázatának mélysége ne legyen alacsonyabb 1,6 milliméternél. Ha alacsonyabb, akkor gumicserére van szükség, hiszen a kopott abroncsok növelik a féktávot. A gumi meghibásodása általi balesetek száma elég magas, szóval sajnos kevesen ellenőrzik rendszeresen autójuk abroncsainak állapotát. Ezen ideje változtatni!

Milyen további karbantartási munkálatok szükségesek?

Bizonyos időközönként ellenőrizni kell az akkumulátor állapotát. Ha nehézkesebb az indítás, gond lehet az akkumulátor töltöttségével. Amennyiben a töltést követően is fennáll a probléma, érdemes felkeresni egy szakszervizt, ahol kiderítik a hiba okát, majd orvosolják azt. Ha időben észreveszed az akkumulátor gyengébb működését, akkor megelőzheted azt, hogy egyszer csak a semmi közepén álljon meg az autó. Továbbá rendszeresen ellenőrizni kell a hűtőfolyadék szintjét és szükség esetén feltölteni. A feltöltés során ügyelni kell arra, hogy megfelelő minőségű hűtőfolyadék kerüljön a tartályba. Nemcsak a hűtőfolyadék ellenőrzése fontos, hanem az olajszinté is, méghozzá azért, mert az autó megfelelő kenésmennyiség nélkül történő működtetése hosszú távon akár javíthatatlan károkat is okozhat. Fontos, hogy az olajcsere minden esetben pontosan, az előírásoknak megfelelően történjen. Mindemellett a légkondicionáló átvizsgálására is időt kell szánni, amelynek legfontosabb lépése a szűrő tisztítása és fertőtlenítése. Ez a művelet rendkívül fontos, hiszen az autó utasai azt a levegőt fogják beszívni, ami átmegy a légkondicionáló szűrőjén keresztül. Mivel a kocsiban található klíma gázzal működik, annak mennyiségét is figyelni kell, szükség esetén pedig utántölteni.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson