Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Milyen intézkedések szükségesek a téli szezon előtt?

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen évszak és időjárás van, amikor autózásról van szó. Minden időjárás másfajta intézkedéseket követel. A nyári, természetesen nem igényel annyi utánajárást és anyagi befektetést, mint a téli, ezért a hideg időszak beállta előtt érdemes kiszámolni, miből is gazdálkodunk.

Időben el kell kezdenünk a felkészülést

A hideg időszak előtt elsősorban az anyagi oldal az első tényező, amelyre gondolnunk kell ahhoz, hogy minden zökkenőmentesen menjen. Hogyha összeszámoljuk, hogy körülbelül mekkora az összeg, amelyet rá kell áldoznunk, akkor sokkal könnyebb lesz majd a továbbiakban, hiszen akkor már csak arra kell fókuszálnunk, hogy felszereljük, esetleg beszerezzük a szükséges kellékeket. Az első ezek közül természetesen a téli gumi. Fontos, hogy ne csak akkor cseréljük ki a nyárit télire, amikor már kezdetét vette a hideg szezon, hanem akkor, amikor már őszi hidegekre, esőzésekre, esetleg fagyásra is sor kerülhet. Ugyanis a téli gumi nemcsak a jeges utakra lett kitalálva, hanem a csúszós, hidegekre is. Fontos, hogy megtegyük ezt az intézkedést saját magunk és mások érdekében. Fontos szem előtt tartanunk, hogy ha nem tesszük, azzal nem csak a saját magunk, hanem a mások testi épségét is kockára tesszük. Attól függően, hogy milyen vidéken lakunk, a téli gumit tanácsos már szeptemberben, vagy októberben felszerelni. A többi mozzanat csak ezután következik…

A nyári gumi lecserélésén kívül még másféle intézkedésre is szükség van

Az előbb említett intézkedés (vagyis a nyári gumi kicserélése télire) a legfontosabb, amit el kell követnünk. Viszont, ezen kívül még van egy pár dolog, amelyet mindenképpen el kell intézni a nagy hidegek beállása előtt. Az egyik ilyen a motorolaj cseréje. Mint tudjuk, a különféle időjárásra kifejlesztett motorolajoknak különféle viszkozitásuk van. Lényeges, hogy figyelembe vegyük ezt, és olyan fajtát válasszunk, amely megengedi a szélsőséges kinti hideget is. A palackokon levő táblázatokból pontos információkat kaphatunk erre vonatkozóan. A következő, amiről gondoskodnunk kell, a fagyálló pótlása, vagy teljes cseréje. Bár a fagyálló nem csak a hideg ellen hat, hanem ugyanúgy a meleg ellen is, az alacsony hőmérséklet ellen kifejtett hatása jóval lényegesebb. E nélkül lehetetlen, hogy az autót sikeresen használni tudjuk a szélsőségesen hideg időjárásban. Tanácsos továbbá jegyesedés elleni ablakmosó folyadékot használni, hogy reggel ne legyen olyan sok dolgunk a szélvédő kaparásával.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata