fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Milyen intézkedések szükségesek a téli szezon előtt?

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen évszak és időjárás van, amikor autózásról van szó. Minden időjárás másfajta intézkedéseket követel. A nyári, természetesen nem igényel annyi utánajárást és anyagi befektetést, mint a téli, ezért a hideg időszak beállta előtt érdemes kiszámolni, miből is gazdálkodunk.

Időben el kell kezdenünk a felkészülést

A hideg időszak előtt elsősorban az anyagi oldal az első tényező, amelyre gondolnunk kell ahhoz, hogy minden zökkenőmentesen menjen. Hogyha összeszámoljuk, hogy körülbelül mekkora az összeg, amelyet rá kell áldoznunk, akkor sokkal könnyebb lesz majd a továbbiakban, hiszen akkor már csak arra kell fókuszálnunk, hogy felszereljük, esetleg beszerezzük a szükséges kellékeket. Az első ezek közül természetesen a téli gumi. Fontos, hogy ne csak akkor cseréljük ki a nyárit télire, amikor már kezdetét vette a hideg szezon, hanem akkor, amikor már őszi hidegekre, esőzésekre, esetleg fagyásra is sor kerülhet. Ugyanis a téli gumi nemcsak a jeges utakra lett kitalálva, hanem a csúszós, hidegekre is. Fontos, hogy megtegyük ezt az intézkedést saját magunk és mások érdekében. Fontos szem előtt tartanunk, hogy ha nem tesszük, azzal nem csak a saját magunk, hanem a mások testi épségét is kockára tesszük. Attól függően, hogy milyen vidéken lakunk, a téli gumit tanácsos már szeptemberben, vagy októberben felszerelni. A többi mozzanat csak ezután következik…

A nyári gumi lecserélésén kívül még másféle intézkedésre is szükség van

Az előbb említett intézkedés (vagyis a nyári gumi kicserélése télire) a legfontosabb, amit el kell követnünk. Viszont, ezen kívül még van egy pár dolog, amelyet mindenképpen el kell intézni a nagy hidegek beállása előtt. Az egyik ilyen a motorolaj cseréje. Mint tudjuk, a különféle időjárásra kifejlesztett motorolajoknak különféle viszkozitásuk van. Lényeges, hogy figyelembe vegyük ezt, és olyan fajtát válasszunk, amely megengedi a szélsőséges kinti hideget is. A palackokon levő táblázatokból pontos információkat kaphatunk erre vonatkozóan. A következő, amiről gondoskodnunk kell, a fagyálló pótlása, vagy teljes cseréje. Bár a fagyálló nem csak a hideg ellen hat, hanem ugyanúgy a meleg ellen is, az alacsony hőmérséklet ellen kifejtett hatása jóval lényegesebb. E nélkül lehetetlen, hogy az autót sikeresen használni tudjuk a szélsőségesen hideg időjárásban. Tanácsos továbbá jegyesedés elleni ablakmosó folyadékot használni, hogy reggel ne legyen olyan sok dolgunk a szélvédő kaparásával.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata