Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Milyen intézkedések kellenek, hogyha havazásban vezetünk?

Az olyan emberek, akik autóval rendelkeznek, általában tartanak a mostoha időjárási viszonyoktól. Hogyha Ön is ebbe a kategóriába tartozik, akkor mindenképpen figyeljen arra, hogy megfelelő intézkedéseket kövessen el még a tél beállta előtt.

Az ellenőrzések

Természetesen a következőkben leírtak elsősorban azokra vonatkoznak, akik hidegebb környezetben élnek, és havazással kell számolniuk a hideg téli időszakban. Ilyenkor a legfontosabb, amit el kell követni, hogy még a hideg beállta előtt elvigyük ellenőriztetni az autót. A hideg levegő és időjárás ugyanis nem csak az embereket, hanem a gépeket is próbára tudják tenni, és ilyenkor hogyha az nincs megfelelő állapotban, akkor maradandó károsodásokra kell számítani. Hogy ez ne következzen be, mindenképp el kell vinni a kocsit egy rutinellenőrzésre. Ezek az ellenőrzések nem kerülnek olyan vészesen sok pénzbe, és bármelyik szervizben el tudják végezni, még azok a szerelők is, akik nem rendelkeznek különösebben sok munkatapasztalattal. A rá szánt idő sem olyan nagyon sok, ugyanis nagyon hamar mennek az ilyen folyamatok, és hamar sorra is lehet kerülni, mert általában előre veszik azokat, akiknek csak ilyen alapszolgáltatásokat kell elvégezni.

Milyen feltételek szükségesek?

Mindezeken kívül még fontos lehet az is, hogy mi is intézkedjünk. Az első és legfontosabb a téli gumik felrakása. Fontos, hogy a téli időszak előtt a régi nyáriakat kicseréljük téliekre, mert ezzel megakadályozzuk, hogy az autó kicsússzon, amikor csúszós az út. A második pedig a megfelelő viszkozitású motorolaj használata. Külön lehet kapni a téli, és külön a nyári hónapokra való motorolajt, és nagyon fontos, hogy ezt jól adagoljuk, mert különben lehet, hogy teljesen le fog állni a motor a nagy hidegekben, főleg akkor, ha mínusz fokok vannak, és használhatatlanná válik. A legutolsó, de ugyanennyire fontos összetevő pedig a fagyálló. Bár ez nyáron is fontos, télen teljes mértékben elkerülhetetlen a használata. Hogyha mégis hiányozna, haladéktalanul pótolni kell. Ezek az intézkedések nem csak a komfort, hanem a saját magunk és mások biztonsága érdekében is egyaránt fontosak lehetnek. Ezzel az információval minden felelős sofőrnek rendelkeznie kell, és be is kell tartania, nem csak a büntetés elkerülésének érdekében, hanem azért is, hogy meglegyen a közbiztonság. Hogyha minden feltétel adott, akkor már csak élvezni kell az utazást…

 

[ccf_form id=”53″]

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata