Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Milyen időközönként ajánlott erre az átvizsgálásra vinni a kocsit, és miért?

futómű átvizsgálás

Az autónak bizony rendszeres gyengéd szeretetre és törődésre van szüksége ahhoz, hogy formában maradhasson, és a járműtulajdonosok sok mindent megtehetnek a járgányok élettartamának meghosszabbítása érdekében. A rendszeres ellenőrzések segíthetnek a kisebb hibák korai felismerésében. A kontrollkörbe tartozik az olaj ellenőrzése, a futómű átvizsgálása, az akkumulátor tesztelése vagy akár a légszűrő auditja. A korai azonosítás és korrekció jelentősen csökkentheti a komoly meghibásodás, de akár egy baleset valószínűségét is. Függetlenül attól, hogy mennyire gondozod a járgányt, minden autó igényli a professzionális szervizelést. Vajon a futómű vizsgálatára milyen időközönként van szükség?

Te számolod a napi kátyú mutatód?

Nos a magyar infrastrukturális hálózat sokat tesz azért, hogy a forgalomban résztvevő autók futóművei eldeformálódjanak, ezért javasolt évente legalább egyszer, de használattól függően 10-15 ezer kilométerenként beiktatni egy átvizsgálási rutint, ahol láthatóvá válhatnak a rejtett hibák is, úgymint kipufogó problémák, féltengely slamasztika, fékcső repedezés, vagy akár az olajfolyás aspektusai. Nem árt, ha tisztában vagy vele, hogy egy időben elvégzett futómű mustra növeli az üzembiztonságot, csökkenti az üzemeltetési költségeket és meghosszabbítja az összes többi kapcsolódó alkatrész élettartamát is. Pontosan ezért, nem éri meg elbagatellizálni a tematikát. Másodsorban pedig, ami szintén nem elhanyagolható részlet, nagyban hozzájárul a vezetés élményszintű kaliberbe sorolásához. Na? Te mikor voltál az utolsó ilyen irányú vizsgálaton?

Miért szükséges, hogy megszokásként kezeld?

Mert az autó futóművét, felfüggesztéseit használat közben különböző impulzusok, hatások, deformálódások érik, amelyek következtében megváltoznak a kerekek paraméterei: dőlés, utánfutás, összetartás. Éppen ezért a vezetés biztonsága szempontjából a futómű állítás – a fékrendszer vizittel karöltve – kardinális fontosságú. Ha rossz a futóműved, menetközben folyamatosan kormány-korrigálnod szükséges, ami hosszú távon még fárasztóbbá teszi a vezetést, ez pedig nyilván kihat a biztonsági faktorra is. Nem beszélve arról, hogy a rossz futómű beállítás a gömbfejeket, kerékcsapágyakat, felfüggesztéseket, illetve a lengéscsillapítókat is jobban terheli, és jelentősen rontja a gépkocsi egyenes futási teljesítményét. Ez persze növeli az üzemeltetési költségeket, és valószínűleg a gumi természetellenesen kopásából adódóan abroncscserével is gyakrabban kell majd kalkulálnod. És hogy mikor kell beiktatnod a megszokottól eltérő időpontban egy sürgős és halaszthatatlan meo-t? Nos, új téli vagy nyári gumi vásárlása esetén, ha rendellenes gumikopást tapasztalsz, amennyiben a futóműből furcsa, kopogó hangokat hallasz, hogyha bizonytalan úttartást észlelsz, vagy kanyarodásnál szintén rendellenes viselkedést élsz át a kocsid részéről, de nem árt megejteni egy átvizsgálást akkor sem, ha valamelyik futómű alkatrész cserén esett át vagy keréktárcsa sérülést szenvedtél. Egyébként egy futómű-mérésnél és beállításnál azt vizsgálják, hogy a jármű futómű geometriája a megfelelő értékek között van-e még. Egy átlagos vizsgálat amúgy körülbelül 30 percig tart, amennyiben beállításra is szükség van, akkor ez az időtartam 1 órára is nőhet. A vizsgálat során átnézik a kerékagycsapágyakat, a rugókat és a szilenteket. Sajnos a rossz minőségű utak miatt az autókban gyakran kikopik a kormányösszekötő gömbfej, ami szintén rontja az autó kormányozhatóságát, szélsőséges esetben pedig akár a kerék is kifordulhat a helyéről, ezért ezt is fontos ellenőrizni. Ezek mellett nem árt szemügyre venni a lengőkart, ami a futóművet tartja, és a féltengelyt, ami lényegében a kerekeket forgatja.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata