fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Milyen hang milyen hibára utal az autónkban?

Az indítózásnak, majd a motornak, a futóműnek megvan a jól megszokott hangja, erre már szinte oda se figyelünk. Egészen más azonban a helyzet, ha valami szokatlant hallunk. Ha valami furcsa zajt hallunk, az valószínűleg valamilyen hibáról árulkodik, lehet tervbe kell venni autószervizünk meglátogatását is. A mai modern autók természetesen a mérnöki munka kisebb csodái, ám mint minden, amit az ember készít, idővel ezek is elromolhatnak. A szokatlan hangok lehetnek egy hiba első feltűnő jelei. Íme néhány szokatlan zaj, melyek konkrét hibáról árulkodnak. A sziszegő hang például valószínűleg a hűtőrendszer vagy egy vákuumcső szivárgásának a következménye. Előbbi túlmelegedéssel fenyeget, utóbbi az autó irányíthatóságát és a gazdaságos üzemanyag-használatot veszélyezteti.

Diagnosztika hallás alapján?

Ha kopogó hangokat hallunk, amikor az autónk bukkanókon vagy lyukakon megy át, valószínűleg a futómű egyik alkatrésze – esetleg egy gömbcsukló – hibásodott meg, de akár a kipufogó rögzítésének meglazulása is okozhatja a zajt. Ha viszont egy sikoltásra hasonlító zajt hallunk a motorházból, az ékszíjjal lehet gond, elöregedett, vagy az ékszíj feszítő romlott el. Ha fékezéskor csikorgó hangot hallunk, bizonyára elkoptak, elöregedtek a fékbetétek. Ha első kerék meghajtású autónk van, és kattogó hangot hallunk, amikor kisebb sebességnél fordulunk, a féltengely csuklóival lehet gond. Szervizünkben havonta több száz autó is megfordul különböző meghibásodásokkal, ezért bátran kijelenthetjük, hogy rendkívül szerteágazó tapasztalattal rendelkezünk az autókban előforduló meghibásodást jelző hangokban. Erről Ön is meggyőződhet, ha elhozza hozzánk állapotfelmérésre autóját!

Minden fura hang más hibát jelenthet

A morgó vagy nyöszörgő hang egy veszélyes hiba jele lehet, ilyenkor gyanús, hogy a kormány szervószivattyúja romlott el. Ha csörgő, kopogó vagy kalapáló hang jön a motorból, súlyos, veszélyes gond lehet a gyújtással, ilyesmit leginkább gyorsításkor vagy túlterheléskor észlelhetünk. Ha a motor csörömpöl és kopog, és ez a fordulatszám növekedésével hangosabb lesz, lehet, hogy csak állítani kell a szelephézagokat, de komolyabb bajt is jelezhet. Ha a kézi sebességváltó használatakor csikorgó hangot hallunk, az több hiba tünete is lehet, de mind összefügg a kopással, a sok megtett kilométerrel. Komoly munka várhat ilyenkor az autószerviz szerelőire. Ha egy hátsókerék meghajtású autóban hátulról ordító hangot hallunk, gond lehet a differenciálművel, a fogaskerekekkel vagy a csapágyakkal. Hozza el autóját szegedi autószervizünkbe egy teljes átvizsgálásra, és vásároljon kedvező áron a KA üzletében!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata