Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Milyen autókba való a H11 izzó?

h11 izzó

Milyen típusai vannak a H11 izzónak? Hogyan funkcionál? Milyen autókba való? Honnan lehet tudni, hogy milyen izzó kell a gépkocsiba? Összefoglalónkban minden fontos kérdést megválaszolunk a témával kapcsolatban.

Mit érdemes tudni a H11 izzókról?

Napjainkban a H11 izzó egyre elterjedtebb az autók lámpatesteiben. Többnyire fényszóróizzóként használják, azonban ködlámpában is megállja a helyét. A H1, a H4 és a H7 izzók után jelent meg. Remek világítási teljesítményt nyújt, egyfonalas izzószálas kialakítással rendelkezik. Elfordított pipa alakú foglalatháza van, valamint műanyagból készült burkolata. Annak érdekében, hogy a lámpatest por- és páramentes legyen, tömítőgyűrűvel van ellátva. A H11 izzók a halogén izzóval szerelt gépjárművek fényforrásai. A H11 szó a foglalatra és a halogénizzóra utal. Ezeknek az izzóknak a szabvány szerinti fejelése a PGJ19-2. A gyártók innovációinak köszönhetően kapható emelt színhőmérséklettel és emelt fényerővel rendelkező változat is. Az emelt fénnyel és normál színhőmérséklettel rendelkező H11 fényszóróizzó városi közlekedéshez kiváló. Elmondható, hogy 400 óra átlagos élettartamú változat, mely fényáram és élettartam tekintetében optimális arányt alkot. Az emelt fénnyel és emelt színhőmérséklettel rendelkező H11 fényszóróizzó a legmerészebb elvárásokat is kielégíti. A legerősebb izzók egyike. Semleges fehér fényt biztosít és emelt fényáramot. Azonban ezeknek az izzóknak az élettartama csupán 250 óra.

Az egyéni igények határozzák meg azt, hogy kinek melyik változat a legjobb

Nézzük tovább a beszerezhető változatokat. Többek között kapható Xenon hatású H11 izzó is, mely bátran használható közúton. Ez a változat jelentős teret hódított magának a fényszóróizzók között. Ragyogó fénye van és extra magas színhőmérsékletű. Jellemző élettartama ennek a típusnak 200-250 óra. Leginkább csapadékmentes időszakokban ajánlott a használata, ugyanis csak ilyen körülmények között érhető el a kontrasztos megvilágítása az adott útszakasznak. A gyári minőségű, standard H11 izzó rendkívül olcsó és megbízható változat, azonban nem érdemes tőle sokat várni. Általában gyárilag ilyen izzók találhatóak az autókban. Az említettek mellett kaphatóak extra hosszú élettartamú H11 izzók is, melyek szabványos világítást biztosítanak, és akár 2000 üzemórát is kibírnak. Ezek az izzók garantáltan hosszú éveken át megállják a helyüket, ezt bizonyítja az is, hogy jó néhány gyártó több éves garanciát vállal ezekre a termékekre. Az extra hosszú élettartamú H11 izzók leginkább azok számára bizonyulnak jó választásnak, akik nem használnak nappali menetfényt. Nézzük tovább a lehetőségeket. Az off-road, magas színhőmérsékletű H11 izzók hideg fényt biztosítanak, közúti forgalomban nem használhatóak. Ezek az izzók inkább munkagépekhez ajánlottak, olyan extrém körülményekhez, melyek nem közútiak. Az off-road, nagy teljesítményű H11 izzók csak saját felelősségre használhatóak, hiszen akár kárt is tehetnek a lámpatestekben, ugyanis az összetett áramköröket nem tartós többletterhelésre tervezték. Ráadásul a közúti közlekedésben a káprázás miatt akár balesetveszélyes is lehet a használatuk. Jó néhány H11 izzó létezik, melyek közül mindenkinek más-más változat az ideális. Ugyanis kizárólag az egyéni igények határozzák meg azt, hogy kinek melyik változat a legjobb. A választáshoz csupán azt kell végig gondolni, hogy mire van szükség. Továbbá arra is ügyelni kell a H11 izzó beszerzése során, hogy az megbízható helyről származzon. Csupán az ismert gyártók esetében garantált a kimagasló minőség.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata