Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Milyen autókat érdemes vezetni?

Hogyha az ember autótulajdonos, akkor az sok előnnyel és hátránnyal is jár. Természetesen, előnyökből több van, mert hogyha nem így lenne, akkor nem vásárolna senki autót. A legnagyobb előny természetesen az alapfunkciója, vagyis az, hogy megkönnyíti a mindennapokat azok számára, akik ingáznak a munkahelyükre és az otthonukba.

Miért hasznos a személygépjármű?

Természetesen nem csak a mindennapokban, hanem azon kívül is nagyon jó dolog, hogyha az ember személygépjárművel rendelkezik, mert például egy kirándulás is sokkal komfortosabban és zökkenő mentesebben telik, hogyha a mi kezünkben van az irányítás, és nem kell alkalmazkodni semmilyen menetrendhez. Hogy az utazás valóban jól teljen, elengedhetetlen, hogy az ember meg tudja engedni magának, hogy megálljon egy kicsit, amikor szüksége van rá, és egyen, pihenjen, vagy kávézzon egyet. Az autók mindezt lehetővé teszik. Viszont megvannak az egésznek a maga hátrányai is. Ezek közül a legfontosabb az ár. Egy autó beszerzése már önmagában sem olcsó mulatság, főleg akkor, hogyha újonnan vásároljuk azt. Sokan azt gondolják, hogy elég, ha csak beszerzik, majd tankolnak bele, holott ez egyáltalán nem így van, mert ezeken kívül még rengeteg kiadással kell számolni (adó, alkatrészek, folyadékok stb.). A másik hátrány pedig akkor áll fenn, ha valaki nem szeret vezetni, és csak kényszerből csinálja (mert el akar jutni valahova, és elkerülhetetlen, hogy ezt ne autóval tegye).

Mi szükséges a kényelmes és élvezhető vezetéshez?

Azonban ezeken a körülményeken is lehet javítani, és élvezhetőbbé tenni a vezetést annak, aki nem szereti, valamint egyenesen kellemessé annak, aki már amúgy is kedveli. Ennek alapfeltétele, hogy ne legyen semmilyen műszaki hiba az autóval. Hogyha ilyen problémák állnak fenn, legyen akármilyen jó is az autó, a meghibásodások miatt folyamatos stresszben telik az utazás. A második feltétel a komfortosság. Hogyha ez hiányzik, nem csak kényelmetlenebbül érzi magát a sofőr, miközben vezet, hanem sokkal hamarabb el is fárad majd. Hogy ez ne történjen meg, érdemes utánanézni, hogy melyek azok az intézkedések, amellyel felújíthatjuk és kényelmesebbé tehetjük a régebbi típusú autókat. A következő a listán a megfelelő hangrendszer. Természetesen nem mindenki szeret zene mellett vezetni, azonban aki igen, annak elengedhetetlen, hogy jó minőségű hangzás legyen a kocsiban. Az utolsó dolog pedig a tisztaság. Itt meg kell jegyezni, hogy ez nem csak esztétikai, hanem higiéniai szempontból is fontos!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata