Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mikor tisztítsuk meg az autó fényszóróit

Minden autótulajdonos szereti, ha a jármű, amit vezet, kitűnően funkcionál. Hogy ezt elérjék, elengedhetetlen, hogy megtegyenek bizonyos óvintézkedéseket. Ezek közé tartozik a rendszeres takarítás, és a különböző részek tisztántartása. Fontos, hogy nagy figyelmet szenteljünk ezeknek a dolgoknak, és ne hanyagoljuk el őket, ugyanis így megkímélhetjük magunkat a későbbi nehéz erőfeszítésektől.

Fordítsunk kellő figyelmet a fényszórók tisztítására

Az autónak rengeteg része van, amelyre az ember nem fordít kellő figyelmet az átlagos tisztítások során. Bár gyakran kerül sor a jármű külső és belső tisztítására is, az olyan részletekről, mint például amilyen a fényszóró, megfeledkeznek. Ezek olyan alkatrészek, amelyek külön tisztítási metódust igényelnek. Az autómosóban, vagy a házi, vízsugárral történő mosás során nem tisztul meg rendesen a fényszóró, és ez hosszútávon a teljes elkopásához vezet. Hogyha ez megtörténik, akkor sokszor nem lehet visszahozni az eredeti állapotába, és muszáj lesz kicserélni. Egy új fényszóró beszerzése pedig nem olcsó mulatság, sokszor hatalmas anyagi rááldozást igényel. Akinek kevesebb pénze van, és esetleg még az autóját is alig tudja fenntartani, nagyon kellemetlenül jönnek az ilyen váratlan kiadások. Ebből az a tanulság, hogy jobb elővigyázatosnak lenni, és előre gondolkodni. Ha valaki így tesz, és rendszeresen tisztítja a fényszórókat, akkor elkerülheti azt, hogy ki kelljen őket cserélni, és váratlan anyagi kiadásokba kelljen bocsátkoznia. Ráadásul az idő is egy nagyon fontos szempont, hiszen esetenként sok időt is igénybe vehet egy csere.

Tisztítsa időközönként fényszóróit

 A továbbiakban térjünk rá egy kicsit a gyakorlati részletekre is, hiszen e nélkül lehetetlen, hogy el tudjuk végezni a helyes tisztítást. Hiába tudjuk az elméletet, ha nem tudjuk a megvalósítási stratégiákat. Legelső sorban azt kell megnéznünk, hogy milyen időközönként tanácsolt lemosni őket. A nyári, poros időjárás nagyon rossz hatással lehet az olyan részekre, mint a fényszóró. Ezért ilyen viszonyok mellett legjobb, ha minden héten megtisztítjuk. Télen, amikor a havazások és a sár miatt még több piszok kerül az autóra, meg kell tisztítanunk a fényszórókat hetente több alkalommal is. A tavaszi és az őszi időjárás nem olyan szélsőséges, mint a nyári, vagy a téli, tehát elég, ha két hetente végezzük el a munkálatokat. Árulnak olyan készítményeket is, amelyek védőréteket vonnak a fényszóró felületén, és így megakadályozzák, hogy a makacs szennyeződések tönkretegyék azokat.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata