Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Miket vizsgálnak, ellenőriznek egy autón a felkészítéskor?

olajszint ellenőrzése

A mai szabályozás szerint Magyarországon kettő évre kapnak az autók érvényes forgalmi engedélyt, persze a kormány ezt megváltoztathatja, gondoljunk csak a pandémia miatt kitolt határidőkre. Akármennyi idő is telik el két vizsga között, a mi feladatunk, hogy biztosítsuk, hogy az autónk megőrizze azt az állapotát, hogy a következő szemle alkalmával se ütközzön problémába a forgalomba helyezése.

Fontos az autó állapotának megóvása

Minden autónál szükség van a folyamatos karbantartásra, az évente egyszer-kétszer elvégzett nagyobb szervizre. Figyeljünk a határidők betartására, ne húzzuk az előírt időn túl az olajcserét, ne halogassuk az esetleges javításokat. Télen-nyáron az évszaknak megfelelő abroncsokkal közlekedjünk. Figyeljünk az autóban lévő folyadékok állapotára, ellenőrizzük időnként a hűtőfolyadék és a motorolaj minőségét és mennyiségét. Ha betartjuk ezeket az apróságokat és szerencsésen elkerüljük a baleseteket, akkor jó esélyünk van rá, hogy mindenféle előzetes szerelés, javítás nélkül, könnyedén átcsúszik az esedékes műszaki vizsgán az autó. Biztosra ugyanakkor nem mehetünk: egyrészt az autó folyamatosan korosodik, ezáltal évről-évre kopottabb alkatrészekkel tud begurulni a vizsgaállomásra, másrészt az Európai Unió folyamatosan szabályozza, szigorítja a károsanyag kibocsátás maximálisan megengedett szintjét, emiatt egyre nehezebb egy-egy idősebb autó számára a vizsga sikeres megugrása, még ha rájuk kevésbé szigorú feltételek is vonatkoznak, mint az újabb gyártású kocsikra. Ha biztosra akarunk menni, és elkerülni, hogy ne a műszaki vizsgán derüljön ki az esetleges probléma, akkor érdemes előtte átnézésre, felkészítésre vinnünk a járművet a szervizbe.

Felkészítés a műszaki vizsgára

Mielőtt időpontot kérnénk a műszakira, készíttessük fel a kocsit az autószerelő műhelyben. Néhány óra alatt kívül-belül átnézik az autót. Megvizsgálják a karosszériát, amin maximum kisebb sérülés, karcolás a megengedett, de nem lehet rajta nagyobb horpadás. Leellenőrzik a kipufogórendszert, ahol minimális korrózió még elmegy, de ha sérülés vagy lyuk van rajta, akkor javítani kell a vizsga előtt. A szélvédő sérülése sem megengedett, ha repedés van rajta, vagy olyan kőfelverődés, ami bármilyen mértékben befolyásolja a sofőrt a kilátásban, akkor meg fog bukni az autó a műszakin. A gumiabroncsok állapotfelmérése sem maradhat el, a profilmélység nem lehet kisebb, mint 1,6 milliméter, és az sem megengedett, hogy egy autón különböző mintázatú gumik legyenek, mint ahogy az sem, hogy ne az előírt kerékméretnek megfelelő tappancsokkal legyen felszerelve a kocsi. Fontos, hogy minden „hozzávalóval” rendelkezzen a gépjármű: a tükrök, a kilincsek, a lámpák, ablaktörlő lapátok megléte elengedhetetlen. Az autó belső terében is találhatóak olyan elemek, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a gépjármű megkapja a forgalomba helyezéshez szükséges engedélyt. A stabil ülések és a működőképes biztonsági övek nélkül nincs biztonságos közlekedés, és természetesen sikeres műszaki vizsga sem. Az autónak rendelkeznie kell a kötelező tartozékokkal: az elakadásjelző háromszög és az elsősegély csomag, a pótkerék meglétének ellenőrzése sem maradhat el. Ha a legutóbbi műszaki vizsga óta valamilyen szándékos változtatás került az autóra, akkor arról be kell szereznünk a hatósági igazolást: egy új lámpatest, egy díszítőelem, bármilyen tuning vagy éppen egy vonóhorog felszerelését mind-mind igazolnunk kell a hatóság által kiállított papírokkal.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata