fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Miért tartsuk tisztán az autónk motorját is?

Az autósok általában szeretik, ha egy tiszta járműben utazhatnak. Ez a dolog növeli a komfortérzetet, ráadásul az egészségre nézve is sokkal jobb, ha nem egy poros közegben tölti az ember az utazásra szánt idejét. Azonban nemcsak a küllem a fontos. Vannak az autónak olyan részei, amelyek nem láthatók, viszont tisztításukra mindenképpen oda kell figyelni.

A motor meghibásodását por is okozhatja

Ezek a kocsi belső részei. Legfontosabb közülük a motor. Mindenki tudja, hogy a nem megfelelő motorműködés előbb-utóbb olyan következményekkel jár, amely ellehetetleníti az autózást. A motor meghibásodását pedig gyakran okozza a felgyűlt por és mocsok. Ezért azt mondhatjuk, hogy az elsődleges ok, ami miatt oda kell figyelnünk arra, hogy a belső részek is tisztán maradjanak, az autó helyes működése. Ha a motor nem tölti be az alapvető funkcióját, mégpedig tökéletesen, akkor lehet akármilyen jó és tiszta állapotú a jármű, csak arra lesz jó, hogy a kert udvarán gyönyörködjünk benne, utazásra pedig nem fogjuk majd tudni használni. A motor egy olyan kényes eleme az autónak, amely folyamatos használatban van, így folyamatosan be is piszkolódik. A rendszeres igénybevételtől felgyűlhetnek benne az olyan törmelékek, amelyek a közutakon rakódnak le. Ha ezek huzamosabb ideig a motorban maradnak, akkor a felforrósodás következtében kiégethetik azt, vagy a kisebb alkatrészeket. Bár ezek a meghibásodások nem jelentkeznek rögtön, nagyban lerövidíthetik a motor élettartamát.

A rendszeres takarítás a megfelelő

Mindezeket összevetve, beláthatjuk, hogy a lehető legjobban akkor járunk, ha rendszeresen takarítjuk a kocsi ezen részét is. Nem csak akkora van szükség ezekre a munkálatokra, amikor a felhalmozódott por és mocsok már valamilyen meghibásodást váltott ki, hanem akkor is, amikor még semmi baj nem jelentkezett. Ebben a dologban is sokkal jobb előrelátónak lenni, mint elhanyagolni a problémát, és csak az utolsó pillanatban cselekedni. Ha a motortér kipucolását is ugyanolyan alapértelmezettnek tekintjük, mint például az ablakok megtisztítását, akkor nagyon sok problémától megóvhatjuk magunkat. Vannak olyan tisztítószerek, amelyek segítségével nagyon egyszerű még az olajos részek tisztítása is. Ha túl sok olaj rakódik le, az nagyon veszélyes lehet, mert balszerencsés esetben még fel is gyúlhat a kocsi. Vannak olyan cégek, amelyek elvállalják az autó teljes kitakarítását, úgyhogy ha nekünk nem lenne időnk, bátran vegyük ezt igénybe.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata