Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Miért tartsuk tisztán az autónk motorját is?

Az autósok általában szeretik, ha egy tiszta járműben utazhatnak. Ez a dolog növeli a komfortérzetet, ráadásul az egészségre nézve is sokkal jobb, ha nem egy poros közegben tölti az ember az utazásra szánt idejét. Azonban nemcsak a küllem a fontos. Vannak az autónak olyan részei, amelyek nem láthatók, viszont tisztításukra mindenképpen oda kell figyelni.

A motor meghibásodását por is okozhatja

Ezek a kocsi belső részei. Legfontosabb közülük a motor. Mindenki tudja, hogy a nem megfelelő motorműködés előbb-utóbb olyan következményekkel jár, amely ellehetetleníti az autózást. A motor meghibásodását pedig gyakran okozza a felgyűlt por és mocsok. Ezért azt mondhatjuk, hogy az elsődleges ok, ami miatt oda kell figyelnünk arra, hogy a belső részek is tisztán maradjanak, az autó helyes működése. Ha a motor nem tölti be az alapvető funkcióját, mégpedig tökéletesen, akkor lehet akármilyen jó és tiszta állapotú a jármű, csak arra lesz jó, hogy a kert udvarán gyönyörködjünk benne, utazásra pedig nem fogjuk majd tudni használni. A motor egy olyan kényes eleme az autónak, amely folyamatos használatban van, így folyamatosan be is piszkolódik. A rendszeres igénybevételtől felgyűlhetnek benne az olyan törmelékek, amelyek a közutakon rakódnak le. Ha ezek huzamosabb ideig a motorban maradnak, akkor a felforrósodás következtében kiégethetik azt, vagy a kisebb alkatrészeket. Bár ezek a meghibásodások nem jelentkeznek rögtön, nagyban lerövidíthetik a motor élettartamát.

A rendszeres takarítás a megfelelő

Mindezeket összevetve, beláthatjuk, hogy a lehető legjobban akkor járunk, ha rendszeresen takarítjuk a kocsi ezen részét is. Nem csak akkora van szükség ezekre a munkálatokra, amikor a felhalmozódott por és mocsok már valamilyen meghibásodást váltott ki, hanem akkor is, amikor még semmi baj nem jelentkezett. Ebben a dologban is sokkal jobb előrelátónak lenni, mint elhanyagolni a problémát, és csak az utolsó pillanatban cselekedni. Ha a motortér kipucolását is ugyanolyan alapértelmezettnek tekintjük, mint például az ablakok megtisztítását, akkor nagyon sok problémától megóvhatjuk magunkat. Vannak olyan tisztítószerek, amelyek segítségével nagyon egyszerű még az olajos részek tisztítása is. Ha túl sok olaj rakódik le, az nagyon veszélyes lehet, mert balszerencsés esetben még fel is gyúlhat a kocsi. Vannak olyan cégek, amelyek elvállalják az autó teljes kitakarítását, úgyhogy ha nekünk nem lenne időnk, bátran vegyük ezt igénybe.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.