Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Miért tartsuk tisztán az autónk motorját is?

Az autósok általában szeretik, ha egy tiszta járműben utazhatnak. Ez a dolog növeli a komfortérzetet, ráadásul az egészségre nézve is sokkal jobb, ha nem egy poros közegben tölti az ember az utazásra szánt idejét. Azonban nemcsak a küllem a fontos. Vannak az autónak olyan részei, amelyek nem láthatók, viszont tisztításukra mindenképpen oda kell figyelni.

A motor meghibásodását por is okozhatja

Ezek a kocsi belső részei. Legfontosabb közülük a motor. Mindenki tudja, hogy a nem megfelelő motorműködés előbb-utóbb olyan következményekkel jár, amely ellehetetleníti az autózást. A motor meghibásodását pedig gyakran okozza a felgyűlt por és mocsok. Ezért azt mondhatjuk, hogy az elsődleges ok, ami miatt oda kell figyelnünk arra, hogy a belső részek is tisztán maradjanak, az autó helyes működése. Ha a motor nem tölti be az alapvető funkcióját, mégpedig tökéletesen, akkor lehet akármilyen jó és tiszta állapotú a jármű, csak arra lesz jó, hogy a kert udvarán gyönyörködjünk benne, utazásra pedig nem fogjuk majd tudni használni. A motor egy olyan kényes eleme az autónak, amely folyamatos használatban van, így folyamatosan be is piszkolódik. A rendszeres igénybevételtől felgyűlhetnek benne az olyan törmelékek, amelyek a közutakon rakódnak le. Ha ezek huzamosabb ideig a motorban maradnak, akkor a felforrósodás következtében kiégethetik azt, vagy a kisebb alkatrészeket. Bár ezek a meghibásodások nem jelentkeznek rögtön, nagyban lerövidíthetik a motor élettartamát.

A rendszeres takarítás a megfelelő

Mindezeket összevetve, beláthatjuk, hogy a lehető legjobban akkor járunk, ha rendszeresen takarítjuk a kocsi ezen részét is. Nem csak akkora van szükség ezekre a munkálatokra, amikor a felhalmozódott por és mocsok már valamilyen meghibásodást váltott ki, hanem akkor is, amikor még semmi baj nem jelentkezett. Ebben a dologban is sokkal jobb előrelátónak lenni, mint elhanyagolni a problémát, és csak az utolsó pillanatban cselekedni. Ha a motortér kipucolását is ugyanolyan alapértelmezettnek tekintjük, mint például az ablakok megtisztítását, akkor nagyon sok problémától megóvhatjuk magunkat. Vannak olyan tisztítószerek, amelyek segítségével nagyon egyszerű még az olajos részek tisztítása is. Ha túl sok olaj rakódik le, az nagyon veszélyes lehet, mert balszerencsés esetben még fel is gyúlhat a kocsi. Vannak olyan cégek, amelyek elvállalják az autó teljes kitakarítását, úgyhogy ha nekünk nem lenne időnk, bátran vegyük ezt igénybe.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata