Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Miért nem jön rendesen az autó ablakmosó fúvókájából folyadék?

esőcseppes szélvédő

A biztonságos közlekedés egyik elengedhetetlen feltétele a szélvédő tisztán tartása. Ha nem tudjuk rendesen letörölni, akkor azt kockáztatjuk, hogy későn vesszük észre, ha az utunkat valamilyen akadály keresztezi, vagy ami még rosszabb, valami vagy valaki kiszalad elénk az úttestre. Ahhoz, hogy tökéletesen átlátható legyen a szélvédő, az ablaktörlő lapátok és a szélvédőmosó segítségét tudjuk igénybe venni. Mit tegyünk, ha nem jön rendesen a folyadék az ablakmosó tartályából?

Az ablakmosó folyadék szerepe

A szélvédőre számtalan különböző szennyeződés kerülhet. A forgalmas helyeken parkoló autók könnyen koszolódhatnak, porolódhatnak, a fák alatt hagyott járművekre rácsepeghet a növények nedve, és még nem is beszéltünk a városi madarak által elpotyogtatott salakanyagokról. Ha ezeket a szélvédőre száradt szennyeződéseket kizárólag az ablaktörlő lapát segítségével próbálnánk eltávolítani, akkor gyorsan elkoptatnánk a lapát gumiélét, és nem is valószínű, hogy bízhatunk a művelet teljes sikerében. Ezért van szükség olyan ablakmosó folyadékra, amely olyan adalékanyagokat tartalmaz, amivel könnyebben eltávolíthatóak ezek az anyagok. A lapát feladata pedig nem más, mint az, hogy a szélvédőn maradt vizet, folyadékot letörölje. Eső után, az autók által felvert sáros víz szétmaszatolása is veszélyes, akkor is használjuk a tartályba töltött ablakmosót. Ne felejtsünk el az évszaknak, a várható hőmérsékletnek megfelelő folyadékot választani. A nyári szélvédőmosó rovaroldó adalékot is tartalmaz, amellyel könnyebben eltávolíthatóak az út közben összeszedett ízeltlábúak maradványai. A téli szélvédőmosó pedig többek között a fagyálló tulajdonságai miatt nélkülözhetetlen a zord időjárási viszonyok között. A mi legfontosabb feladatunk csak annyi, hogy mindig figyeljünk arra, hogy ne fogyjon ki az autóból az ablakmosó folyadék. Persze nem kell naponta ellenőriznünk, viszont érdemes mindig egy bontatlan flakonnal tartanunk a csomagtartóban, hogy folyamatosan biztosítva legyen az utánpótlás. Ha kiürült, könnyen beszerezhetünk egy másikat bármelyik benzinkúton.

Miért nem tudjuk az ablakra fújni a folyadékot?

Hiába vagyunk figyelmesek, előfordulhat, hogy mégsem tudjuk a szélvédőre spriccelni az ablakmosó folyadékot, annak ellenére, hogy biztosak vagyunk benne, hogy tele a tartály. Ezekben az esetekben az alábbi problémákra gyanakodhatunk. Először is előfordulhat, hogy eltömődött az ablakmosó fúvókája. Ez gyakran megtörténik, az apró porszemcsék könnyedén bejuthatnak a réseken. Megpróbálhatjuk egy vékony tűvel kitisztítani a nyílást. Természetesen legyünk óvatosak, nehogy felsértsük, vagy kilyukasszuk a kivezető csövet. Ha nem értünk el eredményt, akkor nyissuk fel a motorháztetőt és ellenőrizzük, hogy a csövek nem csúsztak-e le a helyükről, mindkét végén megfelelően záródnak-e? Ha a válasz igen, ráadásul sérülést sem látunk rajta, akkor le kell vennünk, mert lehet, hogy a csőben halmozódott fel valamilyen apró szennyeződés. Próbáljuk a csövet kifújni, átjárhatóvá tenni majd ügyelve, hogy meg ne sérüljön, igyekezzünk pontosan visszailleszteni a helyére. Ha a probléma nem szűnt meg, akkor nagyobb lehet a baj. Nincs más hátra, mint arra gyanakodni, hogy az ablakmosóhoz tartozó szivattyú motorja romlott el. Lehet, hogy csak nem kap elég áramot valamilyen érintkezési hiba miatt, de legtöbbször a motor adja fel a szolgálatot. Ekkor viszont nincs más lehetőségünk, mint minél hamarabb felkeresni az autószerelő műhelyt és kérni a cserét.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata