Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Miért fontos karbantartani az autónk belsejét is?

Aki autóval rendelkezik, az általában szereti, hogyha kényelmesen utazik benne. Azonban az, hogy mit nevezünk kényelmesnek, esetenként és emberenként változik az eltérő igények miatt. Mindenesetre egy autó akkor szép és igényes, ha a belseje is megfelelően van kitakarítva.

Az alapvető igények

Hogyha valakinek autója van, akkor természetesen az elsődleges dolog az lesz, hogy a kocsi készen álljon bármikor arra, hogy közlekedjünk vele. Hogyha ez a feltétel megvan, akkor már jöhetnek azok a dolgok, amelyek például a komfortossággal kapcsolatosak. Az elsődleges feltételhez, vagyis a kocsi rendben tartásához szükséges az, hogy egy hozzá értő ember elvégezze rajta a műszaki vizsgát és a szereléseket, már amennyiben szükségesek. Amikor ez már megvan, át lehet gondolni, hogy milyen állapotban is szeretnénk használni a kocsit. Hogyha nem rendelkezünk új modellel, sőt, esetleg használt, vagy régi kocsit vásároltunk, akkor az még nem akadályozza meg, hogy új és modern belseje legyen, hiszen ezeket a dolgokat ki lehet cserélni. Igaz, hogy sokszor nagy anyagi keretet kell rászánni, azonban azoknak az embereknek, akiknek erre van igényük, mindenképpen megéri. Az viszont a legtöbb embernek fontos, hogy tisztaság legyen az autójában, és nem csak esztétikai, hanem higiéniai szempontból is. A takarítást elvégezheti a tulajdonos is, vagy akár elviheti tisztítóba, a lényeg, hogy ez a mozzanat rendszeres legyen.

A munkálatok lebonyolítása

Hogyha az ember úgy dönt, hogy inkább maga végezné el a takarítást, és nem pedig tisztítóba vinné a kocsit, annak több oka is lehet. Elsősorban anyagi megfontolásból érdemes amellett dönteni, hogy házilag tisztítsuk meg a kocsi külsejét és belsejét. Azonban, ha valaki emellett dönt, akkor nagyon kell figyelnie a legapróbb részletekre is. A tisztítókban már rutinszerűen mennek ezek azoknak, akik nap, mint nap csinálják, azonban azok, akiknek még nincs tapasztalatuk, oda kell figyelniük minden apró részletre, mert nagyon sok múlik rajta. Évente egyszer akkor is érdemes szervizbe vinni a kocsit, mert az olyan részek kitisztítása, mint például a légkondicionáló rendszer, nem olyan egyszerű, és hozzáértést igényel. Hogyha figyelünk ezekre a dolgokra, akkor azzal nem csak a kényelmünkért teszünk, hanem azért is, hogy minden higiénikus legyen. Ez nagyon fontos az egészségünk megőrzése szempontjából is. A légkondicionáló berendezésben elterjedő gombák nagyon károsak lehetnek az emberek szervezetére, úgyhogy jó, hogyha megelőzzük ezt.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata