Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Miért érdemes ősszel szervizbe átvizsgálni autónkat?

Itt van az ősz, itt van újra. S szép is, mint mindig, de figyelem! A lehullott színes falevelek és nehezen száradó esőzések csúszóssá teszik az utakat. A megváltozott útviszonyokra fel kell készítenünk autónkat. Fel kell készülnünk időben az őszi autós szezonra, mert a mi felelősségünk sok esetben más biztonsága is. Számtalan alkatrészt ellenőrizhetünk házilag egyszerűen, de vajon mindez elég lesz? Komolyabb autószerviz berendezések nélkül is biztonsággal mondhatjuk, autónk felkészült a megváltozott környezeti viszonyokra?

Mit tehetünk otthon, házilag?

Autónknak sosem árt a törődés, tisztítsuk meg kívül-belül alaposan. Ügyeljünk mindig a hűtőrács, motorháztető, ablaktörlő közé szorult falevelek, szennyeződések eltávolítására. Ellenőrizzük az ablaktörlő lapátok állapotát, a karok mechanikai működését. Ablakmosó folyadék szintjét, ha kell pótoljuk. Fényszórókat, irányjelzőket és a többi fényforrást. Mérjük meg a gumiabroncsok kopását, nyomását. Érdemes megvizsgálni a téli gumikat is a téli cserére készülve. A felfüggesztés gumiharangjait, ha sérültek cserélni kell őket, hiszen drága alkatrészeket védenek a szennyeződésektől. Akkumulátorokat ötévente célszerű cserélni, hogy a hideg beálltával ne okozzon meglepetést.

Mivel nyújt többet egy autószerviz?

Az autószervizek többsége pontos mérésre és beállításra specializálódott berendezésekkel megbízhatóan és gyorsan bemérik a házilag nehezen észlelhető problémákat. Ilyen a lengéscsillapító, fékhatás, futómű mérés és szükség esetén beállításuk, cseréjük. Ezek a legfontosabbak a féktávolság, úton tartás szempontjából. Másik, hogy időben észrevegyük a hirtelen adódó helyzetet. A fényszórók bemérése és állítása is korszerű gépekkel történik kizárólagos szemrevételezésen túl. A szakértő autószerelők sokat látott rutinnal néznek a kocsi alá, ismerve a gyakori autószerviz eseteket. Így ellenőrzik a rögzítéseket, szigeteléseket, gumiharangok, kábelek és csatlakozók állapotát. Korszerű autók motorjainak és elektromos rendszerének ellenőrzése erre alkalmas programmal oldható meg. Egy gyors motordiagnosztikával sok hasznos információt megtudhatunk, amivel nagyobb károkat előzhetünk meg. A nyár során többnyire nyitott autónkban rengeteg, a szemnek láthatatlan szennyeződés rakódott le, amit ózonos fertőtlenítéssel eltávolítanak az autószervizben. Hiszen a hideg elől egyre gyakrabban leszünk bezárva, klímával fűtve autónk utasterében. Szegeden a KA autószerviz gumicserével egybefűzött állapotfelmérést kínál kétféle csomagban. Tekintse meg ajánlatunkat és kérjen időpontot még most!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!