Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Miért érdemes ősszel szervizbe átvizsgálni autónkat?

Itt van az ősz, itt van újra. S szép is, mint mindig, de figyelem! A lehullott színes falevelek és nehezen száradó esőzések csúszóssá teszik az utakat. A megváltozott útviszonyokra fel kell készítenünk autónkat. Fel kell készülnünk időben az őszi autós szezonra, mert a mi felelősségünk sok esetben más biztonsága is. Számtalan alkatrészt ellenőrizhetünk házilag egyszerűen, de vajon mindez elég lesz? Komolyabb autószerviz berendezések nélkül is biztonsággal mondhatjuk, autónk felkészült a megváltozott környezeti viszonyokra?

Mit tehetünk otthon, házilag?

Autónknak sosem árt a törődés, tisztítsuk meg kívül-belül alaposan. Ügyeljünk mindig a hűtőrács, motorháztető, ablaktörlő közé szorult falevelek, szennyeződések eltávolítására. Ellenőrizzük az ablaktörlő lapátok állapotát, a karok mechanikai működését. Ablakmosó folyadék szintjét, ha kell pótoljuk. Fényszórókat, irányjelzőket és a többi fényforrást. Mérjük meg a gumiabroncsok kopását, nyomását. Érdemes megvizsgálni a téli gumikat is a téli cserére készülve. A felfüggesztés gumiharangjait, ha sérültek cserélni kell őket, hiszen drága alkatrészeket védenek a szennyeződésektől. Akkumulátorokat ötévente célszerű cserélni, hogy a hideg beálltával ne okozzon meglepetést.

Mivel nyújt többet egy autószerviz?

Az autószervizek többsége pontos mérésre és beállításra specializálódott berendezésekkel megbízhatóan és gyorsan bemérik a házilag nehezen észlelhető problémákat. Ilyen a lengéscsillapító, fékhatás, futómű mérés és szükség esetén beállításuk, cseréjük. Ezek a legfontosabbak a féktávolság, úton tartás szempontjából. Másik, hogy időben észrevegyük a hirtelen adódó helyzetet. A fényszórók bemérése és állítása is korszerű gépekkel történik kizárólagos szemrevételezésen túl. A szakértő autószerelők sokat látott rutinnal néznek a kocsi alá, ismerve a gyakori autószerviz eseteket. Így ellenőrzik a rögzítéseket, szigeteléseket, gumiharangok, kábelek és csatlakozók állapotát. Korszerű autók motorjainak és elektromos rendszerének ellenőrzése erre alkalmas programmal oldható meg. Egy gyors motordiagnosztikával sok hasznos információt megtudhatunk, amivel nagyobb károkat előzhetünk meg. A nyár során többnyire nyitott autónkban rengeteg, a szemnek láthatatlan szennyeződés rakódott le, amit ózonos fertőtlenítéssel eltávolítanak az autószervizben. Hiszen a hideg elől egyre gyakrabban leszünk bezárva, klímával fűtve autónk utasterében. Szegeden a KA autószerviz gumicserével egybefűzött állapotfelmérést kínál kétféle csomagban. Tekintse meg ajánlatunkat és kérjen időpontot még most!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata