Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Miért érdemes ősszel szervizbe átvizsgálni autónkat?

Itt van az ősz, itt van újra. S szép is, mint mindig, de figyelem! A lehullott színes falevelek és nehezen száradó esőzések csúszóssá teszik az utakat. A megváltozott útviszonyokra fel kell készítenünk autónkat. Fel kell készülnünk időben az őszi autós szezonra, mert a mi felelősségünk sok esetben más biztonsága is. Számtalan alkatrészt ellenőrizhetünk házilag egyszerűen, de vajon mindez elég lesz? Komolyabb autószerviz berendezések nélkül is biztonsággal mondhatjuk, autónk felkészült a megváltozott környezeti viszonyokra?

Mit tehetünk otthon, házilag?

Autónknak sosem árt a törődés, tisztítsuk meg kívül-belül alaposan. Ügyeljünk mindig a hűtőrács, motorháztető, ablaktörlő közé szorult falevelek, szennyeződések eltávolítására. Ellenőrizzük az ablaktörlő lapátok állapotát, a karok mechanikai működését. Ablakmosó folyadék szintjét, ha kell pótoljuk. Fényszórókat, irányjelzőket és a többi fényforrást. Mérjük meg a gumiabroncsok kopását, nyomását. Érdemes megvizsgálni a téli gumikat is a téli cserére készülve. A felfüggesztés gumiharangjait, ha sérültek cserélni kell őket, hiszen drága alkatrészeket védenek a szennyeződésektől. Akkumulátorokat ötévente célszerű cserélni, hogy a hideg beálltával ne okozzon meglepetést.

Mivel nyújt többet egy autószerviz?

Az autószervizek többsége pontos mérésre és beállításra specializálódott berendezésekkel megbízhatóan és gyorsan bemérik a házilag nehezen észlelhető problémákat. Ilyen a lengéscsillapító, fékhatás, futómű mérés és szükség esetén beállításuk, cseréjük. Ezek a legfontosabbak a féktávolság, úton tartás szempontjából. Másik, hogy időben észrevegyük a hirtelen adódó helyzetet. A fényszórók bemérése és állítása is korszerű gépekkel történik kizárólagos szemrevételezésen túl. A szakértő autószerelők sokat látott rutinnal néznek a kocsi alá, ismerve a gyakori autószerviz eseteket. Így ellenőrzik a rögzítéseket, szigeteléseket, gumiharangok, kábelek és csatlakozók állapotát. Korszerű autók motorjainak és elektromos rendszerének ellenőrzése erre alkalmas programmal oldható meg. Egy gyors motordiagnosztikával sok hasznos információt megtudhatunk, amivel nagyobb károkat előzhetünk meg. A nyár során többnyire nyitott autónkban rengeteg, a szemnek láthatatlan szennyeződés rakódott le, amit ózonos fertőtlenítéssel eltávolítanak az autószervizben. Hiszen a hideg elől egyre gyakrabban leszünk bezárva, klímával fűtve autónk utasterében. Szegeden a KA autószerviz gumicserével egybefűzött állapotfelmérést kínál kétféle csomagban. Tekintse meg ajánlatunkat és kérjen időpontot még most!