Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mi a teendő, ha a szélvédő megkopik, vagy törés, repedés keletkezik rajta?

Az autók szélvédője egy olyan kényes rész, amelyre nagyon kell vigyáznunk annak érdekében, hogy útjaink biztonságosan és zavartalanul teljenek. Ha rendszeresen tisztítjuk, és figyelünk rá, hogy ne kopjon meg, akkor nem okozhat gondot. Viszont, mi van abban az esetben, hogyha például egy olyan használt autót vásárolunk, amelynek már eleve gondok vannak a szélvédőjével?

A szélvédő meghibásodásai

Ebben az esetben utólagos munkálatokra van szükség, hogy helyreállítsuk a régi állapotába. Ez szerencsére nem is olyan nagyon bonyolult feladat, mint ahogy hangzik, feltéve, ha a szélvédő nem roncsolódott meg végérvényesen. Az utólagos munkálatok során javíthatunk az állapotán, viszont azt tudnunk kell, hogy teljesen nem lesz olyan, mint amilyen a gyári állapotában volt. Azonban megéri, ha javításokat végzünk. Amikor új (használt) autót vásárolunk, fel kell mérni az ablakok állapotát is, és csak akkor érdemes megvenni, ha fel lehet javítani azokat. Ezek a vizsgálatok könnyen elvégezhetőek az átlagember számára is, nincs szükség szakértői véleményezésre és segítségre. Persze azért ha nem vagyunk biztosak magunkban, érdemes kikérni egy hozzáértő véleményét is. Ami a legfontosabb, hogy mi is tisztában legyünk legalább azzal, hogy mi okozhatja a problémát. Legtöbbször a felpattanó kis kavicsok a bűnösök. Tudni kell, hogy ha a felpattanó kő komolyabb károsodásokat okoz, az veszélyeztetheti az utasok biztonságát, mert akkor már nem lesz olyan szilárd az üveg, és könnyebben eltörhet teljesen.

A nagyobb repedések

Erre a problémára törvény is vonatkozik, ugyanis ha a szélvédőn nagyobb repedések keletkeznek, az autó már nem fog megfelelni a műszaki előírásoknak. Kétféle megoldás létezik, hogy helyrehozzuk az ilyen jellegű problémákat: vagy a szélvédő teljes cseréje, vagy a részleges javítása. Ez utóbbi speciális ragasztóanyag segítségével történik, olyannal, amely meggátolja, hogy az üveg tovább repedhessen, viszont eléggé átlátszó ahhoz, hogy ne legyen akadály, amikor a sofőr az ablakon néz kifele. Ha ez megoldódik, az autó át fog menni a műszaki vizsgán, feltéve, hogy szakértelemmel lett megcsinálva. Hogyha pedig csak megkopásról, vagy kisebb karcolásokról beszélünk, akkor is ugyanez az eljárás: a nagyobb problémák esetén a teljes csere ajánlott, azonban, ha nem olyan komoly a baj, akkor elég, ha csak egy speciális tisztító és karoláseltüntető szer segítségével dolgozunk.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata