Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mi a teendő, ha a szélvédő megkopik, vagy törés, repedés keletkezik rajta?

Az autók szélvédője egy olyan kényes rész, amelyre nagyon kell vigyáznunk annak érdekében, hogy útjaink biztonságosan és zavartalanul teljenek. Ha rendszeresen tisztítjuk, és figyelünk rá, hogy ne kopjon meg, akkor nem okozhat gondot. Viszont, mi van abban az esetben, hogyha például egy olyan használt autót vásárolunk, amelynek már eleve gondok vannak a szélvédőjével?

A szélvédő meghibásodásai

Ebben az esetben utólagos munkálatokra van szükség, hogy helyreállítsuk a régi állapotába. Ez szerencsére nem is olyan nagyon bonyolult feladat, mint ahogy hangzik, feltéve, ha a szélvédő nem roncsolódott meg végérvényesen. Az utólagos munkálatok során javíthatunk az állapotán, viszont azt tudnunk kell, hogy teljesen nem lesz olyan, mint amilyen a gyári állapotában volt. Azonban megéri, ha javításokat végzünk. Amikor új (használt) autót vásárolunk, fel kell mérni az ablakok állapotát is, és csak akkor érdemes megvenni, ha fel lehet javítani azokat. Ezek a vizsgálatok könnyen elvégezhetőek az átlagember számára is, nincs szükség szakértői véleményezésre és segítségre. Persze azért ha nem vagyunk biztosak magunkban, érdemes kikérni egy hozzáértő véleményét is. Ami a legfontosabb, hogy mi is tisztában legyünk legalább azzal, hogy mi okozhatja a problémát. Legtöbbször a felpattanó kis kavicsok a bűnösök. Tudni kell, hogy ha a felpattanó kő komolyabb károsodásokat okoz, az veszélyeztetheti az utasok biztonságát, mert akkor már nem lesz olyan szilárd az üveg, és könnyebben eltörhet teljesen.

A nagyobb repedések

Erre a problémára törvény is vonatkozik, ugyanis ha a szélvédőn nagyobb repedések keletkeznek, az autó már nem fog megfelelni a műszaki előírásoknak. Kétféle megoldás létezik, hogy helyrehozzuk az ilyen jellegű problémákat: vagy a szélvédő teljes cseréje, vagy a részleges javítása. Ez utóbbi speciális ragasztóanyag segítségével történik, olyannal, amely meggátolja, hogy az üveg tovább repedhessen, viszont eléggé átlátszó ahhoz, hogy ne legyen akadály, amikor a sofőr az ablakon néz kifele. Ha ez megoldódik, az autó át fog menni a műszaki vizsgán, feltéve, hogy szakértelemmel lett megcsinálva. Hogyha pedig csak megkopásról, vagy kisebb karcolásokról beszélünk, akkor is ugyanez az eljárás: a nagyobb problémák esetén a teljes csere ajánlott, azonban, ha nem olyan komoly a baj, akkor elég, ha csak egy speciális tisztító és karoláseltüntető szer segítségével dolgozunk.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.