Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mi okozhatja, hogy egyenletes sebességnél rángat az autó?

üzemanyag előszűrő

Gyakran előforduló probléma, hogy menet közben, egyenletes sebesség mellett rángat az autó. Ennek sokféle oka lehet, szóval látatlanban nehéz biztosat mondani. Összegyűjtöttük, hogy milyen tényezők okozhatják azt, hogy egyenletes sebességnél rángat az autó, továbbá arra is kitérünk, hogy mi a teendő ilyen esetben.

Menet közben, egyenletes sebességnél rángat az autó – mi állhat a háttérben?

Ha menet közben rángat az autó, azt nem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen gyakran azt jelzi, hogy más, komolyabb baja van a gépjárműnek. Jó néhány tényező okozhatja a problémát. Például a szennyezett üzemanyag-befecskendező szelepek is állhatnak a rángatás hátterében, mivel a motor égéskimaradását eredményezhetik. Ekkor veszít az autó a lendületéből az egyenletes sebességgel való haladás során. Üzemanyagellátási-problémák is állhatnak a hiba hátterében: ennek során az autó nem kapja meg a gyorsulásához szükséges üzemanyag-mennyiséget. Ilyen esetben mindenképpen ellenőrizni kell az üzemanyagszűrőt, mivel az eltömődése üzemanyag-ellátási problémákat eredményezhet. Az elhasználódott gyertyák is okozhatják, hogy egyenletes sebesség mellett rángatni kezd az autó, ugyanis a meghibásodott gyújtógyertyák nem tudják az üzemanyagot elég gyorsan meggyújtani. A levegőszűrőt szintén érdemes rendszeresen ellenőrizni, mivel a beszennyeződése esetén felhalmozódnak a szennyező anyagok rajta, amelyektől nem tudja már távol tartani a motort. Továbbá a meghibásodott légtömegmérő is okozhatja a problémát, mivel már nem tudja megfelelően ellátni a feladatát. Ez azt jelenti, hogy téves jeleket küld, vagy pedig egyáltalán nem küld jeleket a motor felé. Ennek következtében is jelentkezhet rángatás. Amennyiben kiderül, hogy a légtömegmérővel van gond, mindenképpen cserére szorul, hiszen ez az alkatrész nem javítható. Ha a motor hengereivel, illetve a szelepekkel van gond, kompresszióméréssel állapítható meg a hiba pontos oka. Mindemellett problémát okozhat az eltömődött katalizátor és a sérült üzemanyag-vezeték. Utóbbi nyomásveszteséget eredményez az üzemanyag-rendszerben, amely a rángatást generálja.

Mindenképpen érdemes szakszervizbe vinni az autót, ha rángat

Számos esetet felsoroltunk eddig, amelyek mind okozhatják az autó rángatását. Azonban a sor még nem ért véget. A régebbi autótípusok esetében a sérült gázbowden is eredményezheti a problémát, továbbá a porlasztó megsérülése is okozhatja az autó rángatását, mivel helytelen üzemanyag-levegő keveréket eredményez. Ráadásul sajnos ez a probléma még gyenge menetteljesítménnyel is párosul. Mindemellett a gyújtáselosztó felületén havas, esős időben felhalmozódó nedvesség is okozhatja a problémát, illetve a meghibásodott gyújtótrafó is állhat a rángatás hátterében, ugyanis meghibásodás esetén ezek az alkatrészek nem képesek megfelelően ellátni a feladatukat. Végül pedig az egyik leggyakoribb okot említjük meg, mégpedig a rossz akkumulátort. Ha nincs biztosítva a szükséges feszültség a gépjárműben, rángatózás jelentkezhet egyenletes sebesség mellett. Az eddigiekből jól látszik, hogy számos oka lehet annak, ha egyenletes sebességnél rángat az autó. Ezt egy laikus nehezen állapítja meg, szóval mindenképpen érdemes szakszervizbe vinni a kocsit. A sokféle problémát megoldott, kellő tapasztalattal rendelkező szakemberek könnyedén megállapítják és megszüntetik a probléma okát. Szóval ajánlott szakemberre bízni a probléma megoldását.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata