Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mi miatt lehet fojtószelep-tisztítás után magas az alapjárat?

Fojtószelep helye

Mi a szerepe a fojtószelepnek? Miért szükséges egyáltalán a tisztítása? Milyen lépésekből áll a folyamat? Milyen speciális eszközök szükségesek hozzá mindenképpen? Mire kell figyelni a fojtószelep-tisztítás közben? Az alábbiakban eláruljuk a válaszokat a legfontosabb kérdésekre, továbbá arra is kitérünk, hogy mi a teendő, ha a fojtószelep tisztítása után magas az alapjárat. Tarts velünk!

10-15 ezer kilométer megtételét követően általában esedékes a tisztítás

A fojtószelep feladata a porlasztóba áramló levegő mennyiségének szabályozása. A legfontosabb alkatrészek közé tartozik és akkor mozdul, ha a gázpedált lenyomják vagy felengedik, mivel a gázpedálhoz van csatlakoztatva. Ha a gázpedál akadozik, feltétlenül érdemes megtisztítani, hiszen az akadozás oka, hogy lerakódások vannak a fojtószelepnél. A fojtószelep tisztítása rövid folyamat. Az esetek többségében 10-15 ezer kilométer megtételét követően általában esedékes a tisztítás. Ahogy már említettük, rövid folyamat, mindössze 30-40 percet vesz igénybe. Ráadásul nem a szerelés, inkább a tisztítás igényel több időt. Mire lesz szükség a fojtószelep megtisztításához? Torx csavarhúzóra, szivacsra, lapos csavarhúzóra és vízre. A szükséges eszközök bekészítését követően, jöhet a fojtószelep-tisztítás első lépése.

Egyes motortípusok nem tudnak maguktól beállni a fojtószelep-tisztítást követően

Első lépésként a lapos csavarhúzóval meg kell lazítani a bilincset a fojtószelepen, hogy lehúzható legyen a szívócső. Ezt követően lehúzható a szenzor kábele és kiemelhető a légszűrőház. A szívócső eltávolítását követően ki kell húzni a tartóból a bowden végén elhelyezkedő csonkot. Ezt követően ki kell hajtani a fojtószelep körül lévő torx csavarokat és le kell húzni a csatlakozót. A kiszerelés utolsó lépéseként, ki kell emelni a fojtószelepet és le kell róla szerelni a bowden tartót. A kiszerelés ezzel megtörtént. Most pedig következhet az alapos tisztítás és szárítás. A pucolás során végig nyitva kell tartani a szelepet. A tisztítás és szárítás után vissza lehet szerelni és a csatlakozót vissza kell dugni a helyére. Nem kell megijedni, ha a tisztítást követően magas az alapjárat, hiszen jó néhány esetben ez normális, és 40-50 kilométert követően megszűnik a jelenség. Bizonyos esetekben, egyes motortípusok nem tudnak maguktól beállni a fojtószelep-tisztítást követően. Ebben az esetben mihamarabb fel kell keresni egy szakszervizt, ahol a megfelelő tapasztalattal rendelkező szakemberek gyorsan megoldják a problémát.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.