Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mi a gond az autóval?

Igen fájdalmas érzés lehet, amikor elfordítja a kulcsot, hogy begyújtsa az autót, de az nem működik, és nem indul el sehogy sem. Ilyenkor viszont nem érdemes pánikba esni, hiszen ez már minden sofőrrel előfordult, és több módszer van, ami alapján diagnosztizálni lehet, hogy mi a probléma. Még mielőtt bármit ellenőrizne, annak nézzen utána, hogy van-e üzemanyag az autóban, mert sajnos a mai rohanó világban még arról is elfeledkezhetünk, hogy nincs elég üzemanyag a tartályban, a probléma tehát ilyenkor hamar meg is oldódik.

Ha nem indul az autó…

Ha ellenőrizte az üzemanyagot és tele van a tartály, de az autó sehogy sem akar elindulni, akkor annak kell utánajárjon, hogy vajon egy elektromos probléma lépett-e fel, vagy üzemanyag-problémával áll szemben? A legtöbb probléma kapcsolatban áll az elektromossággal, és ha az autó nem indul, vagy csak nagyon nehezen és lassan indul, akkor minden bizonnyal erről lehet szó, szóval ezen az úton érdemes elindulni. Ha az autó nem indul, akkor lehet, hogy az akkumulátor mondta fel a szolgálatot, és ez könnyen diagnosztizálható, hiszen ez általában akkor következik be, ha égve hagyja éjszakára a fényszórókat, tehát ha nem égnek a fényszórók, akkor egyértelműen az akkumulátorral lehet a gond. A fényszórók mellett a rádió is árulkodó lehet, tehát ha nem működik a rádió, akkor is az akkumulátor lehet a probléma, és ilyenkor elő kell venni a jó öreg indítókábelt.

Az autó újraindítása

Az autót ilyenkor újra lehet indítani indítókábellel, viszont ez csak az idősebb autókra vonatkozik, hiszen a modern autókban teljesen más az elektromos rendszer, és az újabb technológiák már túl modernek az indítókábeles indításhoz, és a kábellel akár károkat is okozhat. Ha tehát önnek modern autója van, ami nem indul el, akkor érdemes rögtön egy autószervizhez fordulni segítségért, akik majd megoldják ezt a problémát. A régebbi autókon elvégezheti az indítókábeles indítást egy másik autó segítségével, aminek még épségben van az akkumulátora. Ilyenkor a kábel pozitív oldalát a pozitív terminálhoz kell kötni, a másik pozitív véget pedig a működő akkumulátorhoz csatlakoztatni. Ezután ugyanezt a folyamatot végezze el a negatív véggel és a negatív terminállal is. Érdemes a folyamatot többször is megismételni, hiszen lehet, hogy még rögtön nem fog elindulni az autó, hagyni kell neki néhány percet, de az indítókábeles indítás általában működni szokott.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata