Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mercedesből és BMW-ből többet, Audiból kevesebbet vett a magyar 2018-ban

Kapósak voltak a prémium kategóriába sorolt autók 2018-ban Magyarországon: az összesen eladott 136 ezer új kocsi 9,5 százaléka, 13 ezer darab tartozott ebbe a szegmensbe. A dobogó tetején a Mercedes áll több mint négyezer darabbal, majd a BMW és az Audi következik, ám utóbbi márkánál jelentősen csökkentek az eladások a korábbihoz képest. Jaguarból és Porschéból is elkelt körülbelül kétszáz darab tavaly.

Mercedes, BMW, Audi

Nem biztos, hogy mindenki észrevette, de 2018 bizony erős év volt a prémium kategóriába sorolt autók eladásában Magyarországon. Egyre többen vesznek csúcskocsikat hazánkban, ezt jelzi, hogy majdnem 10 százalékkal nőtt a kereslet a szegmensbe sorolt modellek iránt. Hogy mik ezek a márkák? Biztosan nem lep meg senkit a három dobogós, ugyanis hazánkban a Mercedes, az Audi és a BMW vezeti a listát – méghozzá ebben a sorrendben. Tavaly összesen 136 ezer személyautót adtak el hazánkban, és mivel a prémium modellek iránti keresletet a 2008-as válság sem érintette annyira, mint a többi kategóriát, logikus, hogy az autóvásárlási láz pozitívan hat a drágább autók számaira is. Az említett 136 ezer eladott új autóból 13 ezer sorolható a prémium szegmensbe a gyártók által szolgáltatott adatok alapján. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete egyébként húsz márkát sorol ide, a már említett trió az eladások 72 százalékát teszi ki.

Hasítanak a SUV-ok

De nézzük márkánként, mire költ szívesen a magyar, ha van miből személygépkocsit vennie. A legnépszerűbb a Mercedes, amelyből több mint 4000 darabot adtak el tavaly itthon. A német márkánál a bővülés is nagyobb az átlagosnál, 25 százalékról adtak hírt. A városi terepjárókat (SUV) viszik leginkább, ezeknek a modelleknek márkától függetlenül nagy divatja van napjainkban. A BMW több mint 3100 kocsit adott el, a bővülés náluk 16 százalékos. Minden tíz eladott BMW-ből négy az X modellek közé tartozott, azaz itt is hasítanak a SUV-ok. Az elektromos járművek között ők a legnépszerűbbek, tavaly 160 darabot értékesítettek, de ez a piac még mindig gyerekcipőben jár hazánkban. A dobogóra felfért még az Audi, amely kicsivel több, mint 2200 autót értékesített, ám náluk nem minden fenékig tejfel: az eladások 19 százalékkal visszaestek az egy évvel korábbi számokhoz képest. Az indoklás szerint azért, mert alkalmazkodniuk kellett a motorok károsanyag-kibocsátásának meghatározására bevezetett új teszteljáráshoz… A többi márka? Volvóból és Lexusból is sokat vettek a magyarok, és bár van, aki számára ez elképzelhetetlen, de körülbelül kétszáz darab fogyott a japán Nissan luxusautójának számító Infinitiből, a brit Jaguarból és a német Porschéból is.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata