Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mercedesből és BMW-ből többet, Audiból kevesebbet vett a magyar 2018-ban

Kapósak voltak a prémium kategóriába sorolt autók 2018-ban Magyarországon: az összesen eladott 136 ezer új kocsi 9,5 százaléka, 13 ezer darab tartozott ebbe a szegmensbe. A dobogó tetején a Mercedes áll több mint négyezer darabbal, majd a BMW és az Audi következik, ám utóbbi márkánál jelentősen csökkentek az eladások a korábbihoz képest. Jaguarból és Porschéból is elkelt körülbelül kétszáz darab tavaly.

Mercedes, BMW, Audi

Nem biztos, hogy mindenki észrevette, de 2018 bizony erős év volt a prémium kategóriába sorolt autók eladásában Magyarországon. Egyre többen vesznek csúcskocsikat hazánkban, ezt jelzi, hogy majdnem 10 százalékkal nőtt a kereslet a szegmensbe sorolt modellek iránt. Hogy mik ezek a márkák? Biztosan nem lep meg senkit a három dobogós, ugyanis hazánkban a Mercedes, az Audi és a BMW vezeti a listát – méghozzá ebben a sorrendben. Tavaly összesen 136 ezer személyautót adtak el hazánkban, és mivel a prémium modellek iránti keresletet a 2008-as válság sem érintette annyira, mint a többi kategóriát, logikus, hogy az autóvásárlási láz pozitívan hat a drágább autók számaira is. Az említett 136 ezer eladott új autóból 13 ezer sorolható a prémium szegmensbe a gyártók által szolgáltatott adatok alapján. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete egyébként húsz márkát sorol ide, a már említett trió az eladások 72 százalékát teszi ki.

Hasítanak a SUV-ok

De nézzük márkánként, mire költ szívesen a magyar, ha van miből személygépkocsit vennie. A legnépszerűbb a Mercedes, amelyből több mint 4000 darabot adtak el tavaly itthon. A német márkánál a bővülés is nagyobb az átlagosnál, 25 százalékról adtak hírt. A városi terepjárókat (SUV) viszik leginkább, ezeknek a modelleknek márkától függetlenül nagy divatja van napjainkban. A BMW több mint 3100 kocsit adott el, a bővülés náluk 16 százalékos. Minden tíz eladott BMW-ből négy az X modellek közé tartozott, azaz itt is hasítanak a SUV-ok. Az elektromos járművek között ők a legnépszerűbbek, tavaly 160 darabot értékesítettek, de ez a piac még mindig gyerekcipőben jár hazánkban. A dobogóra felfért még az Audi, amely kicsivel több, mint 2200 autót értékesített, ám náluk nem minden fenékig tejfel: az eladások 19 százalékkal visszaestek az egy évvel korábbi számokhoz képest. Az indoklás szerint azért, mert alkalmazkodniuk kellett a motorok károsanyag-kibocsátásának meghatározására bevezetett új teszteljáráshoz… A többi márka? Volvóból és Lexusból is sokat vettek a magyarok, és bár van, aki számára ez elképzelhetetlen, de körülbelül kétszáz darab fogyott a japán Nissan luxusautójának számító Infinitiből, a brit Jaguarból és a német Porschéból is.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.