Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mennyi a megfelelő gumiabroncs nyomás?

Gondoskodjunk a megfelelő nyomásról a gumiabroncsokban, így akár 45 %-kal is hosszabb lehet az autógumi élettartama, a kocsink fogyasztása pedig 4 %-kal csökkenhet és sokkal biztonságosabb a közlekedés. Milyen veszélyt jelent a túl kevés a nyomás a kerekekben? Ha túl kevés a nyomás, a kerék képtelen tapadni rendesen, a kocsi könnyebben megcsúszik például a vizes úton. A gumi könnyebben meg is sérül, főleg oldalt, így aztán leereszthet vagy akár ki is durranhat. Ha az autó túlterhelt és éles kanyarba érkezik, akár az is előfordulhat, hogy kisodródik – mindenesetre könnyebben, mint a rendesen karbantartott kerekekkel. Egyes autótípusoknál, amelyeknek viszonylag magasan van a súlypontja, mint például a SUV-oknál, azaz a szabadidő autóknál (vagy „utcai terepjáróknál”) akár az is elfordulhat, hogy ilyen esetben felborul a kocsi. Ha így jártunk, utólag már hiába bánjuk, hogy elmulasztottuk az ellenőrzést, vagy eszünkbe sem jutott felkeresni a gumiszervizünket.

Gumiabroncs nyomás táblázat nyomásvesztés esetén

Veszélyességi fokozatAz előírt guminyomástól eltérő nyomásvesztés
Elfogadható0.3 bár -nál kevesebb nyomás különbség
Közepesen veszélyes0.3 – 0.5 bár
Veszélyes eltérés0.5 – 1 bár
Nagyon veszélyes1 bár -nál nagyobb nyomás veszteség

Hány bár kell a gumiba?

Akkor sem tapad rendesen a gumi az úthoz, ha túl nagy a nyomás, hiszen a gumi szélei megemelkednek és csökken az útra simuló felület nagysága. Ennek pedig logikus következménye, hogy romlik az úttartás és megnő a fékút. Ezt persze lehetetlen számszerűsíteni, hiszen nagyban függ az autó súlyától, annak eloszlásától, a fékrendszertől, egyáltalán, a kocsi típusától. Továbbá függ az utasok és a szállított csomagok súlyától is. A gumin található súly indexből megtudhatjuk annak terhelhetőségét. Szóval érdemes rendszeresen ellenőrizni a nyomást akár otthon, akár egy benzinkútnál és ha szükséges, jöhet az autószervizünkbe is! Gyári gumiabroncs nyomásértéke autónkban több helyen is fellelhető. Különböző matricák vannak az autó utasterében (ajtón, oszlopon, kesztyűtartóban például) vagy ott a gyártó által adott kézikönyv.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata