fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mennyi a megfelelő gumiabroncs nyomás?

Gondoskodjunk a megfelelő nyomásról a gumiabroncsokban, így akár 45 %-kal is hosszabb lehet az autógumi élettartama, a kocsink fogyasztása pedig 4 %-kal csökkenhet és sokkal biztonságosabb a közlekedés. Milyen veszélyt jelent a túl kevés a nyomás a kerekekben? Ha túl kevés a nyomás, a kerék képtelen tapadni rendesen, a kocsi könnyebben megcsúszik például a vizes úton. A gumi könnyebben meg is sérül, főleg oldalt, így aztán leereszthet vagy akár ki is durranhat. Ha az autó túlterhelt és éles kanyarba érkezik, akár az is előfordulhat, hogy kisodródik – mindenesetre könnyebben, mint a rendesen karbantartott kerekekkel. Egyes autótípusoknál, amelyeknek viszonylag magasan van a súlypontja, mint például a SUV-oknál, azaz a szabadidő autóknál (vagy „utcai terepjáróknál”) akár az is elfordulhat, hogy ilyen esetben felborul a kocsi. Ha így jártunk, utólag már hiába bánjuk, hogy elmulasztottuk az ellenőrzést, vagy eszünkbe sem jutott felkeresni a gumiszervizünket.

Gumiabroncs nyomás táblázat nyomásvesztés esetén

Veszélyességi fokozatAz előírt guminyomástól eltérő nyomásvesztés
Elfogadható0.3 bár -nál kevesebb nyomás különbség
Közepesen veszélyes0.3 – 0.5 bár
Veszélyes eltérés0.5 – 1 bár
Nagyon veszélyes1 bár -nál nagyobb nyomás veszteség

Hány bár kell a gumiba?

Akkor sem tapad rendesen a gumi az úthoz, ha túl nagy a nyomás, hiszen a gumi szélei megemelkednek és csökken az útra simuló felület nagysága. Ennek pedig logikus következménye, hogy romlik az úttartás és megnő a fékút. Ezt persze lehetetlen számszerűsíteni, hiszen nagyban függ az autó súlyától, annak eloszlásától, a fékrendszertől, egyáltalán, a kocsi típusától. Továbbá függ az utasok és a szállított csomagok súlyától is. A gumin található súly indexből megtudhatjuk annak terhelhetőségét. Szóval érdemes rendszeresen ellenőrizni a nyomást akár otthon, akár egy benzinkútnál és ha szükséges, jöhet az autószervizünkbe is! Gyári gumiabroncs nyomásértéke autónkban több helyen is fellelhető. Különböző matricák vannak az autó utasterében (ajtón, oszlopon, kesztyűtartóban például) vagy ott a gyártó által adott kézikönyv.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata