Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Melyik márkához társítható denoxtronic szűrő, és mit érdemes tudni róla?

adblue tartály kupakja

A széndioxid-kibocsátás visszaszorítása korunk egyik legnagyobb kihívása. A belső égésű motorok alapvetően kétféle emissziót okoznak: elsődlegesen a már említett, másodsorban pedig az egyéb káros anyagok, például nitrogén-oxidok és szilárd égésmaradványok kibocsátását. Azt mondanunk sem kell, hogy a légkörben lévő szén-dioxid növekvő arányát teszik felelőssé a klímaváltozásért, és egyetlen belső égésű motort sem használnak olyan sokrétű alkalmazási területen, mint a dízelmotort. A befecskendező rendszerekkel szemben támasztott követelmények ennek megfelelően magasak. A Bosch elkötelezett az üzemanyag-befecskendezés folyamatos fejlesztése mellett, ugyanakkor segítik az autótulajdonosokat is a hatályos jogszabályok betartásában. Az ő missziójukban született a denoxtronic szűrő is, amiről a következőkben beszélni fogunk.

Kipufogógáz-kezelés: a tisztább, jobb futás érdekében

Egy jármű szén-dioxid emissziója az elégetett üzemanyag mennyiségével arányos. A levegőminőség elsősorban városokban történő javításához be kell tartani az Euro-6 kipufogógáz-norma különböző fokozatainak szigorú károsanyag-határértékeit. A denoxtronic rendszer támogatja a járműgyártókat a jelenlegi és a közelgő károsanyag-kibocsátási előírások teljesítésében. A jelenlegi és jövőbeli kibocsátási követelmények teljesítése az egyik legjelentősebb kihívás, amellyel az autóiparnak szembe kell néznie. A káros kibocsátások határértékei egyre szigorodnak. E szabványok teljesítéséhez kipufogógáz-kezelő rendszerre van szükség, a lehető legtisztább tüzelőanyag-égetés mellett. A Bosch denoxtronic rendszer például akár 95 százalékkal is csökkenti a haszongépjárművek dízelmotorjainak nitrogén-oxid-kibocsátását szelektív katalizátoros redukcióval kombinált metódussal ugyanis vízzé és nitrogénné alakítja a kipufogógáz káros anyagait. Ezzel a technológiával tehát a haszongépjárművek is teljesíthetik a legszigorúbb károsanyag-kibocsátási szabványok előírásait is.

Hogy működik a denoxtronic szűrő?

A modern SCR (szelektív katalitikus redukciós) rendszerek egyik fő alkotóeleme a Bosch denoxtronic redukálószer-adagoló és szűrő rendszer. Csökkenti a kipufogógázban lévő nitrogén-oxidokat, és 2004 óta használják nehéz haszongépjárművekben Európában. Egy moduláris felépítésű szerkezet, ami tulajdonképpen pontosan az aktuális működési állapothoz igazított mennyiségű AdBlue redukálószert vezeti be a kipufogógáz-áramba. Az előnyei közé tartozik tehát a nitrogén-oxid kibocsátás csökkentése a globális normák betartása érdekében, illetve egy üzemanyag-takarékos motorüzem kialakítás révén a többletköltségek gyors amortizációja. Egy biztos a gépjármű forgalmat drámaian alábecsülték, mint fő szennyező faktort, és sajnos sokkal nagyobb mértékben járul hozzá a nitrogén-oxid kibocsátáshoz, mint azt korábban gondolták. Illetve az is kétségtelen, hogy konfigurációtól függetlenül az SCR-rendszerek jelentik a kulcsot az olyan szigorú emissziós szabványok teljesítéséhez, mint az Euro-6, a Bosch denoxtronic karbamid adagoló és szűrő rendszer pedig ennek a megoldásnak egy kardinális és lényeges eleme, amit a jövőben nem nélkülözhetsz, ha dízeles hajtáslánccal rendelkezel.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépj