Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Melyik márkához társítható denoxtronic szűrő, és mit érdemes tudni róla?

adblue tartály kupakja

A széndioxid-kibocsátás visszaszorítása korunk egyik legnagyobb kihívása. A belső égésű motorok alapvetően kétféle emissziót okoznak: elsődlegesen a már említett, másodsorban pedig az egyéb káros anyagok, például nitrogén-oxidok és szilárd égésmaradványok kibocsátását. Azt mondanunk sem kell, hogy a légkörben lévő szén-dioxid növekvő arányát teszik felelőssé a klímaváltozásért, és egyetlen belső égésű motort sem használnak olyan sokrétű alkalmazási területen, mint a dízelmotort. A befecskendező rendszerekkel szemben támasztott követelmények ennek megfelelően magasak. A Bosch elkötelezett az üzemanyag-befecskendezés folyamatos fejlesztése mellett, ugyanakkor segítik az autótulajdonosokat is a hatályos jogszabályok betartásában. Az ő missziójukban született a denoxtronic szűrő is, amiről a következőkben beszélni fogunk.

Kipufogógáz-kezelés: a tisztább, jobb futás érdekében

Egy jármű szén-dioxid emissziója az elégetett üzemanyag mennyiségével arányos. A levegőminőség elsősorban városokban történő javításához be kell tartani az Euro-6 kipufogógáz-norma különböző fokozatainak szigorú károsanyag-határértékeit. A denoxtronic rendszer támogatja a járműgyártókat a jelenlegi és a közelgő károsanyag-kibocsátási előírások teljesítésében. A jelenlegi és jövőbeli kibocsátási követelmények teljesítése az egyik legjelentősebb kihívás, amellyel az autóiparnak szembe kell néznie. A káros kibocsátások határértékei egyre szigorodnak. E szabványok teljesítéséhez kipufogógáz-kezelő rendszerre van szükség, a lehető legtisztább tüzelőanyag-égetés mellett. A Bosch denoxtronic rendszer például akár 95 százalékkal is csökkenti a haszongépjárművek dízelmotorjainak nitrogén-oxid-kibocsátását szelektív katalizátoros redukcióval kombinált metódussal ugyanis vízzé és nitrogénné alakítja a kipufogógáz káros anyagait. Ezzel a technológiával tehát a haszongépjárművek is teljesíthetik a legszigorúbb károsanyag-kibocsátási szabványok előírásait is.

Hogy működik a denoxtronic szűrő?

A modern SCR (szelektív katalitikus redukciós) rendszerek egyik fő alkotóeleme a Bosch denoxtronic redukálószer-adagoló és szűrő rendszer. Csökkenti a kipufogógázban lévő nitrogén-oxidokat, és 2004 óta használják nehéz haszongépjárművekben Európában. Egy moduláris felépítésű szerkezet, ami tulajdonképpen pontosan az aktuális működési állapothoz igazított mennyiségű AdBlue redukálószert vezeti be a kipufogógáz-áramba. Az előnyei közé tartozik tehát a nitrogén-oxid kibocsátás csökkentése a globális normák betartása érdekében, illetve egy üzemanyag-takarékos motorüzem kialakítás révén a többletköltségek gyors amortizációja. Egy biztos a gépjármű forgalmat drámaian alábecsülték, mint fő szennyező faktort, és sajnos sokkal nagyobb mértékben járul hozzá a nitrogén-oxid kibocsátáshoz, mint azt korábban gondolták. Illetve az is kétségtelen, hogy konfigurációtól függetlenül az SCR-rendszerek jelentik a kulcsot az olyan szigorú emissziós szabványok teljesítéséhez, mint az Euro-6, a Bosch denoxtronic karbamid adagoló és szűrő rendszer pedig ennek a megoldásnak egy kardinális és lényeges eleme, amit a jövőben nem nélkülözhetsz, ha dízeles hajtáslánccal rendelkezel.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata