fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Melyik fogyaszt többet a közvetlen vagy a szívócső befecskendezéses kocsi?

Közvetlen befecskendezésű dízelmotor

Mit kell tudni a közvetlen befecskendezéses autókról? Mit jelent a szívócső befecskendezés? Mi a különbség a két változat között? Melyik fogyaszt kevesebbet? Melyik teljesítménye magasabb? Melyiknek kedvezőbbek az emissziós értékei? Mutatjuk a válaszokat!

Mit jelent a szívócső befecskendezés?

A szívócső befecskendezés egyfajta átmenet a karburátorok és a közvetlen befecskendezés között. Napjainkban már kezd eltűnni a motorokból ez a megoldás, hiszen az új trendek miatt elvárt a kisebb lökettérfogatú belső égésű motoroktól, hogy ne csökkenjen a teljesítményük a korábbi verziókhoz képest. Azonban a benzinmotoroknak van teljesítménykorlátja. A szívócső befecskendezés hátránya, hogy a tüzelőanyag friss levegővel való keveredése az égéstértől távol zajlik. Ennek következtében, mire az égéstérbe kerül a keverék, megnő a hőmérséklete. Emiatt a kompresszió véghőmérséklet is megnő, valamint a korai gyulladási hajlam is nagyobb lesz.

Mit kell tudni a közvetlen befecskendezéses autókról?

A szívócső befecskendezéssel szemben a közvetlen befecskendezés nagy előnyének számít, hogy az égéstérben hőmérséklete csökkenthető a tüzelőanyag égéstérbe való beporlasztásával. A befecskendezési nyomás emelésével olyan finom porlasztás valósítható meg, ami tökéletesebb égést tud biztosítani. Ezzel jelentős teljesítménynövekedés érhető el. Ráadásul a károsanyag-kibocsátásra is pozitív hatással van. A közvetlen befecskendezésnél a keverékképzés nem a szívócsőben történik, mivel a befecskendező szelepek közvetlenül az égéstérbe porlasztják a benzint. Természetesen ebben az esetben más felépítésű szelepek szükségesek, mint a szívócső befecskendezésnél. Szóval a közvetlen befecskendezéses benzinmotor teljesítménye magasabb, fogyasztása alacsonyabb, emissziós értékei pedig kedvezőbbek, mint a szívócső befecskendezéses változatoké. Nagyjából 10-20 százalékos javulás figyelhető meg a szívócső befecskendezéshez képest a fogyasztás tekintetében. A közvetlen befecskendezés hátránya, hogy a motor első beindításától kezdve jelentős kokszképződés kezdődik meg a szívószelepek szárán és hátoldalán. Mivel a lerakódás fokozatosan alakul ki, a legtöbb esetben az autótulajdonosoknak jó ideig fel sem tűnik, hogy valami gond van. Ez az idő múlásával teljesítményvesztéshez vezet. A közvetlen befecskendezéses autók további hátránya, hogy a hibák diagnosztizálása, a motor javítása, valamint az alkatrészek ára jóval magasabb, mint a hagyományos változaté.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata