Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Melyik fogyaszt többet a közvetlen vagy a szívócső befecskendezéses kocsi?

Közvetlen befecskendezésű dízelmotor

Mit kell tudni a közvetlen befecskendezéses autókról? Mit jelent a szívócső befecskendezés? Mi a különbség a két változat között? Melyik fogyaszt kevesebbet? Melyik teljesítménye magasabb? Melyiknek kedvezőbbek az emissziós értékei? Mutatjuk a válaszokat!

Mit jelent a szívócső befecskendezés?

A szívócső befecskendezés egyfajta átmenet a karburátorok és a közvetlen befecskendezés között. Napjainkban már kezd eltűnni a motorokból ez a megoldás, hiszen az új trendek miatt elvárt a kisebb lökettérfogatú belső égésű motoroktól, hogy ne csökkenjen a teljesítményük a korábbi verziókhoz képest. Azonban a benzinmotoroknak van teljesítménykorlátja. A szívócső befecskendezés hátránya, hogy a tüzelőanyag friss levegővel való keveredése az égéstértől távol zajlik. Ennek következtében, mire az égéstérbe kerül a keverék, megnő a hőmérséklete. Emiatt a kompresszió véghőmérséklet is megnő, valamint a korai gyulladási hajlam is nagyobb lesz.

Mit kell tudni a közvetlen befecskendezéses autókról?

A szívócső befecskendezéssel szemben a közvetlen befecskendezés nagy előnyének számít, hogy az égéstérben hőmérséklete csökkenthető a tüzelőanyag égéstérbe való beporlasztásával. A befecskendezési nyomás emelésével olyan finom porlasztás valósítható meg, ami tökéletesebb égést tud biztosítani. Ezzel jelentős teljesítménynövekedés érhető el. Ráadásul a károsanyag-kibocsátásra is pozitív hatással van. A közvetlen befecskendezésnél a keverékképzés nem a szívócsőben történik, mivel a befecskendező szelepek közvetlenül az égéstérbe porlasztják a benzint. Természetesen ebben az esetben más felépítésű szelepek szükségesek, mint a szívócső befecskendezésnél. Szóval a közvetlen befecskendezéses benzinmotor teljesítménye magasabb, fogyasztása alacsonyabb, emissziós értékei pedig kedvezőbbek, mint a szívócső befecskendezéses változatoké. Nagyjából 10-20 százalékos javulás figyelhető meg a szívócső befecskendezéshez képest a fogyasztás tekintetében. A közvetlen befecskendezés hátránya, hogy a motor első beindításától kezdve jelentős kokszképződés kezdődik meg a szívószelepek szárán és hátoldalán. Mivel a lerakódás fokozatosan alakul ki, a legtöbb esetben az autótulajdonosoknak jó ideig fel sem tűnik, hogy valami gond van. Ez az idő múlásával teljesítményvesztéshez vezet. A közvetlen befecskendezéses autók további hátránya, hogy a hibák diagnosztizálása, a motor javítása, valamint az alkatrészek ára jóval magasabb, mint a hagyományos változaté.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség eset