Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Melyik fogyaszt többet a közvetlen vagy a szívócső befecskendezéses kocsi?

Közvetlen befecskendezésű dízelmotor

Mit kell tudni a közvetlen befecskendezéses autókról? Mit jelent a szívócső befecskendezés? Mi a különbség a két változat között? Melyik fogyaszt kevesebbet? Melyik teljesítménye magasabb? Melyiknek kedvezőbbek az emissziós értékei? Mutatjuk a válaszokat!

Mit jelent a szívócső befecskendezés?

A szívócső befecskendezés egyfajta átmenet a karburátorok és a közvetlen befecskendezés között. Napjainkban már kezd eltűnni a motorokból ez a megoldás, hiszen az új trendek miatt elvárt a kisebb lökettérfogatú belső égésű motoroktól, hogy ne csökkenjen a teljesítményük a korábbi verziókhoz képest. Azonban a benzinmotoroknak van teljesítménykorlátja. A szívócső befecskendezés hátránya, hogy a tüzelőanyag friss levegővel való keveredése az égéstértől távol zajlik. Ennek következtében, mire az égéstérbe kerül a keverék, megnő a hőmérséklete. Emiatt a kompresszió véghőmérséklet is megnő, valamint a korai gyulladási hajlam is nagyobb lesz.

Mit kell tudni a közvetlen befecskendezéses autókról?

A szívócső befecskendezéssel szemben a közvetlen befecskendezés nagy előnyének számít, hogy az égéstérben hőmérséklete csökkenthető a tüzelőanyag égéstérbe való beporlasztásával. A befecskendezési nyomás emelésével olyan finom porlasztás valósítható meg, ami tökéletesebb égést tud biztosítani. Ezzel jelentős teljesítménynövekedés érhető el. Ráadásul a károsanyag-kibocsátásra is pozitív hatással van. A közvetlen befecskendezésnél a keverékképzés nem a szívócsőben történik, mivel a befecskendező szelepek közvetlenül az égéstérbe porlasztják a benzint. Természetesen ebben az esetben más felépítésű szelepek szükségesek, mint a szívócső befecskendezésnél. Szóval a közvetlen befecskendezéses benzinmotor teljesítménye magasabb, fogyasztása alacsonyabb, emissziós értékei pedig kedvezőbbek, mint a szívócső befecskendezéses változatoké. Nagyjából 10-20 százalékos javulás figyelhető meg a szívócső befecskendezéshez képest a fogyasztás tekintetében. A közvetlen befecskendezés hátránya, hogy a motor első beindításától kezdve jelentős kokszképződés kezdődik meg a szívószelepek szárán és hátoldalán. Mivel a lerakódás fokozatosan alakul ki, a legtöbb esetben az autótulajdonosoknak jó ideig fel sem tűnik, hogy valami gond van. Ez az idő múlásával teljesítményvesztéshez vezet. A közvetlen befecskendezéses autók további hátránya, hogy a hibák diagnosztizálása, a motor javítása, valamint az alkatrészek ára jóval magasabb, mint a hagyományos változaté.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata