Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Melyek azok a részek az autóban, amelyeket folyamatosan kell ellenőrizni?

Mint minden gépezetnek, az autónak is vannak olyan részei, amelyek kiemelten fontosak, és olyanok, amelyek kevésbé. Természetesen azt tudnunk kell, hogy minden gépezetnek ugyanannyira fontos minden kis eleme abból a szempontból, hogy egyik nélkül sem működhet a gépezet, mint egész. Viszont abból a szempontból nem egyenrangúak, hogy nem egyforma a szerepük (van, amelyik nagyobb szerepet játszik, és van, amelyik elhanyagolhatót).

Fő a biztonság!

Az autók esetében egy olyan gépezetről van szó, amely arra hivatott, hogy elszállítsa az embereket oda, ahova menni akarnak. Éppen ezért az elsődleges szempontok közé az tartozik, hogy alkalmas legyen erre. Ennek legfőbb feltétele, hogy biztonságos legyen a gépezet. Hogy erről megbizonyosodhassunk, szükség van arra, hogy rendszeresen ellenőrizzük az autót. Természetesen ehhez hozzáértő szakemberekre van szükség, úgyhogy mindenképpen el kell vinnünk a szervizbe. Nagyon sok ember elhanyagolja ezt, és ha nem lenne kötelező az időszakos ellenőrzés, akkor nem is végeztetné el soha, csak akkor, amikor valóban baj van a kocsival. Viszont még az sem elég, ha részt veszünk a kötelező ellenőriztetéseken, hiszen ha valaki sokat utazik, akkor azt jelenti, hogy sokkal jobban igénybe veszi az alkatrészeket. A közhiedelemmel ellentétben, nemcsak az számít, hogy mennyit használjuk az autót, hanem azt is, hogy milyen gyakorisággal és milyen intenzitással. Ha keveset, akkor nincsenek annyira kihasználva a részek, viszont a mindennapos intenzív használatkor igen, és ezt azt jelenti, hogy hamar tönkremennek.

A hosszú út előtti ellenőrzés

Vannak olyan részei is az autónak, amelyeket a hosszabb utak előtt mindenképpen tanácsos ellenőriztetni, de akár magunk is tesztelhetjük, és csak akkor visszük el a szerelőhöz, ha kétségeink támadnának a hatékonyságával kapcsolatban. A legfontosabb természetesen a fék. E nélkül ugyanis nem lehetséges az útnak indulás (vagyis pontosabban a megállás…), és szinte biztosan veszélyeztetjük mások testi épségét is a sajátunk mellett. Szerencsére azonban ez általában nem egyik pillanatról a másikra hibásodik meg, és nagyon könnyen elkerülhető. A második az olaj. Mindenképp ellenőriznünk kell, hogy megfelelő-e a mennyisége, és nem-e folyik valahol. Ezt még könnyebben megállapíthatjuk, mint a fék meghibásodását, hiszen hogyha folyik, sötét csíkot hagy maga után. A harmadik legfontosabb dolog az ablaktörlő. Bár így első hangzásra elhanyagolhatónak tűnik, gondoljunk csak bele, hogy mi történhet, ha hirtelen elkezd esni az eső, és mi például egy autópálya közepén vagyunk…

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata