Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Megversenyeztették a márkákat: a BMW gyártja a legmegbízhatatlanabb autókat

Peugeot 3008 utastere

Az 1 és 3 éves autók szegmensében vizsgálta a különböző gyártókhoz kapcsolódó hibabejelentéseket vásárlói visszajelzések alapján a J.D. Power piacelemző cég, most éppen Nagy-Britanniában. Csúfosan leszerepelt a német BMW, amely a legmegbízhatatlanabb márkának számít a tesztet kitöltő britek szerint, a francia Peugeot viszont meglepően jól teljesít a szigetországban, hiszen utcahosszal veri a mezőnyt.

Szégyenfal: BMW, Fiat, Audi

A német precizitás szókapcsolat sűrűn fordul elő életünkben, de az autóiparban a tökéletességtől és a megbízhatóságtól egy friss teszt alapján messze járnak. Talán mindenkinek van olyan BMW-s ismerőse, aki arra panaszkodik, mennyit kell költeni az autójára, milyen drága egy alkatrész, és rámegy a gatyája is a fenntartásra. Most ezt számadatokkal is alátámasztották: a J.D. Power nagy-britanniai felmérésén a BMW-t választották a legmegbízhatatlanabb autónak. A piacelemző cég a világ több országában is megkérdezi a kocsitulajdonosok véleményét, a célcsoport pedig az 1 és 3 év közötti autókra fókuszál. Arra voltak kíváncsiak, ezeknél a fiatal kocsiknál mennyi hiba fordul elő. Ezeket a számokat 100 autóra vetítették ki, így alakították ki a végső rangsort. Az átlag 119, ami azt jelentik, hogy 100 egy és három év közötti autónál összesen ennyi probléma jelentkezett. Értelemszerűen simán előfordulhatott, hogy egy kocsival többször is volt baj. Nos, a BMW 181-es értékével a tökutolsó. Őket előzi meg a Fiat, és az Audi sem dicsekedhet, a szintén német luxusmárka alulról nézve lett dobogós.

Éltanulók: Peugeot, Skoda, Hyundai

Meglepő, hogy a Peugeot végzett az élen 100 autóra jutó mindössze 77 hibával. Azért nem szokványos ez, mert egyrészt a francia autókat valamiért sokan zsigerből elutasítják, másrészt pedig az angolok és a franciák nem éppen kebelbarátok, előbbiek mégis szeretik utóbbiak autóit. A csehországi Skoda korábban kétszer nyert, most befutott a második helyre, míg a képzeletbeli bronzérmet a Hyundai vitte el – előbbi 88, utóbbi 90 hibával. A prémiummárkák általánosságban rosszul szerepeltek, de a BMW gyengélkedése mindent vitt. Ez többéves tendencia, sorozatban harmadszor lettek utolsók. Ha zsinórmértéknek az említett ipari átlagot vesszük, akkor megbízható autónak a három dobogóson kívül a Nissan, a Suzuki, az Opel/Vauxhall, a Kia, a Mini, a Ford, a Volvo, a Honda, a Volkswagen, a Dacia és a Seat számít a vizsgált márkák közül. Még egy érdekesség: bár a Peugeot francia autóként tudott nyerni, a szintén francia Renault és Citroën csak a mezőny második felében szerénykedik.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata