Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Megújultak az Audi Q5, A6 és A7 Sportback modellek hibrid változatai

Hibrid Audi motorja

Mostantól erősebb akkumulátorral és nagyobb hatótávolsággal rendelkeznek az Audi Q5, A6 és A7 Sportback modellek hálózatról tölthető, azaz plug-in hibrid változatai, miközben a lítium-ion akkumulátor méretei nem változtak. Továbbra is dübörög az elektromos autózás.

Erősebb akkumulátor, nagyobb hatótávolság, mindennapi használhatóság

Az Audi Q5, A6 és A7 Sportback modellek hálózatról tölthető, azaz plug-in hibrid változatainak akkumulátorai mostantól nettó 14,4 kilowattóra (bruttó 17,9 kilowattóra) energia tárolására képesek. Emellett pedig megnövekedett a tisztán elektromos üzemmódban elérhető hatótávolság is, amely akár a 91 kilométert is elérheti a NEDC ciklus szerint mérve, a WLTP ciklus szerint pedig elérheti a 73 kilométert. Annak ellenére, hogy megnövekedett az akkumulátorok energiatárolási kapacitása, a méretük nem változott. Ezáltal a csomagtér befogadóképessége sem, amely modelltől függően 405 és 465 liter között alakul. A hátsó üléspad lehajtásával a csomagok számára maximálisan rendelkezésre álló hely modelltől függően 1535 liter és 1405 liter között mozog. A maximális töltési teljesítmény az említett modellek estében 7,4 kilowatt, amelynek köszönhetően közel két és fél óra alatt elérhetővé vált a teljes töltöttségi szint. Ehhez persze szükséges egy megfelelő teljesítménnyel rendelkező csatlakozó. Ráadásul a részben elektromos hajtással működő modellek kínálata további újdonsággal is bővült. Az EV, Auto és Hold elnevezésű vezetési üzemmódok mellett helyet kapott a Charge üzemmód is, ez a funkció lehetővé teszi, hogy az akkumulátor vezetés közben töltődjön a belsőégésű motor működése által.

Audi A6 Avant 50 TFSI e quattro – a belépő szintű plug-in hibrid modell

Elérhető az Audi A6 Avant 50 TFSI e quattro modell, amely teljessé teszi az Audi hálózatról tölthető hibridkínálatát. Az üzemanyag-fogyasztása maximum 1,6 liter 100 kilométeren kombinált használat esetén, az energiafogyasztása 18,1 kilowattóra ugyanekkora távon, míg a szén-dioxid-kibocsátása legfeljebb 37 gramm kilométerenként. A rendszer összeteljesítménye 220 kilowatt (299 lóerő), a modell maximális nyomatéka pedig eléri a 450 newtonmétert. A kompakt töltőrendszer ugyanúgy, ahogy az Audi összes hálózatról tölthető modelljénél, az Audi A6 Avant 50 TFSI e quattro esetében is a szériafelszereltség részét képezi. A kompakt töltőrendszer vezérlőegységből, illetve egy háztartási és egy ipari hálózati csatlakozókábelből áll. Az Audi A6 Avant 50 TFSI e quattro alapára 61 ezer 790 euró. Ingázók és flottaügyfelek számára igazán vonzó lehet ez a modell.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!