Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Megfontolt autóvásárlás: tempomatos autót válasszon?

Manapság rengeteg olyan ember van, aki autót vásárol, és szereti, hogy annak minden része rendbe legyen. Ez a dolog elengedhetetlen ahhoz, hogy kényelmesen utazhassunk, azonban az egész ott kezdődik, hogy ki milyen kocsit választ.

Az autóválasztás

Autók terén a választék nagyon nagy, és mindenki maga döntheti el, hogy inkább régebbi, klasszikusabb, vagy olyan modern fajtát szeretne, amely fel van szerelve a legújabb technológiákkal. Akárhogy is döntene a leendő tulajdonos, azt mindenképpen meg kell fontolnia, hogy melyik felel meg az igényeinek és természetesen a pénztárcájának is. Amennyiben valaki nem engedheti meg magának, hogy fenntartson egy drága autót, jobb, hogyha olcsóbbat vásárol. Gyakori eset, hogy valaki összegyűjti a pénzt egy drága gépjárműre, viszont annak fenntartására már nem lesz elegendő anyagi kerete. Ebben az esetben a tulajdonos sajnos arra szorul, hogy eladja az autóját. Hogyha azonban a pénztárcánkhoz és a lehetőségeinkhez mérten vásárolnak, illetve előre kiszámítják, hogy milyen anyagi keretből gazdálkodnak, és ebből mennyit vesz fel az autó éves kiadása, akkor már nem érheti váratlan meglepetés. A modern szerkezetekről azt kell tudni, hogy olyan eszközökkel vannak felszerelve, amelyek megkönnyítik a vezetést, úgyhogy mindenképpen tanácsos ilyent választani, főleg abban az esetben, hogyha valaki kezdő sofőr.

Tempomat előnyök, hátrányok

Ezek az eszközök nagyon sokfélék lehetnek. A legfontosabb és legjobban elterjedtek közülük az automata sebességváltó, és a tempomat. Ez az eszköz akkor nagyon hasznos, amikor az ember hosszú útra megy, és autópályán kell vezetnie. Egy ilyen egyenes útvonalon nagyon jól jön, amikor az embernek nem kell folyton azzal foglalkoznia, hogy váltson, ezért nem fárad ki annyira vezetés közben. Azonban ugyanúgy, ahogy a világon mindennek, ennek is megvannak a maga hátrányai. Ez pedig az, hogy ha például a sofőr fáradt, és automatára állítja a sebességet, akkor sokkal nagyobb eséllyel alszik el a volánnál. A tempomat sajnos nagyon sok baleset hozzájárulója napjainkban, úgyhogy fontos, hogy csak abban az esetben használjuk, hogyha teljes mértékben ébernek érezzük magunkat, és nem fenyeget minket az a veszély, hogy vezetés közben elaludjunk. Azonban hogyha valaki éber és odafigyel, akkor nagyon hasznosak ezek a szerkezetek, és a használatukkal sok fáradtságtól kímélheti meg magát.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata