Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Megéri-e nyitható tetejű autót venni?

Mindenkinek egyéni és személyes döntése meghatározni azt, hogy nyitható vagy nem nyitható tetejű autót vásárol, és azok, akik nyitható tetejűt vásárolnak, három ok miatt teszik ezt: élvezik, hogy a hajukba kap a szél vezetés közben, élvezik azt, hogy más emberek látják azt, hogy a hajukba kap a szél, vagy az autótípus, amit venni szeretnének, csak nyitható tetejű verzióban vásárolható meg. Mindenekelőtt azt kell meghatározni, hogy valóban önnek való-e a nyitható tetejű autó, ehhez pedig előbb szükséges lesz megismerni az ilyen autók típusait.

Milyen típusú nyitható tetejű autók vannak?

Az első nyitható tetejű autó típus a roadster, ami általában kétüléses, és gyakran nevezik speedsterként is. A második a sunroof, ami egy olyan autó, amelynek tetején egy panel található, és ezt a panelt el lehet csúsztatni, hogy szabadon maradjon a tetőtér. A targas egy másik nyitható tetejű autó, amelynél a szélvédő és a hátsó ablak teljesen a helyén marad, viszont a tető teljes egészében nyitható. A „Targa” a Porsche védjegye, viszont nem a Porsche volt az első autógyártó, amelyik használta volna ezt a designt. A T-top nevű nyitható tetejű autó is igen kedvelt és elterjedt azoknak a körében, akik kedvelik ezeket az autókat, és ez a t-top nagyjából ugyanaz, mint a targa, viszont ebben az esetben a szélvédőt és a hátsó ablakokat egy középső fémcső választja el. Végül pedig a tintop kifejezéssel is érdemes megismerkedni, ez a szó a motorsport szlengbe tartozik, és olyan autókra használják, amiknek van teteje.

A sunroof nyitható tetejű autó 

A sunroof a legegyszerűbb nyitható tetejű autó mind közül, viszont ezekről az első dolog, amit tudni kell, hogy a sunroof kifejezés nem mindig ugyanazt takarja, tehát győződjön meg róla, hogy ön és a kereskedő nem beszélnek el egymás mellett, amikor a sunroof kerül sorra, mert a sunroof jelentheti azt is, hogy előugró ablak, összecsukható, integrálható, dönthető vagy éppen panoráma. Függetlenül attól, hogy a nyitható tető milyen típusú, a tető ott fog extra súlyt adni az autónak, ahol ön egyáltalán nem kívánja, tehát az autó tetején, viszont ha ön nem versenyautót vezet, és nem fut mért köröket, akkor nem fogja észrevenni a különbséget. A sunroof akkor is jól jöhet, ha szeretné eladni az autót, hiszen bár ezeket nem mindenki használja őket, vannak kifejezetten olyan vásárlók, akik igénylik a nyitható tetőt. A sunroof képes felmelegíteni az autó belsejét, ami télen nagyszerű, ráadásul természetes fényt enged be az autóba.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata