Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Megéri-e nyitható tetejű autót venni?

Mindenkinek egyéni és személyes döntése meghatározni azt, hogy nyitható vagy nem nyitható tetejű autót vásárol, és azok, akik nyitható tetejűt vásárolnak, három ok miatt teszik ezt: élvezik, hogy a hajukba kap a szél vezetés közben, élvezik azt, hogy más emberek látják azt, hogy a hajukba kap a szél, vagy az autótípus, amit venni szeretnének, csak nyitható tetejű verzióban vásárolható meg. Mindenekelőtt azt kell meghatározni, hogy valóban önnek való-e a nyitható tetejű autó, ehhez pedig előbb szükséges lesz megismerni az ilyen autók típusait.

Milyen típusú nyitható tetejű autók vannak?

Az első nyitható tetejű autó típus a roadster, ami általában kétüléses, és gyakran nevezik speedsterként is. A második a sunroof, ami egy olyan autó, amelynek tetején egy panel található, és ezt a panelt el lehet csúsztatni, hogy szabadon maradjon a tetőtér. A targas egy másik nyitható tetejű autó, amelynél a szélvédő és a hátsó ablak teljesen a helyén marad, viszont a tető teljes egészében nyitható. A „Targa” a Porsche védjegye, viszont nem a Porsche volt az első autógyártó, amelyik használta volna ezt a designt. A T-top nevű nyitható tetejű autó is igen kedvelt és elterjedt azoknak a körében, akik kedvelik ezeket az autókat, és ez a t-top nagyjából ugyanaz, mint a targa, viszont ebben az esetben a szélvédőt és a hátsó ablakokat egy középső fémcső választja el. Végül pedig a tintop kifejezéssel is érdemes megismerkedni, ez a szó a motorsport szlengbe tartozik, és olyan autókra használják, amiknek van teteje.

A sunroof nyitható tetejű autó 

A sunroof a legegyszerűbb nyitható tetejű autó mind közül, viszont ezekről az első dolog, amit tudni kell, hogy a sunroof kifejezés nem mindig ugyanazt takarja, tehát győződjön meg róla, hogy ön és a kereskedő nem beszélnek el egymás mellett, amikor a sunroof kerül sorra, mert a sunroof jelentheti azt is, hogy előugró ablak, összecsukható, integrálható, dönthető vagy éppen panoráma. Függetlenül attól, hogy a nyitható tető milyen típusú, a tető ott fog extra súlyt adni az autónak, ahol ön egyáltalán nem kívánja, tehát az autó tetején, viszont ha ön nem versenyautót vezet, és nem fut mért köröket, akkor nem fogja észrevenni a különbséget. A sunroof akkor is jól jöhet, ha szeretné eladni az autót, hiszen bár ezeket nem mindenki használja őket, vannak kifejezetten olyan vásárlók, akik igénylik a nyitható tetőt. A sunroof képes felmelegíteni az autó belsejét, ami télen nagyszerű, ráadásul természetes fényt enged be az autóba.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.