Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Magánszemélytől vagy cégtől vásároljunk használt autót?

Ha autót szeretnénk vásárolni, akkor számtalan szempont alapján dönthetünk. Lehet, hogy egy márka mellett tesszük le a voksunkat, az sem kizárt, hogy egy konkrét modellt keresünk, az sem elképzelhetetlen, hogy az árkategória határozza meg a döntésünket, de sokszor a motor nagysága vagy a kocsi fenntarthatósága tesz pontot a választásunkra. A keresgélés közben pedig nem árt eldöntenünk, hogy magánszemélytől vagy cégtől akarunk vásárolni?

Mi legyen a régi autónkkal?

Ha eldöntöttük, hogy milyen autók között keresgéljünk, akkor találni fogunk olyat, amelyet magánszemély akar értékesíteni, és olyat is, amely az autókereskedő udvarán várja a gazdáját. Kocsit nem veszünk minden héten, így nem árt, ha jól átgondoljuk a döntésünket. Az átlag magyar általában három-négy évente szeretné lecserélni az addig használt négykerekűjét. A többség igyekszik mindig egy-két kategóriával jobbat beszerezni, amelynek az értéke is magasabb, mint a saját kocsija, a régit pedig jó esetben nem az autóbontóba kell leadni, hátha van még benne valamilyen használható alkatrész, hanem igyekszik értékesíteni. Jó megoldás lehet a csere, vagy a megunt verda beszámítása az új vételárába. Ez utóbbi általában a kereskedőknél működik, magánszemély ritkán akarja kisebbre, idősebbre cserélni a járgányát. Persze kivételek mindig vannak, azonban, ha a megkímélt állapotú autónkat egy magasabb kategóriájú kocsira egy az egyben el akarják velünk cserélni, akkor kezdjünk el gyanakodni. Elképzelhető, hogy van a felkínált autónak valamilyen hibája, amit az eladó nem akar a tudomásunkra hozni, mi pedig ahelyett, hogy az újonnan vásárolt járművel szelnék a kilométereket, egyre több időt töltünk az autószerelőnél átvétel után. Ennek ellenére sok előnyünk származhat akkor, ha magánszemélytől szeretnénk vásárolni használt autót.

Figyeljünk a reakciókra

A cégek hátránya, hogy sok eladó portékájuk van, így a leglelkiismeretesebb használt autókkal foglalkozó kereskedő sem ismerheti az összes általa kínált járművet. Éppen ezért, hiába kapja meg az autó szervizkönyvét, hiába ellenőrzi le az összes hivatalos iratot, nem ismerheti a kocsi előtörténetét. Nem tudhatja, hogy egy felújítási munkára pontosan miért volt szükség, és valószínűleg azt sem, hogy a fényezés az előző tulajdonos gyermeke miatti karcolás, vagy egy kisebb törés, horpadás esetleg egy frontális ütközés miatt volt kijavítva, az összes sérült karosszériaelemmel együtt. Ezeket legkönnyebben az eredeti tulajdonostól tudhatjuk meg, aki az autó üzembentartója is volt. Ő használta nap, mint nap, ő hallotta a fura zörejeket, a nem odaillő szagokat, ha voltak. Ő járt vele a szervizbe, ő végeztette a javításokat. Ha látszik az eladón, hogy nehezen válik meg a kocsitól, mert a szívéhez nőtt, de a családi-, vagy az anyagi helyzet változása miatt kénytelen lecserélni az autót egy másikra, akkor biztosak lehetünk benne, hogy rendben lesz a szervizkönyv, és az is ki fog derülni, hogy adott esetben miért volt szükség az egyes javításokra. Ha azonban ezeket nem akarja megmutatni a tulajdonos, akkor szintén legyünk résen, valószínűleg valamit el akar titkolni az autóval kapcsolatban. Azért is jó magánszemélytől vásárolni a cégekkel szemben, mert így megtekinthetjük azt is, hogy milyen körülmények között tárolták a járművet. Ha például megkímélt állapotú garázsban tartottként jelenik meg a hirdetésben, mi pedig a panelek közötti parkoló övezetben nézhetjük csak meg, az szintén gyanakvásra adhat okot. Figyeljük az eladó reakcióit, így olyan körülményekre is fény derülhet, amelyet a tulajdonos esetleg nem akart megosztani velünk.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata