Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Lopták, kipofozták, széthajtották, nincs meg az előző tulaj – átverések, amelyek sokba kerülhetnek

Slusszkulcs

Ha minden lehetséges adatbázist átnéz, akkor is belefuthat durva átverésekbe használt autó vásárlásánál. Mutatunk néhányat, nehogy a saját kárán kelljen tanulnia.

A jó vételhez kell az autószerelő és a próbakör

Ma már többféle adatbázisban is keresgélhetünk, ha használt autót vennénk, és szeretnénk ellenőrizni, nem rejt-e meglepetést a vétel. Nagyon szép szövegekkel tudnak autókat hirdetni, ahhoz képest jelentősen eltérhet mind az autó státusza, műszaki állapota, épp ezért nagyon ajánlatos állapotfelmérésre vinni. A Belügyminisztérium adatbázisában kutakodva a Magyarországon forgalomba hozott és tovább értékesített autókról, lebukhatnak a megberhelt kilométerórák. A Magyar Országos Közjegyzői Kamara hitelbiztosítási nyilvántartásából az derülhet ki, terheli-e olyan jog a gépjárművet, ami miatt akár el is árverezhetik a járművet. Száz százalékos biztonságot azonban ezek sem nyújtanak minden trükk ellen, és a külföldről behozott autókkal is nehezebb a dolgunk. Ezért jó, ha megismerkedünk néhány durvább átveréssel, nehogy mi is pórul járjunk. Lehet, hogy némi plusz pénz, de érdemes autószerelőt is magunkkal vinni a vásárlásra, és alaposan átnézetni, átnézni az autót. Akár szervizbe is el lehet vinni az eladóval együtt – gyanús, ha nagyon nem akarja. El kell menni egy próbakörre, ahol még több hibára fény derülhet.

Ha mocskos az autó, fogjuk meg a slagot

Lássunk néhány fogást a nepperek kínálatából! Elég találni egy ügyes karosszérialakatost, hogy helyrepofozzanak ideiglenesen egy ócska, horpadt karosszériát – némi gitt, kézügyesség, és máris kész az új autó. Rétegvastagság-mérővel kiderülhet a csalás. Alapvető, hogy nem vásárolunk „rosszarcú” alakoktól, főleg nem egyedül. Az is gyanús, ha a megvételre kínált autóra ráfér egy alapos mosás. Több példát is hallottunk, amikor csúnya hibák rejtőztek a koszréteg alatt. Vagy éppen taxitársaság, cég matricájának nyoma: céges autóról, főleg taxiról nehéz elhinni, hogy keveset futott és megkímélt az állapota. Évekkel ezelőtt egykori német taxikról lehetett sokat hallani, amelyek Magyarországon kötöttek ki. A külföldről behozott autóknál próbálkoznak azzal is a nepperek, hogy az új tulajdonos közvetlenül a régivel kösse meg az adásvételi szerződést papíron. Így nem kell kifizetni az eredetvizsgát – de aztán ha baj van, hogyan keríti elő az előző gazdát? Pszichológiai „hadviselésbe” is belefuthatunk, hogy felverjék az árat, és lopott autót is megpróbálhatnak ránk sózni. Vannak olyan internetes oldalak, ahová fel lehet tölteni az ellopott autókat, érdemes ezeken is körülnézni.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata