Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Lerobbant az autóm, mit csináljak?

Mindenkivel előfordulhat, hogy Magyarországon vagy külföldön hirtelen meghibásodik járműve és feladja a szolgálatot. Mit tegyünk, ha lerobbant az autónk útközben? Tegyük ki az elakadás jelzőt, vegyük fel a láthatósági mellényt. Ha az út közepén robbantunk le autónkkal, akkor lehetőleg járműből szálljunk ki és próbáljuk az út szélére tolni, vagy segítséget kérni az arra haladóktól. Autópályán mindenféleképpen az út szélére kell juttatni járművünket. Keressünk egy benzinkutat és kérdezzük meg milyen autómentőt tudnak ajánlani. Napjainkban már legtöbb okos telefonon rákereshetünk autómentőkre. Ha tehetjük ne az lerobbant autóban várjuk az autómentőt, főleg ha nehezen belátható útszakaszban állunk épp!

Mit egyeztessünk az autómentővel?

Nézzük körbe az autót, folyik e valami, látható-e sérülés. Mennyire mozgatható az autó, kerekek forognak. Ha az árokban hever az autó, akkor könnyen mozgatható, kell speciális emelő, szerszám a kiszabadításához. Keressük meg az autó papírjait, az autómentő kérni fogja az autó pontos típusát, súlyát. Legyenek kéznél azok az iratok is, amivel igazoljuk, hogy a jármű a mi tulajdonunk, vagy a tulaj engedélyével használjuk. Nézzük meg pontosan hol vagyunk, például hányas kilométerkő, melyik autópálya, út. Könnyen megközelíthető helyen robbant le az autó, egyszerűen felhúzható csörlővel az autómentőre, vagy darura lesz szükség? Kérdezzük meg, mennyi idő alatt érnek ki a helyszínre, mennyibe fog kerülni az autómentés, hova viszik a lerobbant autónkat. Külföldön feltétlen jelezzük valamelyik rokonunknak, kit hívtunk, hol vagyunk.

Mint mindig, most is legjobb megoldás a megelőzés. Az ilyen autómentés költsége igen sok lehet, főleg ha komolyabb szervizeléssel lesz autónk újra üzemképes. Autószerviz Bosch Utazás Biztosítással olcsón megelőzheti a hasonló esetek tortúráját. Bosch Service Assistance biztosítással egy éven át nyugodtan vezethet, Magyarországon belül már 3000 forinttól, Európában 6000 forinttól. Tekintse meg utazás biztosítás csomagjainkat!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.