Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Lerobbant az autóm, mit csináljak?

Mindenkivel előfordulhat, hogy Magyarországon vagy külföldön hirtelen meghibásodik járműve és feladja a szolgálatot. Mit tegyünk, ha lerobbant az autónk útközben? Tegyük ki az elakadás jelzőt, vegyük fel a láthatósági mellényt. Ha az út közepén robbantunk le autónkkal, akkor lehetőleg járműből szálljunk ki és próbáljuk az út szélére tolni, vagy segítséget kérni az arra haladóktól. Autópályán mindenféleképpen az út szélére kell juttatni járművünket. Keressünk egy benzinkutat és kérdezzük meg milyen autómentőt tudnak ajánlani. Napjainkban már legtöbb okos telefonon rákereshetünk autómentőkre. Ha tehetjük ne az lerobbant autóban várjuk az autómentőt, főleg ha nehezen belátható útszakaszban állunk épp!

Mit egyeztessünk az autómentővel?

Nézzük körbe az autót, folyik e valami, látható-e sérülés. Mennyire mozgatható az autó, kerekek forognak. Ha az árokban hever az autó, akkor könnyen mozgatható, kell speciális emelő, szerszám a kiszabadításához. Keressük meg az autó papírjait, az autómentő kérni fogja az autó pontos típusát, súlyát. Legyenek kéznél azok az iratok is, amivel igazoljuk, hogy a jármű a mi tulajdonunk, vagy a tulaj engedélyével használjuk. Nézzük meg pontosan hol vagyunk, például hányas kilométerkő, melyik autópálya, út. Könnyen megközelíthető helyen robbant le az autó, egyszerűen felhúzható csörlővel az autómentőre, vagy darura lesz szükség? Kérdezzük meg, mennyi idő alatt érnek ki a helyszínre, mennyibe fog kerülni az autómentés, hova viszik a lerobbant autónkat. Külföldön feltétlen jelezzük valamelyik rokonunknak, kit hívtunk, hol vagyunk.

Mint mindig, most is legjobb megoldás a megelőzés. Az ilyen autómentés költsége igen sok lehet, főleg ha komolyabb szervizeléssel lesz autónk újra üzemképes. Autószerviz Bosch Utazás Biztosítással olcsón megelőzheti a hasonló esetek tortúráját. Bosch Service Assistance biztosítással egy éven át nyugodtan vezethet, Magyarországon belül már 3000 forinttól, Európában 6000 forinttól. Tekintse meg utazás biztosítás csomagjainkat!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata