fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Lerobbant az autóm, mit csináljak?

Mindenkivel előfordulhat, hogy Magyarországon vagy külföldön hirtelen meghibásodik járműve és feladja a szolgálatot. Mit tegyünk, ha lerobbant az autónk útközben? Tegyük ki az elakadás jelzőt, vegyük fel a láthatósági mellényt. Ha az út közepén robbantunk le autónkkal, akkor lehetőleg járműből szálljunk ki és próbáljuk az út szélére tolni, vagy segítséget kérni az arra haladóktól. Autópályán mindenféleképpen az út szélére kell juttatni járművünket. Keressünk egy benzinkutat és kérdezzük meg milyen autómentőt tudnak ajánlani. Napjainkban már legtöbb okos telefonon rákereshetünk autómentőkre. Ha tehetjük ne az lerobbant autóban várjuk az autómentőt, főleg ha nehezen belátható útszakaszban állunk épp!

Mit egyeztessünk az autómentővel?

Nézzük körbe az autót, folyik e valami, látható-e sérülés. Mennyire mozgatható az autó, kerekek forognak. Ha az árokban hever az autó, akkor könnyen mozgatható, kell speciális emelő, szerszám a kiszabadításához. Keressük meg az autó papírjait, az autómentő kérni fogja az autó pontos típusát, súlyát. Legyenek kéznél azok az iratok is, amivel igazoljuk, hogy a jármű a mi tulajdonunk, vagy a tulaj engedélyével használjuk. Nézzük meg pontosan hol vagyunk, például hányas kilométerkő, melyik autópálya, út. Könnyen megközelíthető helyen robbant le az autó, egyszerűen felhúzható csörlővel az autómentőre, vagy darura lesz szükség? Kérdezzük meg, mennyi idő alatt érnek ki a helyszínre, mennyibe fog kerülni az autómentés, hova viszik a lerobbant autónkat. Külföldön feltétlen jelezzük valamelyik rokonunknak, kit hívtunk, hol vagyunk.

Mint mindig, most is legjobb megoldás a megelőzés. Az ilyen autómentés költsége igen sok lehet, főleg ha komolyabb szervizeléssel lesz autónk újra üzemképes. Autószerviz Bosch Utazás Biztosítással olcsón megelőzheti a hasonló esetek tortúráját. Bosch Service Assistance biztosítással egy éven át nyugodtan vezethet, Magyarországon belül már 3000 forinttól, Európában 6000 forinttól. Tekintse meg utazás biztosítás csomagjainkat!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata