Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A leggyakoribb elektromos problémák az autóban

A motorháztető alatt és a jármű belsejében valószínűleg több elektromos autóalkatrész van, mint ahogy gondolná. Egy nagyon gyakori tévhit, hogy az elektromos részek többsége a jármű középső konzoljában található, a sztereó és a fűtési rendszer körül. A motorháztető alatti elektromos részek hiányában viszont az az igazság, hogy el sem indulna az autó. Annak érdekében, hogy az autó biztonságosan elinduljon számos alkatrész kell egyszerre működjön, és mindez az elektromos szikrából származik.

Gyakori elektromos hibák télen

A hideg reggeleken, mielőtt munkába indul valószínűleg az utolsó perceit azzal fogja tölteni, hogy lekaparja a szélvédőről a jeget, ami nagyon frusztráló lehet, és az autóban semmi elektromos kütyü nincs arra, hogy ezt a problémát megoldjuk, csak az, ha elindítja az autót és elindítja a szélvédő fűtését miközben jeget kapar. Sajnos ha a hideg eljutott az akkumulátorig, akkor talán még az autót sem fogja tudni elindítani, a fűtésről nem is beszélve. Számos autós probléma fordul elő a reggeli hidegekben, és a hideg nem csak a régebbi modelleket érinti. Néha a viszonylag új autók elemei is nehezen működhetnek a hidegben. Ha az akkumulátort nem lehet ellátni a szükséges árammal, akkor az is ugyanúgy nyilvánul meg, mint a háztartási gépek, amikor lemerülnek. Ez megtörténhet a kor miatt is, vagy amiatt, hogy a generátor nem tölti fel eléggé az akkumulátort.

Belső elektromos problémák

Számos különböző alkatrész van az autó belsejében, a rádiótól a fűtött szélvédőn át egészen a világításig. A különböző márkák és modellek teljesen más lámpákkal rendelkeznek, de lényegében ugyanazok, mint a hagyományos izzók és a modern LED-ek. Miközben a különböző LED-ek sokkal tovább bírják más izzóknál, a hagyományos autós lámpák ugyanolyan fényesek és ugyanolyan hatékonyak lehetnek, de tudnia kell, hogy amikor kezd elfeketedni, akkor itt az ideje a cserének. Ha hibás fényszórókkal közlekedik, akkor más gépkocsivezetők nem vehetik észre önt, vagy félreérthetik a jelzéseket, és ez akár balesethez is vezethet, ezért el kell kerülni az ilyen jellegű problémákat. Az akkumulátor, a generátor és a lámpák gyakran elromolhatnak, viszont vannak más elektromos részek is az autóban, amelyekkel probléma lehet, ilyen például a gyújtógyertya is, ami szintén könnyen elhasználódhat, ezért ennek is mindig érdemes fokozott figyelmet szentelni.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata