Látni és látszani akció

Látni és látszani akció

Aki vezetés közben jól lát, az képes egyszerre távolra, közelre és oldalra is látni! A vezetés közben meghozott döntések és mozdulatok 90%-ban a látásunktól függ. A külső tényezők, mint a rossz időjárás, rontják a látási viszonyokat. Ezért is fontos, hogy ellenőriztesse látását évente legalább egyszer szakemberrel, akkor is, ha úgy gondolja, nincs szüksége látáskorrekcióra.

Szervizünkben, 2018. október 17-tól december 7-ig tartó „Látni és
látszani – egymásért!” akció keretein belül a gépjármű tulajdonosok térítésmentesen átvizsgáltathatják gépjárművük világítását és szélvédőjét. Ingyenes tanácsadással is várjuk!

Látni és látszani akció 2018

Látszani az utakon

Rendszeresen ellenőrizze az autót, ezen belül azokat az alkatrészeket, amelyek arra szolgálnak, hogy Ön lásson és látszódjon:

  •  Lámpák megfelelő működése: az izzók elhasználódnak, tehát évente többször is ellenőrizni kell őket. Ha egy izzó kiég, túlfeszültséget idéz elő és emiatt a másik izzó is tönkremegy, ezért célszerű a kettőt együtt kicserélni. Mindig legyen izzókészlet az autójában!
  •  Fényszórók beállítása : ha a fényszórók rosszul vannak beállítva, ha csak egyetlen fokkal is feljebb hordanak a kelleténél, a szembe jövő gépjármű vezetőit hússzor jobban vakítják! Ha a fényszórók csak egyetlen fokkal is lejjebb hordanak, a világítás hatékonysága huszad részére csökken, ami 30 méteres látáscsökkenést jelent.
  •  Fényszórók tisztasága: a szennyezett fényszóró világítási teljesítményének legalább 30 százalékát elveszíti.
  •  Szélvédő és ablakok: a különböző külső és belső szennyeződések szürkés réteget képeznek, ami rontja a látásminőséget. A felverődő kavicsok okozta repedések továbbá nemcsak a szabad kilátást akadályozzák, hanem egyéb veszélyforrást is jelenthetnek a gépkocsi utasai számára.

Látogasson el hozzánk!

És kérje az ingyenes átvizsgálást