Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Kötelező és casco: nem mindegy, mit vesz le a vállunkról a biztosító

Sokan a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást szükséges rosszként élik meg… pedig lehetőséget is rejthet, ha figyelmesen választjuk meg a biztosítót. A kiegészítő szolgáltatások társaságonként eltérhetnek, és sok gondot oldhatnak meg. A Casco-nál ez fokozottan érvényes.

Oké, hogy kötelező, de melyiket válasszam?

Ha a kötelezőt vesszük, évente tudunk biztosítót cserélni, vagy még új kocsi eladásakor és vásárlásakor. Annak ellenére, hogy a társaságokat törvény kötelezi az azonos szolgáltatások nyújtására a gépjármű-felelősségbiztosítás vonatkozásában, ők mégis különböző kiegészítő szolgáltatásokat kínálnak. Épp ezért, ha lehetőségünk adódik rá, éljünk a lehetőséggel – válasszuk a számunkra legtöbb előnnyel járó szolgáltatást! A Feleősbiztosítás.hu szerint fontos, hogy utána nézzünk az adott biztosító hátterének, stabilitásának. Hasonlítsuk össze a kiegészítő szolgáltatásokat, s szabjuk azokat egyedi igényeinkhez. Figyelembe vehetjük pl. hogy szoktunk-e kutyát/macskát szállítani, orvosolni tudjuk-e az ad hoc meghibásodásokat, kátyús úton közlekedünk-e – ezek mind-mind kárt okozhatnak autónkban. Fontoljuk meg az aktív kárrendezés igénylését is. Így, ha balesetkor kár éri járművünket, a társasági megelőlegezi a javítás költségét, majd behajtja a vétkes szolgáltatóján. Így az adminisztráció alól is mentesít minket!

Mire figyeljek a Casco választásánál?

Casco esetében válogathatunk a biztosítási védelem típusai között. A szerződés összegét főkét a választott fedezet befolyásolja. Ezen kívül még két tényező a mérvadó: az autó új értéke és az önrész. A teljes körű szerződés fedezetet biztosít az elemi- és tűzkárokra, lopáskárra, töréskárra – a teljesség igénye nélkül. Ha csak részleges szerződést kötünk, akkor a védelem csak egyes károkra vonatkozik. Kiegészítő lehetőségek közül itt is válogathatunk: a Casco magában foglalhat poggyász- és balesetbiztosítási modult, vagy például kölcsöngépjármű-szolgáltatást is.

Csak akkor kötelezzük el magunkat egy biztosítótársaság mellett, ha mindezeket a lehetőségeket figyelembe vettük. Járjunk utána, tájékozódjunk a kötelezőről és a Cascóról is!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata