Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Kitalálja, miről szólt a világ legnagyobb autóipari kiállítása?

Igen, az elektromos autókról. Kínában abszolút szárnyal a piac, egyrészt a kedvezményeknek, másrészt a kvótáknak és a kilátásba helyezett büntetéseknek köszönhetően.

Kedvezmények és büntetések

Az autózás „elektromosítása” jegyében már korábban megrendezésre került Pekingben a világ legnagyobb autóipari kiállítása, az Auto China 2018. Kína alig pár év alatt a világ legnagyobb elektromosautó-piacává nőtte ki magát a vásárlóknak és a gyártóknak nyújtott különféle kedvezményekkel, támogatásokkal és a különböző ösztönzőkkel. Mostanra viszont a kormányzat a módszerein is változtatott, és már adminisztratív eszközökkel is igyekszik kikényszeríteni az autógyártókat a piacképes elektromos autók gyártására. A jövő évtől Kínában a gyártóknak teljesíteniük kell egy bizonyos kvótát az elektromos és hibrid járművek értékesítésével, ellenkező esetben büntetést kapnak. A nagy nemzetközi autógyárak úgy kalkulálnak, hogy 2025-re kínai eladásaiknak már 35-50 százaléka részben vagy teljesen elektromos járművekből állhat.

Pörög a General Motors, a Volkswagen, a Nissan és a Ford

Az idei első negyedévben Kínában 143 ezer teljesen elektromos és hibrid autót adtak el, 154 százalékkal többet, mint a tavalyi első negyedévben. A pekingi autószalonon a General Motors öt teljesen elektromos modellt mutatott be, közöttük a 600 kilométer hatótávval rendelkező Buick SUV koncepciót. A GM tíz elektromos és hibrid modellt szállít majd a kínai piacra 2016 és 2020 között. A Volkswagen 15 elektromos és hibrid modell bevezetését tervezi az elkövetkezendő pár évben. A Nissan pedig egy kifejezetten a kínai piacra tervezett teljesen elektromos modellt mutatott be, illetve a Leaf egy ráncfelvarrt változatát. A japán autógyár emellett egy olcsó elektromos autó kifejlesztésén is munkálkodik, amely kétféle változatban érhető majd el Venucia márkanév alatt. A Ford pedig egy valóságos termékoffenzívát indított el Kínában első plug-in hibridje, a Mondeo Energi piacra dobásával.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.