Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Kiszélesítik Magyarország legterheltebb autópályáját

Előbb 25 milliárd forintból felújítanak rajta egy 43 kilométeres szakaszt, majd 2021-től kezdve három sávossá bővítik az osztrák határt és Budapestet összekötő M1-es autópályát.

43 kilométernyi vadonatúj aszfalt

Ha csak néha használja az M1-es autópályát, akkor is örülni fog a hírnek, ha pedig rendszeresen közlekedik rajta, valószínűleg cigánykereket hány örömében: három sávossá bővítik az utat. Ezt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter jelentette be. Sajnos egy kicsit még várni kell, mert a fejlesztésre csak 2021-től kerül sor, de amint befejeződnek a munkálatok, sokkal könnyebb és gyorsabb lesz majd Győr és Budapest között ingázni, vagy mondjuk „kiugrani” adventezni Bécsbe. Egy 43 kilométeres szakaszt teljes egészében felújítanak: nemcsak toldoznak, foldoznak, hanem 25 milliárd forintból újjá is varázsolnak mindent. Ráadásul erre nem kell várni 2021-ig – a tervek szerint már 2019 végére elkészül a beruházás ezen szakasza.

Már most készülnek a fennakadásokra

Hogy szükség van a három sávra, azt valószínűleg senki nem kérdőjelezi meg, aki valaha használta már ezt a szakaszt. Az útvonal Budapestet köti össze Béccsel úgy, hogy a határnál csatlakozik az osztrák A4-es autópályához, ami még rendben is volna, de amikor elkezdték az építését, egészen pontosan 1964-ben, még a közelben sem volt az Európai Unió, és mire 1996-ban végleg elkészült az út, még akkor sem volt jelentős az Európát átszelő nemzetközi forgalom. Most viszont az M1-es a Helsinki folyosó része, szóval elképesztő módon megnövekedett rajta a forgalom. Magyarország legterheltebb autópályájáról beszélünk, emiatt pedig fejlesztésekre van szükség. Ez a várva várt sávbővítés kezdődhet meg 2021-ben, és mivel a munkálatok miatt sok fennakadásra kell majd számítani, már most elkezdték a forgalom könnyítésére vonatkozó tervek kidolgozását.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.