Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Kisebb javítások az autó külsején

Az autótulajdonosok általában fontosnak tartják, hogy a járműkön ne legyen nagyobb repedés, vagy karcolás, vagy olyan problémák, amelyek még nem kerültek megoldásra. Azonban gyakran történnek olyan balesetek, amelyek pontosan ezeket a kis szépséghibákat okozzák, főleg abban az esetben, ha az autó tárolására nincs egy nagyobb udvar, vagy garázs. Azoknak az emberek, akik arra kényszerülnek, hogy az út mellett tartsák a járművüket, sokszor kell szembenézniük ilyen kisebb rongálódásokkal.

Kisebb karcolások

Ez nem feltétlenül az emberek rosszindulatának köszönhető, hanem gyakran csak a figyelmetlenségüknek. A forgalmasabb nagyvárosi utcákon, ahol rendszerint nagy a tolongás és a gyúródás, szinte lehetetlen, hogy az ember ne ütközzön neki valaminek. Hogyha ez a valami éppen egy ott parkoló személygépjármű, és az a valaki pont olyan balszerencsés, hogy egy olyan részével ütközött neki, amelyik felkarcolja az oldalát, akkor nem tehet róla, önhibáján kívül kárt okozott. Ilyenkor a legtöbb ember sajnos csak továbbáll, és nem vállalja a felelősséget a történtekért. Tovább már az autótulajdonosra hárul minden feladat, hogy helyrehozza a sérüléseket. Ha már fennáll ez a kellemetlen probléma, akkor a megoldáson kell törekedni ahelyett, hogy mérgesek lennénk, mert nem oldunk meg vele semmit. Ráadásul a karcolás, vagy a kisebb horpadások nem tartoznak azok közé a sérülések közé, amelyek ellehetetlenítenék a biztonságos közlekedést.

Külső javítások házilag

Léteznek olyan metódusok, amelyekkel helyrehozhatjuk ezeket a hibákat akár otthon, a saját kezünkkel is. Ez akkor is igaz, ha az ember egyáltalán nem ért az autókhoz, mivel az egyes eszközökkel használati utasítást is adnak. A legismertebb ilyen a karcolásokat eltüntető massza, amely több állagban is kapható. Használata nagyon egyszerű, csak fel kell juttatnunk arra a részre, ahol a karcolások vannak. Persze, ez a megoldás csak a nagyon kicsiket tünteti el. Amit még tudni érdemes róla az, hogy csupán felületi kezelés, és ha nagyobb fajtáról van szó, akkor fennállhat a rozsdásodás veszélye is. Az igazi megoldást a nagyobbak esetén az újrapolírozás jelentheti. Ez nagyon hatásos, viszont annál drágább tevékenység, ezért érdemes megvárni, hogy több karcolás is keletkezzen az autón, mielőtt igénybe vennénk. A munkálatok után pedig érdemes kijelölni egy biztonságosabb helyet a kocsi tárolására. Legyünk elővigyázatosak, és tegyük meg azt, ami rajtunk múlik.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata