fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Kisebb javítások az autó külsején

Az autótulajdonosok általában fontosnak tartják, hogy a járműkön ne legyen nagyobb repedés, vagy karcolás, vagy olyan problémák, amelyek még nem kerültek megoldásra. Azonban gyakran történnek olyan balesetek, amelyek pontosan ezeket a kis szépséghibákat okozzák, főleg abban az esetben, ha az autó tárolására nincs egy nagyobb udvar, vagy garázs. Azoknak az emberek, akik arra kényszerülnek, hogy az út mellett tartsák a járművüket, sokszor kell szembenézniük ilyen kisebb rongálódásokkal.

Kisebb karcolások

Ez nem feltétlenül az emberek rosszindulatának köszönhető, hanem gyakran csak a figyelmetlenségüknek. A forgalmasabb nagyvárosi utcákon, ahol rendszerint nagy a tolongás és a gyúródás, szinte lehetetlen, hogy az ember ne ütközzön neki valaminek. Hogyha ez a valami éppen egy ott parkoló személygépjármű, és az a valaki pont olyan balszerencsés, hogy egy olyan részével ütközött neki, amelyik felkarcolja az oldalát, akkor nem tehet róla, önhibáján kívül kárt okozott. Ilyenkor a legtöbb ember sajnos csak továbbáll, és nem vállalja a felelősséget a történtekért. Tovább már az autótulajdonosra hárul minden feladat, hogy helyrehozza a sérüléseket. Ha már fennáll ez a kellemetlen probléma, akkor a megoldáson kell törekedni ahelyett, hogy mérgesek lennénk, mert nem oldunk meg vele semmit. Ráadásul a karcolás, vagy a kisebb horpadások nem tartoznak azok közé a sérülések közé, amelyek ellehetetlenítenék a biztonságos közlekedést.

Külső javítások házilag

Léteznek olyan metódusok, amelyekkel helyrehozhatjuk ezeket a hibákat akár otthon, a saját kezünkkel is. Ez akkor is igaz, ha az ember egyáltalán nem ért az autókhoz, mivel az egyes eszközökkel használati utasítást is adnak. A legismertebb ilyen a karcolásokat eltüntető massza, amely több állagban is kapható. Használata nagyon egyszerű, csak fel kell juttatnunk arra a részre, ahol a karcolások vannak. Persze, ez a megoldás csak a nagyon kicsiket tünteti el. Amit még tudni érdemes róla az, hogy csupán felületi kezelés, és ha nagyobb fajtáról van szó, akkor fennállhat a rozsdásodás veszélye is. Az igazi megoldást a nagyobbak esetén az újrapolírozás jelentheti. Ez nagyon hatásos, viszont annál drágább tevékenység, ezért érdemes megvárni, hogy több karcolás is keletkezzen az autón, mielőtt igénybe vennénk. A munkálatok után pedig érdemes kijelölni egy biztonságosabb helyet a kocsi tárolására. Legyünk elővigyázatosak, és tegyük meg azt, ami rajtunk múlik.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata