Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

A kipufogó megváltozott hangja hibát jelez

Nem érdemes korán örülni, ha azt tapasztaljuk, hogy a megszokottól sokkal komolyabb, amolyan versenyautóra emlékeztető hang érkezik a kipufogó környékéről. Ez ugyanis – ha nem voltunk kipufogó tuningon – nem igazán az, amitől lelkendezni kell.

A kipufogó hangjának változása több mint gyanús

Amikor váratlanul alapjáratban, vagy a motor bizonyos fordulatszámánál a kipufogó irányából a szokásostól eltérő, általában komolyan mély hang érkezik, akkor biztosak lehetünk abban, hogy hamarosan látogatást fogunk tenni egy szervizben. A megváltozott akusztika ugyanis azt jelenti, hogy valami úgy rezeg, izeg és mozog a kipufogó környékén, ahogyan eddig nem és ahogyan egyébként nem is kellene. Ez az esetek döntő többségében valamilyen rögzítés, felfüggesztés, esetleg a kipufogó bak meghibásodására vezethető vissza. Mivel a kipufogórendszer egésze általában rezgésben van, és e rezgésből eredő sajátságos hangot ad ki, a hang változása a rezgés minőségi változását jelzi, ami szakadással, töréssel, vagy repedéssel hozható összefüggésbe.

A kipufogó hibával is azonnal szervizbe kell hajtani

A kipufogó meghibásodása, amit a megváltozott hangja árul el a leggyorsabban, komoly gondok forrása lehet. Akár a motorban is károk keletkezhetnek miatta. Ezért nem szabad nem komolyan venni, ahogy lehet a szervizbe kell vinni az autót. Hogy a probléma orvoslása mennyibe fog kerülni, az a hiba jellegétől függ, de annyi bizonyos, olcsóbb lesz a javítás, esetleg a szükséges csere, mintha tovább erőltetnénk a hibás kipufogó használatát. A mai kipufogó rendszerek nem olyan egyszerűek, hogy a szomszéd hobbi hegesztő masinájával meg lehet oldani a problémát. Az összetett és több funkciót is ellátó, katalizátoros kipufogórendszerek karbantartása, javítása komoly szakértelmet, szervizet igényel.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.