Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Ki a hibás, ha rossz a szervizbe vitt alkatrész?

Ritkán, de előfordulhat, hogy az ügyfél által egy autószervizbe vitt új, vagy netán használt, felújított alkatrész hibás, esetleg más autótípushoz való. Autószerelő ilyen esetben nem köteles bevizsgálni az ügyfél által hozott alkatrészt, bár szinte minden esetben megteszik. Nézzük mégis ki a felelős egy hibás alkatrész esetén?

Legyünk körültekintőek saját alkatrész beszereltetésekor

Amikor magunk veszünk alkatrészt és mi is szeretnénk beszerelni az autónkba, akkor a termék szavatosságát nehezen tudjuk érvényesíteni, mert autószerviz igazolásra van szükség, a szakszerű szerelés bizonyítására. Ez leginkább az elektromos alkatrészekre igaz, de sok más is tartozhat ide. Tehát az interneten, vagy boltban vásárolt alkatrész beszerelését tanácsos autószervizre bízni és mindent lepapírozni. Az autószervizek többsége rendelkezik megbízható alkatrész beszerzési forrással és kedvezményekkel, ezért a legjobb ha ezt is rájuk bízzuk. Ha mégis mi szeretnénk beszerezni a szükséges alkatrészt, akkor magunkra vállaljuk felelősséget azért, hogy az adott alkatrész felhasználásra, beszerelésre alkalmas-e. Ez annyit jelent, hogy amennyiben hibás, esetleg más autótípushoz való alkatrészt vásároltunk, akkor a kereskedővel kell magunknak intézni az alkatrész cseréjét. Ügyintézés napokkal eltolhatja az autószerelést, miközben az autószerviz munkáját is duplán kell fizetnünk.

Hogyan csökkenthető a hozott alkatrésszel járó kockázat?

A hozott alkatrésszel járó kockázat lényegesen csökkenthető, ha az általunk megvásárolandó alkatrész paramétereit tudjuk. A legjobb, ha a cikkszámát, gyári számát magától az autószerviztől kérjük ki, és az általuk adott információ szerint, az általuk megadott cikkszámú alkatrészt vásároljuk meg. Átadáskor az autószervizben érdemes írásos nyilatkozatot kérni, hogy az autószerviz az adott munkához szükséges alkatrészt az autó tulajdonosától átvette és azt megfelelőnek, beépíthetőnek minősítette. Abban az esetben azonban, ha az alkatrész eleve hibás volt, és azt a beszerelés előtt elvárható gondossággal megállapítani nem lehetett, megint csak az autósnak kell a kereskedőnél reklamálni, ami – természetesen – alapesetben mindig sikeres szokott lenni, hiszen a hibás alkatrészért a felelősséget aztán a kereskedő a saját szállítójára, a gyártóra háríthatja tovább. Egyszerűbb a helyzet, ha az autószerviz mellett megbízható alkatrész kereskedés segíti az autószerelők munkáját. Szegeden a Kovács Autóalkatrész Kereskedés és KA Szerviz, Bosch Car Service minősítéssel a lehető legmagasabb színvonalon, mégis kedvező árakon tudja biztosítani szolgáltatásait.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata