Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Kézi vagy gépi autómosó? Melyiket válaszd?

Az autó tisztítása rendkívül fontos, a gondos gazda igyekszik megszabadítani a kedvencét minden ráragadt kosztól, sártól, szennyeződéstől. Kis túlzással lassan minden második sarkon kinő a földből egy kézi autómosó, így nem is kell hosszú sorokat várni általában, ha időt akarunk keríteni a műveletre. Ráadásul a nagyobb benzinkutak mellett találhatunk gépi mosókat is. Melyikbe érdemes menni?

Az autómosás jelentősége

Az autót nap, mint nap használjuk ezért rendkívül fontos, hogy ügyeljünk a karbantartására is. Ha csörög, csattog, ha a megszokottól eltérően kezd viselkedni, akkor vigyük el a szervizbe, ha eljön az ideje, akkor végeztessük el a szükséges javításokat. Az olajcserét, gumicserét se hanyagoljuk el, és ne hagyjuk az utolsó pillanatra. Ha így teszünk, akkor hosszú évekig fogjuk tudni a legnagyobb biztonsággal használni a kocsinkat. A karbantartás szerves részét képezi az autó tisztán tartása is. Egyrészt esztétikailag sokkal kellemesebb látványt nyújt egy tiszta négykerekű, mint az elhanyagoltnak látszó, az alvázától a tetejéig sáros társa, másrészt pedig az állapotmegóvás érdekében is szüksége van az autónak arra, hogy eltüntessük róla a lerakódott, rászáradt szennyeződéseket. Fokozottan igaz ez a tél elmúltával: a fémes alkatrészeken maradt sós latyak, és ki tudja még milyen szennyezőanyagok ugyanis könnyedén kikezdhetik az alkatrészeket, korrodálódhatnak. Ha azonban eltüntetjük ezeket, akkor az autó értékét is megőrizhetjük. Fontos, hogy a mosás után mindig igyekezzünk szárazra törölni a letisztított alkatrészeket, így tudjuk legjobban megóvni az állapotát, ráadásul sokkal szebb látványt is nyújt, mint az itt-ott vizes, foltos vagy éppen sáros, elnagyolt mosásból érkező gépjármű.

Hova vigyem az autót?

Ha elérkezettnek látjuk az időt egy kiadós autómosásra, akkor el kell döntenünk, hogy hol végezzük el a műveletet. Otthon a kertben megtehetjük, ha el tudjuk vezetni a vegyszeres vizet, és nem fogja kipusztítani a szomszéd szeretett muskátliját, viszont az utcán a panelház előtt szigorúan tilos. Ez persze nem jelenti azt, hogy egy nedves ronggyal ne törölgethetnénk át, de az utcai csapról összevizezni vagy nyolc-tíz vödör lakásból hozott autósamponos vízzel meglocsolgatni nem szabad, sőt néhány településen pénzbírság is jár érte. Induljunk el inkább egy autómosó felé. Választhatunk kézi-, és gépi mosót is, mindkettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai. A gépi autómosó esetében elsősorban a kényelmi szempontok játszanak szerepet. Nagyjából kétezer forint kifizetése után mindössze annyi dolgunk van, hogy a megfelelő helyre álljunk a kocsival, hiszen a gép elvégez helyettünk minden munkát, végül pedig egy tisztának látszó, szárazra fújt járművet kapunk vissza néhány perc múlva. A gépi autómosást ellenzők szerint persze nem ilyen szép a helyzet, ugyanis nem szavatolható, hogy minden ponton, a legkisebb résekben is sikeresen megtisztult autót kapunk vissza. Ráadásul a rosszul beállított, vagy nem megfelelően tisztán tartott gépeknél nagy ritkán előfordul, hogy a rajta maradt apró porszemcsék miatt finom kis karcok keletkeznek a fényezésben. Persze ez utóbbi nem törvényszerű, de az esély megvan rá. Ennél melósabb a kézi mosó, ahol mindent nekünk kell csinálnunk: nekünk kell felvinnünk az autóra a sampont, a rovaroldót, mi kezeljük a nagy nyomású mosót, végül nekünk kell tisztára törölgetnünk az egész autót. Ellenben néhány száz forintból általában a legkoszosabb négykerekűt is újjá varázsolhatjuk, és minden apró részletre oda tudunk figyelni, hogy semmilyen szennyeződés se maradjon a járművön.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata