Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Károsítja az autót a gyakori mosás?

Élénk vita tárgya az autósok és az autószerelők körében is, hogy vajon milyen gyakran kell mosni egy autót, hogy azzal csak használjunk, de semmi esetre se ártsunk neki. Vajon azoknak van-e igazuk, akik szerint legalább két hetente érdemes autót mosni, vagy azoknak, akik szerint elég havonta egyszer? A válasz egészen egyszerű. Az autót akkor kell mosni, ha piszkos! Ha minden nap nagyon piszkos, akkor akár minden nap meg lehet és érdemes is megmosni. Mi értelme lenne két hetente mosni egy autót, amelyik egy hónapja a garázsban áll? Mi értelme lenne két hetet várni egy autó mosásával, ha a jármű úgy néz ki, mint egy vaddisznó dagonyázás után?

A gyakoriságnál a miként a fontosabb

Az sem mindegy hogyan csináljuk. Aki kíváncsi, melyik használatos eljárás a legjobb, annak rossz hírem van, mert sem a gépi mosás a benzinkutak mellett, sem az úgy nevezett „kézi mosás” magas nyomású pisztollyal sem jobb. Az egyetlen ideális megoldás a hagyományos kézi mosás. Erre a célra gyártott kefével és puha szivaccsal. Természetesen ennél a konzervatív megoldásnál is a ma beszerezhető legjobb samponokat kell használni, amelyek oldják a szennyeződést és ápolják is a fényezést, védő felületet alakítanak ki, a megtisztított karosszérián. Ezek a legkevésbé károsítják a gumi- és egyéb műanyag alkatrészeket. Csakhogy a tradicionális kézi mosás időigényes dolog, amiből a ma emberének kevesebb van, mint pénzből. Ezért – kis túlzással – a tradicionális mosás és az egyéb mosás közötti választás már-már életmód választást is jelent.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.