Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Jönnek a hideg téli napok! Tartsuk karban autónkat fagyban is!

Beköszöntöttek az igazi téli napok, repkednek a mínuszok. Tarsolyunkban megint csak van Önnek néhány jó-tanács autója karbantartásával kapcsolatban fagyos időben.

Fagyos az idő, de menni muszáj…

Senki nem szeretne kimozdulni otthonról, amikor kint mínuszok vannak. Benn a jó melegben, teázgatva és filmet nézve elkényelmesedünk. Ám nem szabad megfeledkezni az autónkról, ami egész évben jól szolgált minket. Télen is szükségünk lehet rá. Így fontos a karbantartása. Kellően fagyálló hűtőfolyadékot használjunk, így nem fog a fagytól belülről szétrepedezni az autónk. A téli gumi felszerelést már alapkellék ebben az időszakban. A fagyálló fagyáspontjának ellenőrzése fontos feladat. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy legalább a mínusz 25 fokot kibírja. Fontos figyelmet szentelnünk arra is, hogy a szélvédőmosó folyadékunk is fagyálló legyen. Ezzel is elkerülve jó néhány kellemetlenséget. A szélsőséges időjárásban nehezebb koncentrálni az útra, csökkennek a látásviszonyok is. Igyekezzünk minden indulás előtt ellenőrizni a fényszórókat. Nem lenne kellemes fényszóró nélkül közlekedni egy téli, fagyos éjszakán. Ebben az évszakban lényegesen sokat használjuk a szélvédő ablakmosóját. Megtörténhet, hogy ez csíkokat hagy és nem működik jól. Ez azért lehet, mert elhasználódott rajta a gumi, esetleg szétfagyott. Így nem tudja tökéletesen tisztítani az ablaküveget. Az ablaktisztító lapátját hajtsuk fel, amikor áll az autó. Ezzel elkerüljük, hogy odafagyjon az üveghez és megsérüljön a gumi. Az autó többi része is ápolásra szorul, például a tömítések és más gumielemek vagy műanyag részek.

Amikor hibernáljuk az autót…

Nem mindannyian vesszük igénybe a négykerekű szolgáltatást a téli időszakban. Sokkal jobban amortizálódik az autó a hűvös, fagyos időben. Így néhányan úgy gondolják, hogy ’’elaltatják’’ autójukat a téli hónapokra. Hogyan csináljuk ezt úgy, hogy a járműben ezzel ne tegyünk kárt? Először is töltsük tele az üzemanyag-tartályt, legyen üzemanyag az egész rendszerben. Ügyeljünk az olajszintre, fékfolyadékra és a fagyálló hűtőfolyadékra is. Az ablakokat hagyjuk kissé nyitva, hogy a levegő szabadon áramolhasson. Mielőtt félretennénk az autót, mossuk le. Egy jó kis mosás és waxolás jót tesz neki. Máskülönben hónapokig állna rajta szennyeződés, amit lehet később már nem is tudnánk lemosni. Érdemes télre is megkötni az autóbiztosítást. Sosem tudni mikor lehet rá szükség.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata