Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Jöhetnek a következő generációs, sokkal hatékonyabb légzsákok

Utasoldali légzsák az autóban

Új utasoldali légzsák fejlesztésébe kezdett a Honda és a svéd Autoliv. A következő generációs utasbiztonságért felelős eszközök célja, hogy jelentősen csökkentsék a sérülési esélyt különböző típusú balesetek szélesebb spektrumában.

Úgy kapja el a fejet, mint a baseballkesztyű a labdát

A fejlesztést vezető mérnök, Eric Heitkamp elmondása szerint az új légzsák az ütközés idejében kirobban a műszerfalból, majd a speciális tervezésnek köszönhetően úgy kapja el az utas hirtelen előrecsapódó fejét, mint egy kesztyű a baseball labdát. A fejlesztést bemutató előadáson több részlet is kiderült a biztonsági eszközről.

A hagyományos felfújható komponensekből álló légzsákkal szemben, a Honda légzsákjában található egy központi kamra, kettő kifelé lökődő oldalkamra, ami a „detonáció” után szétterül a műszerfalon. Ehhez csatlakozik egy ún. „vitorla panel”, ami a két oldalkamra között feszül, hozzátűzve a kamrák legszélső pontjához. Ez a kialakítás az, ami biztosítja az utas fejének a biztonságát azzal, hogy a vitorlák elkapják a fejet, a kamrák pedig biztosítják annak a puha ám mégis biztonságosan merev megtartását.

Hatékonyabb ütközéskezelés

„A balesetekből és tesztekből szerzet adatokat áttekintve elmondhatjuk, hogy a balesetek közel ötvenhat százaléka rendelkezik egyfajta utast érő kilengéssel. Ezalatt azt értem, hogy az ütközéskor nem csapódunk egyenesen a falnak, vagy fának, vagy annak az objektumnak, amivel ütközünk. Ezért ki kellett dolgoznunk egy olyan megoldást, ami képes reagálni ezekre a kilengéssel bíró ütközésekre.” – nyilatkozta Heitkamp.

Az új légzsákok fejlesztéséhez a mérnökök különböző, autóbalesetek elhunyt áldozatait vizsgáló tanulmányok eredményeit használták fel, valamint olyan agyszöveteket, amelyek a fej erős elfordulásában sérültek meg. Az rendelkezésre álló adatok segítségével a Honda laboratóriuma elő tudott állni egy olyan egyenlettel, amely segítséget nyújt a légzsák tesztelésében.

A vezető mérnök állítása szerint az új rendszerrel képesek hatékonyabban kezelni az oldalról érkező erőhatásokat.

Az új légzsákrendszer valószínűleg a következő évben debütál majd a Honda új szériás autóiban. Azonban arról nincs információ, hogy melyek lesznek azok a gépkocsik, amikben még biztonságosabban érezhetik magukat az utasok.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.