fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Jöhetnek a következő generációs, sokkal hatékonyabb légzsákok

Utasoldali légzsák az autóban

Új utasoldali légzsák fejlesztésébe kezdett a Honda és a svéd Autoliv. A következő generációs utasbiztonságért felelős eszközök célja, hogy jelentősen csökkentsék a sérülési esélyt különböző típusú balesetek szélesebb spektrumában.

Úgy kapja el a fejet, mint a baseballkesztyű a labdát

A fejlesztést vezető mérnök, Eric Heitkamp elmondása szerint az új légzsák az ütközés idejében kirobban a műszerfalból, majd a speciális tervezésnek köszönhetően úgy kapja el az utas hirtelen előrecsapódó fejét, mint egy kesztyű a baseball labdát. A fejlesztést bemutató előadáson több részlet is kiderült a biztonsági eszközről.

A hagyományos felfújható komponensekből álló légzsákkal szemben, a Honda légzsákjában található egy központi kamra, kettő kifelé lökődő oldalkamra, ami a „detonáció” után szétterül a műszerfalon. Ehhez csatlakozik egy ún. „vitorla panel”, ami a két oldalkamra között feszül, hozzátűzve a kamrák legszélső pontjához. Ez a kialakítás az, ami biztosítja az utas fejének a biztonságát azzal, hogy a vitorlák elkapják a fejet, a kamrák pedig biztosítják annak a puha ám mégis biztonságosan merev megtartását.

Hatékonyabb ütközéskezelés

„A balesetekből és tesztekből szerzet adatokat áttekintve elmondhatjuk, hogy a balesetek közel ötvenhat százaléka rendelkezik egyfajta utast érő kilengéssel. Ezalatt azt értem, hogy az ütközéskor nem csapódunk egyenesen a falnak, vagy fának, vagy annak az objektumnak, amivel ütközünk. Ezért ki kellett dolgoznunk egy olyan megoldást, ami képes reagálni ezekre a kilengéssel bíró ütközésekre.” – nyilatkozta Heitkamp.

Az új légzsákok fejlesztéséhez a mérnökök különböző, autóbalesetek elhunyt áldozatait vizsgáló tanulmányok eredményeit használták fel, valamint olyan agyszöveteket, amelyek a fej erős elfordulásában sérültek meg. Az rendelkezésre álló adatok segítségével a Honda laboratóriuma elő tudott állni egy olyan egyenlettel, amely segítséget nyújt a légzsák tesztelésében.

A vezető mérnök állítása szerint az új rendszerrel képesek hatékonyabban kezelni az oldalról érkező erőhatásokat.

Az új légzsákrendszer valószínűleg a következő évben debütál majd a Honda új szériás autóiban. Azonban arról nincs információ, hogy melyek lesznek azok a gépkocsik, amikben még biztonságosabban érezhetik magukat az utasok.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata