Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Jobbkormányos autó a magyar utakon? Nem kell félni tőle!

Sokan kitiltanák a magyar utakról a jobbkormányos autókat, ám ezek a kocsik is részt tudnak venni szabályosan a hazai közlekedésben. A legnagyobb nehézséget az okozza, hogy a vezető a sáv közepén tartsa a járművet, illetve hogy ne jöjjön zavarba a többsávos körforgalomban. Mindkét esetben megoldást jelent a tapasztalat.

Nem tiltja semmilyen szabály

Egyáltalán nem számít ritkaságnak, ha valaki olyan kocsit lát a magyar utakon, ahol a jobb oldalon van a kormány. Felesleges ecsetelni, hogy hazánkban a balkormányos megoldás a megszokott, de ha mondjuk egy külföldről behozott kocsiról beszélünk, minden további nélkül lehet a jobb oldalon a sofőr helye, ezt nem tiltja semmilyen szabály. A leggyakoribb származási hely az ilyen autóknál természetesen Anglia, de Máltán, Japánban, Indiában, Pakisztánban, Ausztráliában, Új-Zélandon és néhány afrikai országban is ez a megszokott. A magyarországi használatról megoszlanak a vélemények, volt már kezdeményezés arra, hogy betiltsák az ilyen kocsikat, de jelenleg lehetőségük van részt venni a forgalomban. Ráadásul egy vezetéstechnikai szakértő, Albert Péter szerint nem is balesetveszélyesek, persze csak akkor, ha a sofőr megtanulta kezelni a kocsit.

Üdülésnél legyünk óvatosak

Erről a szakember az M1-en beszélt, annak apropóján, hogy Budapesten egy 25 éves brit sofőr balesetet okozott bérelt autójával, ráadásul gyalog el is menekült a helyszínről, annak ellenére, hogy ketten megsérültek. Az ütközésnél azonban elsősorban nem a bal- és a jobboldali közlekedés különbségei okozták a gondot, sokkal inkább kell más befolyásoltságra gondolni – kábítószergyanús növényi anyagot is találtak a sofőrnél és két utasánál. Na de vissza a jobbkormányosokhoz: a legnagyobb nehézséget az okozza egy tapasztalatlan vezető számára, hogy a sáv közepén tartsa a kocsit, illetve hogy a többsávos körforgalomban ne jöjjön zavarba. Ettől függetlenül ne essünk pánikba, ha jobbkormányos autót látunk, ám ha külföldi üdüléskor mi vezetünk ilyet, legyünk körültekintőek.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson