fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Itt a január – ne felejtsd el megvenni a 2019-es autópálya-matricát

Sokaknál előforduló hiba, hogy elfelejtik megújítani autópálya-matricájukat, így az újévet büntetéssel kezdik. Többféle verzió létezik a frissítésre, és egyik sem vesz igénybe többet néhány percnél. A szolgáltatások díjai pedig nem változtak.

Figyeljük a dátumot

Már tavaly december elején elérhetővé váltak a 2019-es évre érvényes országos és megyei autópálya-matricák, mégis a legtöbben az új év első napjaiban kezdik el megvásárolni ezeket. Vagy akkor sem: gyakori hiba, hogy valaki úgy indul útnak, hogy lejárt az úthasználati engedélye, emiatt pedig később büntetést fizethet. Megijedni azért nem kell: mivel a 2018-as évre váltott matricák 2019. január végéig érvényesek, még van idő az új matricák beszerzésére, a büntetéstől csak februártól kell félni.

Több hatékony módszer is létezik a matricák megvásárlására. Még mindig be lehet hajtani a benzinkutakra, ahol az aktuális cég munkatársánál személyesen megváltható a matrica, legyen szó tíznaposról, haviról vagy éppen évesről. Az árak nem változtak tavalyhoz képest: a személygépkocsiknál, azaz a D1-es kategóriában, legfeljebb hét személy szállítására alkalmas jármű esetén a tíznapos matrica 3500 forint – ezt egyébként októberben emelték fel erre az összegre –, a havi 4780, a féléves 28 ezer 680, az éves pedig 42 ezer 980 forintba kerül. A továbbra is népszerű megyei megoldás díja 5000 forint maradt megyénként.

A D2-es kategóriában, azaz a hét személy szállításánál többre alkalmas járműveknél az éves matrica díja szintén 42 ezer 980 forint, így ez a megoldás éri meg leginkább. A tíznapos 7000, a havi matrica 9560 forint, féléves megoldás ebben a kategóriában nem létezik, a megyeiért pedig 10 ezer forintot kell fizetni. Fontos: a nagycsaládosok és mozgáskorlátozottak előzetes bejelentés után részleges díjmentességre jogosultak, azaz a D2-es díjkategóriába tartozó kocsijukra elég a D1-es matricát megvásárolniuk.

Sokan vásárolnak e-matricát

Egyre többen online vásárolnak: az adatok szerint országos és megyei e-matricákból is több fogyott decemberben, mint egy évvel korábban az azonos időszakban. Az autósok az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon kezelési költség nélkül vásárolhatják meg e-matricájukat. A 2019-es jogosultságok érvényességi ideje is tizenhárom hónapra érvényes, azaz a már megszokott gyakorlat szerint 2019. január 1-től 2020. január 31-tart majd az úthasználati lehetőség. A fenti lehetőségeken kívül a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató ügyfélszolgálati irodáiban, SMS-ben vagy mobil applikáción keresztül is lehet e-matricákat venni.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata