Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Íme, néhány tipp, hogyan varázsold szinte karcmentessé a kocsidat

Gumi felett megkarcolt kocsi

Karcmentes autó nincs, de olyan igen, amin alig lehet észrevenni a felületi hibát. Mutatunk néhány trükköt arra vonatkozóan hogyan érheted el házilag, autószerviz segítségének igénybevétele nélkül, hogy majdnem tökéletesen mutasson a járműved még a legcsillogóbb napsütésben is.

Mindenkinek megvan a maga karcolása

Ha elkerülsz minden útpadkát, nem használod szárazon az ablaktörlőt, minden parkolásra és autónyitásra fokozottan figyelsz, sajnos még akkor sem tudod elkerülni, hogy néha megkarcolódjon az autód. Mindenesetre a fokozott koncentráció sokat segíthet, hogy tökéletesnek tűnő kocsit hajthass. Egy kavics, ami váratlanul felpattant, egy ügyetlen sofőr, aki melléd próbált parkolni mindig okozhat meglepetést, de számos más módon is előfordulhat, hogy minden igyekezeted ellenére sérüljön a jármű. Ha nem akarsz megdöbbenni, akkor sose járd körbe az autódat, miközben összeszámolod a karcokat, felverődéseket, sérüléseket rajta, mert igen szomorú helyzetet tapasztalsz majd. Amit elsőre senki sem vészre, arra egy alaposabb szemügyre vétel biztosan lebuktat. Nem feltétlenül súlyos sérülések ezek, apróbb karcolásokról, kisebb horzsolásokról van inkább szó.

Viasz, kendő és karceltávolító toll

A legtöbb kis karcolás egyébként az autómosás után keletkezik, a rossz szárítási technika következtében. Ezért használj gyorsviaszt, mielőtt rámész törlőkendővel az autódra. A viasz egyfajta kenést hoz létre a fényezésen, így hiába nem vizes a kocsid, nem szárazon törölgeted majd a külsejét. Ez a vékony réteg meggátolja, hogy az esetleges pormaradvány vagy egy véletlen szennyeződés tragédiát okozzon. A gyorsviasz ezen kívül megakadályozza, hogy vízkő alakuljon ki a kocsidon. A gyorsviasz azért is felel, hogy a vízből származó különböző anyagok ne maradjanak ott a felszínen. Így ezek miatt nem válik mattá, fakóvá a fényezés. Ahhoz, hogy a viaszolásnak valódi értelme legyen, persze egy megfelelő kendő is kell, amivel át lehet törölni a kocsit, de még szárít is. Ez egy speciális, nagy kendő, amivel fel tudod itatni a cseppeket. Nem ártasz vele, ha a viaszból egy kicsit a kendőre teszel, így gyorsabbá válik a száradás. Ha mégis karcossá válna a kocsi, az egyik legjobb tippünk a karceltávolító toll. Gyors és igen olcsó megoldás, ami sokaknak okozott már meglepetést. A toll hegyét rá kell szorítani a karcra, néhány pumpáló mozdulat után magába szívja a folyadékot. Ezután író mozdulatokat kell tenned a karcos felületen. Valószínűleg magad sem fogod elhinni, de a nyomok eltűnnek, olyan érzésed lesz, mintha sosem kerültek volna oda.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata