Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Íme, néhány tipp, hogyan varázsold szinte karcmentessé a kocsidat

Gumi felett megkarcolt kocsi

Karcmentes autó nincs, de olyan igen, amin alig lehet észrevenni a felületi hibát. Mutatunk néhány trükköt arra vonatkozóan hogyan érheted el házilag, autószerviz segítségének igénybevétele nélkül, hogy majdnem tökéletesen mutasson a járműved még a legcsillogóbb napsütésben is.

Mindenkinek megvan a maga karcolása

Ha elkerülsz minden útpadkát, nem használod szárazon az ablaktörlőt, minden parkolásra és autónyitásra fokozottan figyelsz, sajnos még akkor sem tudod elkerülni, hogy néha megkarcolódjon az autód. Mindenesetre a fokozott koncentráció sokat segíthet, hogy tökéletesnek tűnő kocsit hajthass. Egy kavics, ami váratlanul felpattant, egy ügyetlen sofőr, aki melléd próbált parkolni mindig okozhat meglepetést, de számos más módon is előfordulhat, hogy minden igyekezeted ellenére sérüljön a jármű. Ha nem akarsz megdöbbenni, akkor sose járd körbe az autódat, miközben összeszámolod a karcokat, felverődéseket, sérüléseket rajta, mert igen szomorú helyzetet tapasztalsz majd. Amit elsőre senki sem vészre, arra egy alaposabb szemügyre vétel biztosan lebuktat. Nem feltétlenül súlyos sérülések ezek, apróbb karcolásokról, kisebb horzsolásokról van inkább szó.

Viasz, kendő és karceltávolító toll

A legtöbb kis karcolás egyébként az autómosás után keletkezik, a rossz szárítási technika következtében. Ezért használj gyorsviaszt, mielőtt rámész törlőkendővel az autódra. A viasz egyfajta kenést hoz létre a fényezésen, így hiába nem vizes a kocsid, nem szárazon törölgeted majd a külsejét. Ez a vékony réteg meggátolja, hogy az esetleges pormaradvány vagy egy véletlen szennyeződés tragédiát okozzon. A gyorsviasz ezen kívül megakadályozza, hogy vízkő alakuljon ki a kocsidon. A gyorsviasz azért is felel, hogy a vízből származó különböző anyagok ne maradjanak ott a felszínen. Így ezek miatt nem válik mattá, fakóvá a fényezés. Ahhoz, hogy a viaszolásnak valódi értelme legyen, persze egy megfelelő kendő is kell, amivel át lehet törölni a kocsit, de még szárít is. Ez egy speciális, nagy kendő, amivel fel tudod itatni a cseppeket. Nem ártasz vele, ha a viaszból egy kicsit a kendőre teszel, így gyorsabbá válik a száradás. Ha mégis karcossá válna a kocsi, az egyik legjobb tippünk a karceltávolító toll. Gyors és igen olcsó megoldás, ami sokaknak okozott már meglepetést. A toll hegyét rá kell szorítani a karcra, néhány pumpáló mozdulat után magába szívja a folyadékot. Ezután író mozdulatokat kell tenned a karcos felületen. Valószínűleg magad sem fogod elhinni, de a nyomok eltűnnek, olyan érzésed lesz, mintha sosem kerültek volna oda.

Jelentkezzen be szervizünkbe!