Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Így készülj fel egy hosszú nyári autós útra

Vezetés napsütésben

A nyár a legtöbb ember életében pörgősebb szokott lenni, mint a többi évszak. A jelenlegi helyzettől eltekintve általában ilyenkor többet mozdulunk ki otthonról, többet utazunk. Semmi sem ronthatna el annál váratlanabbul egy autós kirándulást, mint hogy lerobban a kocsi. Senki sem tud felkészülni egy ilyen helyzetre, legalábbis ami a stresszfaktort illeti. Ettől eltekintve persze azért akad néhány dolog, amiket ha megteszünk, vagy elrakunk az autónkba, akkor azért megelőzhető, de legalábbis csökkenthető az ilyen jellegű „balesetek” esélye.

Megelőző karbantartás

Sohasem lehet eléggé sokszor és nyomatékosan hangsúlyozni az autó rendszeres karbantartásának, időszakos szervizelésének fontosságát. A kocsidban lévő munkafolyadékok idővel elhasználódnak, nem tudják jól ellátni feladatukat, s végül hamarabb tönkremennek azok az alkatrészek, amelyek védelméért felelnek. A hűtőfolyadék korrozívvá válik, és a hűtőrendszernek nem csak a műanyag részeit fogja „megenni”, a fémalkatrészek is berozsdásodhatnak miatta. A fékfolyadék vizet és koszt nyel el a levegőből, ami miatt megduzzadhatnak a tömítések, és belső, valamint külső folyadékszivárgás alakulhat ki. A motorolaj és a váltófolyadék veszít viszkozitásából az idő folyamán, és gyengül a kenési, hűtési hatékonyságuk. A nyaralás előtt mindenképp kérj időpontot a szerelőhöz vagy szervizbe, és vizsgáltasd át a kocsit. A legjobb néhány héttel előtte, hiszen akkor akár még a nagyobb javításokat is meg tudják csinálni, amennyiben szükséges.

Gondolkodj előre

Nem csak az útitervnek kell előre összeállnia a fejedben, nem árt előtte megnézni az időjárás jelentést, híreket sem. Hogy miért? Jobb felkészülni egy nagyobb viharra mondjuk, és belekalkulálni a körülményeket az utazási időbe, hogy ne kelljen kapkodni, gyorsan hajtani. A hírekből kiderülhet, ha netán valamilyen baleset volt a kinézett útvonalon, ami szintén befolyásolhatja az utazást. Ugyanígy bármikor történhet forgalomváltozás is. Lehet elavultnak fog hangzani, de ajánlott magunknál tartani egy papíralapú, nyomtatott térképet is, ki tudja mikor merül le épp a telefonunk. Kalkuláld bele, hogy kell-e valahol tankolni, vagy van elég nafta a kocsiban az úthoz – ha nincs, nézd meg előre, hol találsz töltőállomásokat.

Bármennyire igyekszik az ember, mindig történhetnek váratlan meglepetések, balesetek, így nem árt néhány dolgot magunknál tartanunk, felkészülve az ilyen helyzetekre. Minden nagy út előtt tegyél magadnak 1-2 palack vizet. Nem csak az utasoknak jöhet jól, de kihúzhat a bajból, ha a radiátorba nem tudsz hirtelen fagyállót tölteni, amikor kifogy útközben, ideiglenes megoldásként ez is jó. Nézd át a hosszú utak előtt, hogy milyen állapotban van a pótkereked, minden szerszám megvan-e a kocsiban a kerékcseréhez. Nem árt a klímát sem ellenőrizni, hogy megfelelően működik-e, le tudja hűteni az utasteret. Vészhelyzetben jól jöhet még, ha van nálad mondjuk telefontöltő, toll és papír, zseblámpa, bikakábel stb.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata