Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A hűtés- és fűtésrendszerek ellenőrzése az autókban

Az ember sokszor nem is gondolná, hogy az olyan „elhanyagolható” részek mennyire fontosak egy autóban, mint a fűtés, a hűtés, és a légkondicionáló berendezés. Legtöbbször csak akkor jön rá erre, amikor valami meghibásodik, és az autóban úrrá lesz a káosz: elviselhetetlenül meleg, vagy hideg lesz. Ilyenkor mindenki a szervizbe rohan, és megnézeti, hogy mi okozza a problémát.

A folyamatos ellenőrzés

Sokkal egyszerűbb lenne azonban, ha folyamatosan ellenőrzés alatt tartanánk az autó ezen részeit, hiszen nagyon sok kellemetlenségtől és idegességtől megszabadulnánk. Azonban ehhez szükség van egy szakértői szemre, mert a hozzá nem értő ember nem tudja kiszúrni a problémát. Ha már késő, és nem tettük, akkor vannak jelek, amelyeket folyamatosan figyelnünk kell. Szerencsére ezekre a rendszerekre nem az a jellemző, hogy egyik pillanatról a másikra elromlanak. A meghibásodásra általában egy kattogó hang hívja fel a figyelmet, amely a légkondicionáló berendezés belsejéből jön. Ha ezt halljuk, tanácsos, ha azonnal elvisszük az autót egy szervizbe, és megnézetjük, hogy vajon mi lehet a probléma. Ilyenkor nem feltétlenül van szükség a teljes berendezés cseréjére, hanem elég, ha egy részt újítanak meg. Viszont abban az esetben, ha nem visszük el rögtön, fennáll annak a valószínűsége, hogy az a bizonyos alkatrész meghibásítja az egész rendszert, és akkor elkerülhetetlen lesz a csere.

A hűtőfolyadék fontossága!

Azonban az autó hőmérsékletének optimalizálása nemcsak a fent említett dolgoktól függ, hanem például a hűtőfolyadéktól is. Lényeges, hogy mindig gondoskodjunk arról, hogy ez ne folyhasson, és ne fogyhasson ki. Mivel ez mindennek az alapja, legelső, hogy ezt vizsgáljuk meg, amikor az ilyen berendezéseket vizsgáljuk. Ha megbizonyosodtunk benne, hogy valóban nincs semmi baj, akkor jöhet a többi rész. Bár a hűtőfolyadék elsősorban a motort védi meg a túlmelegedéstől, vagy a megfagyástól, nagyon fontos része a légkondicionáló berendezéseknek is. Mindenki tudja, hogy ezt fontos folyamatosan ellenőrizni, mert gyakran szükség van az utántöltésre. Ilyenkor az a legfontosabb, hogy jól csavarjuk be a fedelét, mivel ha kiömlik, az károsíthatja a motort. Ha sikerül odafigyelni ezekre a dolgokra, már csak az lesz a dolgunk, hogy biztosítsuk a kellemes és zavartalan feltételeket az utazáshoz. A nagyobb utak előtt pedig kivétel nélkül mindig fektessünk hangsúlyt az ellenőrzésekre.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!