Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A hűtés- és fűtésrendszerek ellenőrzése az autókban

Az ember sokszor nem is gondolná, hogy az olyan „elhanyagolható” részek mennyire fontosak egy autóban, mint a fűtés, a hűtés, és a légkondicionáló berendezés. Legtöbbször csak akkor jön rá erre, amikor valami meghibásodik, és az autóban úrrá lesz a káosz: elviselhetetlenül meleg, vagy hideg lesz. Ilyenkor mindenki a szervizbe rohan, és megnézeti, hogy mi okozza a problémát.

A folyamatos ellenőrzés

Sokkal egyszerűbb lenne azonban, ha folyamatosan ellenőrzés alatt tartanánk az autó ezen részeit, hiszen nagyon sok kellemetlenségtől és idegességtől megszabadulnánk. Azonban ehhez szükség van egy szakértői szemre, mert a hozzá nem értő ember nem tudja kiszúrni a problémát. Ha már késő, és nem tettük, akkor vannak jelek, amelyeket folyamatosan figyelnünk kell. Szerencsére ezekre a rendszerekre nem az a jellemző, hogy egyik pillanatról a másikra elromlanak. A meghibásodásra általában egy kattogó hang hívja fel a figyelmet, amely a légkondicionáló berendezés belsejéből jön. Ha ezt halljuk, tanácsos, ha azonnal elvisszük az autót egy szervizbe, és megnézetjük, hogy vajon mi lehet a probléma. Ilyenkor nem feltétlenül van szükség a teljes berendezés cseréjére, hanem elég, ha egy részt újítanak meg. Viszont abban az esetben, ha nem visszük el rögtön, fennáll annak a valószínűsége, hogy az a bizonyos alkatrész meghibásítja az egész rendszert, és akkor elkerülhetetlen lesz a csere.

A hűtőfolyadék fontossága!

Azonban az autó hőmérsékletének optimalizálása nemcsak a fent említett dolgoktól függ, hanem például a hűtőfolyadéktól is. Lényeges, hogy mindig gondoskodjunk arról, hogy ez ne folyhasson, és ne fogyhasson ki. Mivel ez mindennek az alapja, legelső, hogy ezt vizsgáljuk meg, amikor az ilyen berendezéseket vizsgáljuk. Ha megbizonyosodtunk benne, hogy valóban nincs semmi baj, akkor jöhet a többi rész. Bár a hűtőfolyadék elsősorban a motort védi meg a túlmelegedéstől, vagy a megfagyástól, nagyon fontos része a légkondicionáló berendezéseknek is. Mindenki tudja, hogy ezt fontos folyamatosan ellenőrizni, mert gyakran szükség van az utántöltésre. Ilyenkor az a legfontosabb, hogy jól csavarjuk be a fedelét, mivel ha kiömlik, az károsíthatja a motort. Ha sikerül odafigyelni ezekre a dolgokra, már csak az lesz a dolgunk, hogy biztosítsuk a kellemes és zavartalan feltételeket az utazáshoz. A nagyobb utak előtt pedig kivétel nélkül mindig fektessünk hangsúlyt az ellenőrzésekre.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata