Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Húsz százalékos fizetésemelést akart bevezetni a győri Audi, sztrájk lett belőle

Két év alatt húsz százalékkal akarta megemelni minden dolgozójának fizetését a győri Audi Hungaria Zrt., azok azonban nem fogadták el ezt az ajánlatot. Az Audi Hungária Független Szakszervezete egy évben és tizennyolc százalékban gondolkozott, emellé pedig jó pár egyéb jellegű bérfejlesztést is be akartak vonni a tárgyalások során. A kéréseiknek egy négyezer dolgozót megmozgató sztrájkkal adtak hangsúlyt.

Kétszer tíz helyett inkább egyszer tizennyolc

Az Audi Hungaria Zrt. bejelentette, hogy az elkövetkezendő két évben húsz százalékkal növelné minden munkavállalója fizetését – idén januárban lépett volna életbe az első tíz százalék, jövő ilyenkor pedig a második tíz. Az alaphír hallatán talán elsőre azt hihetnénk, hogy aznap este örömtüzek gyúltak Győrben, ám teljesen más történt: az ajánlatot az Audi Hungária Független Szakszervezete nem fogadta el, sőt sztrájkbizottságot alapítottak, majd sztrájkoltak is. Hogy miért? Azt mondják, szóljon inkább egy évre a bérmegállapodás, a fizetéseket pedig emeljék meg a kétszer tíz helyett egyszer tizennyolc százalékkal, de minimum hetvenötezer forinttal. További kéréseik, követeléseik is voltak: a mozgóbér egy részét szeretnék beépíteni az alapfizetésükbe, emellett havi egy szabad hétvégét kérnek, valamint a gyermekek és az életkor után járó szabadságokról szabadon akarnak dönteni. Emellett szóba került a lojalitási bónusz és a jubileumi bónusz: előbbit a szakszervezet szerint fejleszteni kell, utóbbit bevezetni.

Amikor megáll az élet: kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak a dolgozók

Az Audi Hungaria Zrt. vezetése szerint viszont az ajánlatuk versenyképes volt, ráadásul azt mondták, hasonlóan kiemelkedő emelésről nem sűrűn beszélhetünk hazánkban. Ezzel együtt nem „háborúzni” akarnak, hanem megoldani a helyzetet, azaz egy minden fél számára elfogadható megállapodásra törekedtek. Ami viszont január első felében nem valósult meg, így 2017 első hónapja után idén január 18-án is kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak a szakszervezet tagjai négyezer résztvevővel. A dolgozók azért is türelmetlenkedtek, mert szeptember óta tartott a huzavona a felek között – nagyobb eredmény nélkül. Végül a megegyezés megszületett a cég és a szakszervezet között január végén; a béreket tekintve diadalmaskodtak, ám a béren kívüli juttatásokból engedett a szakszervezet. Az Audi Hungaria Zrt. 1993 óta létezik és gyárt motorokat, járműveket és karosszériaelemeket Győrben, az egyik legnagyobb külföldi befektetőnek számítanak Magyarországon. Már évekkel ezelőtt átlépte a bűvös tízezres határt a dolgozók létszáma, amely azért jelzi, mekkora jelentősége lehet a vállalat számára akár egy százalék is, ha a fizetésemelésekről és juttatásokról van szó.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata