Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hova vigyem az autóm javíttatni?

Autó javítással foglalkoznak a márkaszervizek, független autószervizek és az autószerelő kis műhelyek, de még gondolhatunk a hobbi szervizes ismerősünkre is. Kiben bízzunk, hol járunk legjobban? Kisebb szerelésekkel, mint az ablaktörlő lapát, izzó cserével akár még házilag is elboldogulunk. A tapasztaltabb autótulajdonosok rendelkeznek a garázsban speciális szerszámokkal is, amik a gyertya vagy kerék cseréhez szükségesek. Nagyobb autószerelési gondokkal, illetve az éves kötelező szervizeléssel, gumicserével viszont már csak azért is érdemes autószervizbe menni, hogy nyoma legyen az autójavításoknak a szervizkönyvben. Kit válaszunk? Szeretnénk gyors, precíz munkát, hogy valóban a hiba okát javítsák ki. Továbbá azt is szem előtt tartjuk, hogy olcsón megússzuk, minden alkatrészből jó minőségűt építsenek be, minimum akciós áron! Ne legyenek újabb feltárt hibák a szerelés során és garanciát is vállaljanak az autószerelésre. Tehát egy szakképzett, tapasztalt, becsületes autószerelőt keresünk, egy mindennel felszerelt műhelyben, akit meg is tudunk fizetni.

Márkaszerviz, vagy független szerviz?

Új autónk garanciális szervizeléséhez már választhatjuk a független autószervizeket is, ha van erre jogosultságuk és hitelesen pecsételhetnek a szervizkönyvbe. Márkaszervizek adhatnak garancia időn túl is kedvezményesen cserélik gyári alkatrészeiket, ha igazolhatóan minden szervizelést náluk végeztünk. Márkaszervizbe többnyire olyan 1-2 éves autókkal járnak, amiknek kevés problémájuk van és az olajcserén, netán fékbetét cserén kívül komolyabb javításokra nincsen szükség. Általában a márkaszervizekben kezdő autószerelőket vesznek fel, de minden gyártói szerszámmal és információval el vannak látva, így vélhetőleg szinte biztos megtalálják a hiba okát. A márkafüggetlen autószervizek legtöbbjében szakképzett, rutinos autószerelők, kevesebb óradíjért dolgoznak és szintén jól felszereltek. Független szervizek jó minőségű, de jóval olcsóbb utángyártott alkatrészeket is beépíthetnek, márkaszerviz kizárólag gyárit. Ezen sokat spórolhatunk. Szegeden a Kovács Autószervizben márkaszerviz szintű Bosch műszerekkel felszereltek autószerelő állásaink. Várjuk új autójával garancia időn belül és azon túl is!

Maszek műhely előnyei és hátrányai

Maszek autószerelő műhelyekben kevesebben dolgoznak, olykor a tulaj cégvezető, mindenhez értő szakember és szervizes is egyben. Több évtizedes tapasztalattal és szaktudással általában mindent megjavítanak. Mivel a profit nem oszlik sokfelé, így olcsón dolgoznak, bár lehet ráérősebben is. Van idő megbeszélni minden részletet velük, akár az autó javításán túl is. Maszek autószerelők többsége megbízható, akár jó áron is beszerezheti az alkatrészeket és azt is építi be az autóba. Mindenesetre figyeljünk oda, kérjünk mindenről számlát, papírt, jegyzőkönyvet, lepecsételve, aláírva… Ami a márkafüggetlen autószervizek mellett szól még érv ként, az a felszereltség. Hely vagy befektethető tőke hiányában kevés maszek műhely engedhet meg korszerű műszereket, és így a hibák feltárása is nehézkes. Evégett szokott előfordulni, hogy “mégsem az volt a hiba” és várja vissza a kedves autótulajdonosokat. Legjobb választás, ha egy jól felszerelt szervizhez ragaszkodunk, ahol az autószerelő már teljesen ismeri kocsinkat és mindent meg is tud javítani rajta. Hiszen felszerelésben, szaktudásban nincs hiány!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!