Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hová utazzunk? – Vízparti, külföldi nyaralóhelyek autóval megközelíthető távolságban

fiatal pár az autóban

Végre itt a nyár, süt a nap, de a forróságot a legjobban a vízparton lehet elviselni. Aki a tengerre vágyik, az több lehetőség közül is választhat, ami aránylag könnyen, néhány óra alatt, akár autóval is megközelíthető. Egy dolgot azonban ne felejtsünk el, akkor sem, ha külföldre megyünk: az autóval bármikor történhetnek kisebb-nagyobb meghibásodások, amelyek a nyaralást is el tudják rontani. Köthetünk viszont biztosítást indulás előtt.

Hova utazzunk?

Egy tengerparti nyaralás manapság könnyen elérhető, a legtöbb ország egyszerűen megközelíthető autópályán. A magyarok legkedveltebb úticélja természetesen Horvátország, ami kiindulóponttól függően hat-nyolcszáz kilométer megtételével leküzdhető távolságot jelent. Egyre többen indulnak délebbre autóval: Montenegró vagy éppen Albánia Szegedtől mindössze nagyjából hat-hétszáz kilométer, viszont jelen pillanatban csak félútig jutunk el a sztrádán, utána kanyaroghatunk a szerpentinen. Cserébe viszont csodálatos tájakat láthatunk, fantasztikus hegyekben gyönyörködhetünk. Az igaz, hogy az út várhatóan tíz-tizenkét óra, mire belemárthatjuk a lábunkat a tengerbe, viszont a nyáron megnövekedett forgalom miatt a horvát partok megközelítése is beletelhet ennyi időbe. Az sem kizárt persze, hogy valaki Olaszországot kedveli, az Adria felöli oldalon, nagyjából ezer kilométer megtételével találhatunk kedvünkre való üdülőhelyet. A bátrabbak ráadásul a görög vagy a francia tengert is megcélozhatják: Thesszaloniki környéke egy olasz út távolsága, bár a macedón utak kevésbé tűnnek gyorsnak, mint az osztrák vagy a szlovén autópályák, míg azoknak, akiket Saint Tropez és a Cote d’Azur hoz lázba, váltott vezetéssel nagyjából tizenöt óra alatt maguk mögött tudhatják a teljes távolságot. Bárhogy is döntünk, gondolkodjunk előre és kössünk biztosítást. Ebben nyújt segítséget a Bosch Assistance Utazás Biztosítás.

Biztosítsuk magunkat és az autót

Nem árt, ha indulás előtt kötünk utasbiztosítást, betegség vagy egy eltűnt tulajdon kártalanításakor ez sokat segíthet. Szintén rendkívül hasznos lehet egy autós biztosítás megkötése. Ezért lehet jó választás a Bosch, mivel Európa majdnem minden országában úgy alakították ki a partneri kapcsolatukat a helyi szervizekkel, hogy bárhonnan nagyjából harminc-ötven kilométerenként elérhető legyen valamelyik. Egy nem induló autó, egy esetleges meghibásodás vagy egy kisebb baleset miatt, a gyakorlatban egy órán belül a helyszínre tudnak menni a szakemberek és segítséget tudnak nyújtani, hogy ne emiatt menjen teljesen tönkre a nyaralás. Ha a helyszínen nem orvosolható a probléma, akkor az elszállításban is segítséget nyújtanak. Ha szükséges, csereautót is kérhetünk a biztosítás keretein belül, ha néhány napot igénybe vesz a hiba elhárítása. A biztosítás a hazautaztatásban is segítséget nyújthat szükség esetén. Az ügyfélszolgálat éjjel-nappal elérhető, így bármikor is ér minket a baj, mindig fordulhatunk hozzájuk. Ha sokat utazunk belföldön, akkor is érdemes biztosítanunk az autót, de a magyarok által kedvelt úticélok mindegyikében működik a szolgáltatás, függetlenül attól, hogy melyik tengerparti üdülőhelyet választjuk. Külföldi utazásokhoz ugyan kicsivel többe kerül, azonban alig több, mint tízezer forintos éves biztosítási díj ellenében teljes körű segítségre számíthatunk baj esetén. Ha nem akarjuk egész évre megkötni, akkor a nyaralás hónapjára is megtehetjük, ebben az esetben 2022 nyarán egy ötezer forint körüli havidíjat kell mindössze befizetnünk. Ha belegondolunk, hogy mennyibe kerül egy javítás, vagy az autó hazaszállíttatása, akkor sokkal nyugodtabban vághatunk neki a családi nyaralásnak, bármelyik ország tengerpartja is legyen a vakáció célpontja.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!