Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hová tegyük a lecserélt gumiabroncsokat?

Évente egyszer felmerül a kérdés a legtöbb autósnál: hová tegye a lecserélt gumiabroncsokat. A télieket nyáron, a nyári gumikat télen. Akármilyen választ is adunk a kérdésre, az pénzbe kerül.

A legjobb helye a gumiabroncsnak nem a garázsban van

Sokan még mindig itt-ott, sufniban, garázsban, vagy letakarva a szabadban, az erkélyen tárolják a lecserélt gumiabroncsot. Leginkább azért választanak ilyen „házi” megoldást, mert ezt olcsóbbnak találják. Pedig nem is olyan biztos, hogy ezzel járunk jobban. A gumikat ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy milyen körülmények között, hol tároljuk fél évig, amíg újból szükség nem lesz rájuk. A legnagyobb károkozó a gumiabroncsok esetében a tároláskor a hőmérséklet mellett a napfény, tehát ezt mindenképpen el kell kerülni. Egyáltalán a fényt.

A gumihotel nem ingyen van, de megéri

Az előrelátók, azok, akik hosszú távon tudnak gondolkodni, nem otthon tartják a gumikat, hanem egy gumihotelben. Mégpedig a felnikkel együtt, mert az így tárolt gumiabroncs sokkal időtállóbb. Igaz, hogy akkor sincsenek kitéve komolyabb sérülésnek, amikor évente egyszer cserélik őket, hiszen a szervizekben korszerű, a gumit kímélő berendezések állnak rendelkezésre. Mégis egy-egy csere igénybe veszi a gumit, tehát jobb a felnin tartani. Persze ez is pénzbe kerül. Mint ahogy a sufni sincs ingyen, csak azt később, a gumi rosszabb minőségében, az idő előtti elhasználódásában, vagyis a gyakoribb cserében fizetjük meg, de megfizetjük.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.